Arra lennék kíváncsi, hogy majd később egységesítik esetleg a T72 flottát vagy maradnak ilyen vegyesben.
Bár elég rendesen megemelték a költségvetést, nekem az jött le, hogy ezt a nagy testvér ajándékba adta. Az egységesítés igazából annak a kérdése, hogy akarnak-e a szerbek egyáltalán önállóan foglalkozni a T-72-essel?
Kétségeim vannak afelől, hogy ingyen megkapnák a teljes park modernizálását a közeljövőben. Egyelőre szerintem Moszkva csak biztosítani akarta magát is, hogy lesz járóképes harckocsi, ha kitör egy újabb háború. Nándorfehérvár pedig ezt megelőzően egészen biztosan egyértelmű aggodalmának adta jelét a térség nagy arányú fegyverkezése miatt.
Szóval ha csak jóval később lesz újabb szívesség, akkor szerintem az meg megint a legújabb típusra lesz és ilyen pepita lesz az állomány. Ha szánnak erre is külön pénzt, akkor azt gyanítom, hogy erre a típusra fogják felhozni mindet.
De a kérdés jogos. Túl sok minden múlik a politikai akaraton náluk. Én leginkább egy elhúzódó agóniát jósolnék a sajátos helyzetük miatt. A közelmúlt történelme miatt nagyon erős társadalmi támogatottsága lesz egy nagyobb sereg felállításának, de sem az ő gazdaságuk, sem a pártfogójuké ezt nem fogja túlzottan megkönnyíteni.