Szerb haderőfejlesztési program és hadiipar

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

kelepisti

Well-Known Member
2010. május 5.
3 835
11 366
113
Nekem a PULS vásárlásról az jött le, hogy Batajnicán évek óta, komoly rakétatüzérséget és sorozatvetőket mutattak be, mégis kell a zsidó MLRS.. Nos ez kicsit ingatja a szerb hadiipar iránti bizalmat szerintem. Az még lehet magyarázni, hogy a BTR80A cuccokat azért akarták magyarországról, mert átjátszották volna a Boszniai Szerbeknek, de a PULS-ra nincs szerintem magyarázat..

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
32 624
143 443
113
Nekem a PULS vásárlásról az jött le, hogy Batajnicán évek óta, komoly rakétatüzérséget és sorozatvetőket mutattak be, mégis kell a zsidó MLRS.. Nos ez kicsit ingatja a szerb hadiipar iránti bizalmat szerintem. Az még lehet magyarázni, hogy a BTR80A cuccokat azért akarták magyarországról, mert átjátszották volna a Boszniai Szerbeknek, de a PULS-ra nincs szerintem magyarázat..
Mármint az nem elég magyarázat, hogy precìziós eszközre nincs technológiájuk csak hagyományosra?

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
32 624
143 443
113
A btr-eket konkrétan egy újonnan felállított zászlóalj kapta amit így marha olcsón megúsztak.

Nincs pénzük a saját cuccot futtatni nagyon sok esetben.

• Tetszik
Reactions: Kávé

kelepisti

Well-Known Member
2010. május 5.
3 835
11 366
113
Mármint az nem elég magyarázat, hogy precìziós eszközre nincs technológiájuk csak hagyományosra?
A Szerb rakétatüzérség olyan fegyvernem, amely hazánkban nem is létezik. A FAP-2026 katonai tehergépjármű család (amely több löveg és sok más eszköz hordozója) 107, 122 és 128mm-es konténerekből indítható rakétacsaládokkal került összeépítésre, de léteznek FAP 2832 alvázon akár 300 és 400km hatótávolságú rakéta tüzérségi eszközök is, amelyet találati valószínűsége 150 méter, de GPS vagy inerciális rendszerrel felszerelt rakétákkal pontosságúak 50m-re növelhető.

Nos ezek a sorok a blogomból vannak, de tele vagyok fényképekkel is. PLd. Sumadija MLRS amelyhez 300km hatósugarú rakéta is gyártásra került stb. pld. GPS-sel 50m-es CEP-el.. Vannak kisebb hatósugarú rakéták is hasonló pontossággal.. (LRSVM Morava), M96 Orkan II stb.

ravenlord

Well-Known Member
2016. december 31.
5 823
17 095
113
Vucsics szerint hamarosan 108 BTR-jük lesz...
Aki tud szerbül, próbálja már meg nekünk értelmezni hogy BTR alatt csak a BTR-80-at érti vagy az összes lövészpáncélosukat? (Lazar + BTR80)
A cikkből ez nem derül ki, ugyanakkor a wiki oldalán BTR-80A-t írnak, ugyanerre a cikkre hivatkozva.
És hogy eladtuk őket.
De ezt ne vegyük biztosra.

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
32 624
143 443
113
A Szerb rakétatüzérség olyan fegyvernem, amely hazánkban nem is létezik. A FAP-2026 katonai tehergépjármű család (amely több löveg és sok más eszköz hordozója) 107, 122 és 128mm-es konténerekből indítható rakétacsaládokkal került összeépítésre, de léteznek FAP 2832 alvázon akár 300 és 400km hatótávolságú rakéta tüzérségi eszközök is, amelyet találati valószínűsége 150 méter, de GPS vagy inerciális rendszerrel felszerelt rakétákkal pontosságúak 50m-re növelhető.

Nos ezek a sorok a blogomból vannak, de tele vagyok fényképekkel is. PLd. Sumadija MLRS amelyhez 300km hatósugarú rakéta is gyártásra került stb. pld. GPS-sel 50m-es CEP-el.. Vannak kisebb hatósugarú rakéták is hasonló pontossággal.. (LRSVM Morava), M96 Orkan II stb.
Ezt úgy hívják hogy marketing brossúra, az iparuk nem tudja hozni amit írnak vagy csak nehezen és drágán. Ezér olcsóbb a zsidó főleg hogy a csomagjuk rakétagyártást is tartalmaz techtranszferrel.

kelepisti

Well-Known Member
2010. május 5.
3 835
11 366
113
Ezt úgy hívják hogy marketing brossúra, az iparuk nem tudja hozni amit írnak vagy csak nehezen és drágán. Ezér olcsóbb a zsidó főleg hogy a csomagjuk rakétagyártást is tartalmaz techtranszferrel.
A probléma, hogy a saját cuccot Te gyártod és nem kell arra várni, hogy van vagy nincs szupport épp egy olyan országból, amely több fronton háborúzik és stb.. ráadásul éppen a belső marketinged nehéz eladni, hogy mit is gyártunk, ha mégis külföldről kell beszerezni..
Olyan NER2 szaga van ott is, csak kisebb a branch...

A "marketing brossura" és az NET szerint több rakétatípust és rendszert arab orzágok, pld Emirátusok is megvásárolták ilyen-olyan darabszámban.

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
32 624
143 443
113
A probléma, hogy a saját cuccot Te gyártod és nem kell arra várni, hogy van vagy nincs szupport épp egy olyan országból, amely több fronton háborúzik és stb.. ráadásul éppen a belső marketinged nehéz eladni, hogy mit is gyártunk, ha mégis külföldről kell beszerezni..
Olyan NER2 szaga van ott is, csak kisebb a branch...

A "marketing brossura" és az NET szerint több rakétatípust és rendszert arab orzágok, pld Emirátusok is megvásárolták ilyen-olyan darabszámban.
Az elektronika nem hazai bennük (francia sok esetben) és ott most bajos a beszerzés.