Szerb haderőfejlesztési program és hadiipar

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Vogon

Well-Known Member
2021. május 13.
3 165
6 699
113
Arra lennék kíváncsi, hogy majd később egységesítik esetleg a T72 flottát vagy maradnak ilyen vegyesben.

Bár elég rendesen megemelték a költségvetést, nekem az jött le, hogy ezt a nagy testvér ajándékba adta. Az egységesítés igazából annak a kérdése, hogy akarnak-e a szerbek egyáltalán önállóan foglalkozni a T-72-essel?
Kétségeim vannak afelől, hogy ingyen megkapnák a teljes park modernizálását a közeljövőben. Egyelőre szerintem Moszkva csak biztosítani akarta magát is, hogy lesz járóképes harckocsi, ha kitör egy újabb háború. Nándorfehérvár pedig ezt megelőzően egészen biztosan egyértelmű aggodalmának adta jelét a térség nagy arányú fegyverkezése miatt.
Szóval ha csak jóval később lesz újabb szívesség, akkor szerintem az meg megint a legújabb típusra lesz és ilyen pepita lesz az állomány. Ha szánnak erre is külön pénzt, akkor azt gyanítom, hogy erre a típusra fogják felhozni mindet.

De a kérdés jogos. Túl sok minden múlik a politikai akaraton náluk. Én leginkább egy elhúzódó agóniát jósolnék a sajátos helyzetük miatt. A közelmúlt történelme miatt nagyon erős társadalmi támogatottsága lesz egy nagyobb sereg felállításának, de sem az ő gazdaságuk, sem a pártfogójuké ezt nem fogja túlzottan megkönnyíteni.

• Tetszik
Reactions: Bleroka

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
30 643
133 091
113
Bár elég rendesen megemelték a költségvetést, nekem az jött le, hogy ezt a nagy testvér ajándékba adta. Az egységesítés igazából annak a kérdése, hogy akarnak-e a szerbek egyáltalán önállóan foglalkozni a T-72-essel?
Kétségeim vannak afelől, hogy ingyen megkapnák a teljes park modernizálását a közeljövőben. Egyelőre szerintem Moszkva csak biztosítani akarta magát is, hogy lesz járóképes harckocsi, ha kitör egy újabb háború. Nándorfehérvár pedig ezt megelőzően egészen biztosan egyértelmű aggodalmának adta jelét a térség nagy arányú fegyverkezése miatt.
Szóval ha csak jóval később lesz újabb szívesség, akkor szerintem az meg megint a legújabb típusra lesz és ilyen pepita lesz az állomány. Ha szánnak erre is külön pénzt, akkor azt gyanítom, hogy erre a típusra fogják felhozni mindet.

De a kérdés jogos. Túl sok minden múlik a politikai akaraton náluk. Én leginkább egy elhúzódó agóniát jósolnék a sajátos helyzetük miatt. A közelmúlt történelme miatt nagyon erős társadalmi támogatottsága lesz egy nagyobb sereg felállításának, de sem az ő gazdaságuk, sem a pártfogójuké ezt nem fogja túlzottan megkönnyíteni.
Van egy teljes saját modernizációs programjuk.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Vogon

Well-Known Member
2021. május 13.
3 165
6 699
113
Van egy teljes saját modernizációs programjuk.

Igen, tudok róla. De feltételezem látatlanban, hogy ami szintre az oroszok hozták ezt a 30-at, az valamivel meghaladja azt a szintet. Bár nem néztem utána a két típusnak részletesen.

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
30 643
133 091
113
Igen, tudok róla. De feltételezem látatlanban, hogy ami szintre az oroszok hozták ezt a 30-at, az valamivel meghaladja azt a szintet. Bár nem néztem utána a két típusnak részletesen.
Dehogy haladja. Elektronikailag a szerbek jobbat raktak össze (mivel van hozzáférésük a nyugati technológiákhoz is). Az egyetlen igazi kérdés, hogy mit tud a szerb ERA.

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
30 643
133 091
113
Dehogy haladja. Elektronikailag a szerbek jobbat raktak össze (mivel van hozzáférésük a nyugati technológiákhoz is). Az egyetlen igazi kérdés, hogy mit tud a szerb ERA.
Sőt, a ruszkin kontakt -1 van, szóval szerintem el is dőlt a dolog... Panoráma periszkóp amivel eredetileg szerelték szintén nincs rajt. Szerintem a szerb gép jobb.

oliver88

Well-Known Member
2020. április 3.
235
810
93
A 72MS nem rossz, de a BRDM-et még a képalkotó rendszerekkel, lézertávmérővel, gps-szel, stb.-vel együtt se értem, hogy gondolták. Szerbia azért mégse Laosz vagy Tádzsikisztán
" de a BRDM-et még a képalkotó rendszerekkel, lézertávmérővel, gps-szel, stb.-vel együtt se értem, hogy gondolták. Szerbia azért mégse Laosz vagy Tádzsikisztán"
Mire gondoltál ezzel?

tacticool

Well-Known Member
2015. január 12.
1 217
3 566
113
Oroszok által a szerbeknek átadott felújított BRDM-2 MS akcióban.

• Tetszik
Reactions: Nemerson