1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Szimpatizánsok és fóbiások kávéháza

Diskurzus a(z) 'Kantin' témában - ghostrider által indítva @ 2015. július 19..

 1. ghostrider

  ghostrider Well-Known Member

  Kéretik itt kiélni mindenkinek azokat a hozzászólásokat és szidalmakat, amiket más topicban nem ildomos. Javaslom, hogy itt senkit se lehessen bannolni.

  Köszönettel: Ghostrider
   
 2. ghostrider

  ghostrider Well-Known Member

  Akkor kezdem én, ha már létrehoztam.
  Hyriu, formosa, panoz, ulippo és még néhányan, ti alapvetően aranyszívű emberek vagytok, csak még nem tudjátok.
   
 3. joker

  joker Well-Known Member

  Ideje volt ennek a topiknak! Csak sajnos önkéntes módon működik, mint az elvono és nem úgy, mint a kényszergyógykezelés.
   
 4. ghostrider

  ghostrider Well-Known Member

  Egyszerű a megoldás. Aki valahol "válaszolni", vagy reagálni akar, csak jelezze, hogy itt teszi meg.
   
 5. joker

  joker Well-Known Member

  Kiprbálom majd, ha anyázhatnékom lesz valmelyikkel. hyriu egyelőre(?) bannolva, uli stabilan ignore listán, így teszem a sok fegyveres meg háborús topikot mégis a béke szigetévé :D
   
 6. Mackensen

  Mackensen Well-Known Member Szerkesztőségi tag Moderátor

  Ha valakivel előfordúl, hogy mindenképpen anyázni akar, azt megteheti privátba. Az ilyesmit intézzék el a felek egymás közt a nyílvánosság bevonása nélkül.
   
 7. joker

  joker Well-Known Member

  Az is egy lehetőség. Mindenesetre jelenleg nem zavar senki vagy nem zavartatom magam miattuk. Az ignore funkció nagyon bejön.
   
 8. ghostrider

  ghostrider Well-Known Member

  Nem igazán az anyázás és ... az, amiről itt beszélgetni, vagy vitatkozni lehet, vagy kell egymással, hanem ami már nem az adott topicba való, szét offolva azt, mert különbözőek a nézetek és indulatosabban fejtik ki azt a hozzászólók. Szépen is el lehet valakit küldeni az anyjába, nem csak alpári stílusban.
  Talán Molni se lenne most bannolva, ha itt fejtette volna ki a véleményét néhányszor szabadon. Amikor valaki kifejti a nem túl pozitív véleményét a másiknak, lehet, hogy másokat is érinthet, azért írja ide.


  Attól még magánban is szétrúghatják egymás s&ggét szóban az arra hajlandóságot érzők. Én biztosan nem fogom megtenni.
   
 9. ghostrider

  ghostrider Well-Known Member

  No akkor Ulippo, mondanék pár dolgot, bár megfogadtam, hogy egyáltalán nem reagálok a dolgaidra.
  MH17
  Annyira beszűkült agyú vagy, vagy egyszerűen ez a munkád? Lassan már le kellett volna esni neked, hogy senki sem állít konkrétan semmit, mert ők jól ülnek a lovon, nem úgy mint szerény személyed. Lehet, hogy a szűk látókörűséged, vagy mert ennyire fóbiás vagy, CSAK TE ÁLLÍTOD KONKRÉTAN, HOGY KI VOLT AZ ELKÖVETŐ. A baj nálad az, hogy egy magadban kialakított képhez próbálod összeszedni az info morzsákat, egyoldalúan, nem pedig a tények, információk, dezinformációk, sejtések alapján próbálsz összeállítani egy képet, ami alapján, mint a többiek és a vizsgáló bizottság többféle verziót állítanak fel, pro és kontra alapon. Jó lenne, ha végre nemcsak zsigerből próbálnál hozzászólni.
  Ukrán adósság.
  Én nem mondtam sehol, hogy az Oo. által elkezdett hitel az jó.
  Viszont hitel és hitel között iszonyatosan nagy különbségek vannak. Azt nem tudom, hogy az orosz hitelnek voltak-e az oroszok által megszabott követelések, mert megszigorítások nem követték, de lehet hogy politikai vonzata volt. Ki tudja?
  Ámde az IMF, EU, USA hitelekhez kapcsolódóan hatalmas, az átlag ukrán emberek számára szinte tragikusan negatív gazdasági és politikai következményei vannak.
  Néhány magyar írás, akiket talán orosz imádattal nem szokás jellemezni.
  vg.hu/gazdasag/gazdasagi-hirek/ukrajna-megkapta-az-orosz-hitel-elso-reszletet-418537
  hvg.hu/gazdasag/20150313_Ukrajna_megkapta_az_IMFhitel_elso_reszle
  hu.euronews.com/2014/03/27/ukrajna-megkapja-az-imf-hitelt-de-draga-lesz/
  444.hu/2015/03/11/oriasi-imf-hitelt-kap-ukrajna/
  Jó lenne már, ha végre komolyan lehetne venni téged!
   
 10. zeal

  zeal Well-Known Member

  ghostrider
  Lehet hogy lemaradtál róla, de ulippo korábbi bannolásának megvolt az oka. Nagyon kemény idegbeteg kitörései voltak. :) Sajnos nem tudom már belinkelni, mert GrGly-től atomot kapott. Nem emelnek, bokinak vagy neked kell elbeszélgetni vele hanem egy pszichiáternek(, meg aztán beállítani a gyógyszerelését). Egy őrültet meggyőzni az bizony egy másik szakma. :/
   
  notaricon likes this.
 11. ghostrider

  ghostrider Well-Known Member

  Egy valamit viszont nagyon jó lenne, ha tudomásul venne Molni!

  A HTKA fórumain, mint máshol is, nagyon sokan hosszászólnak így, vagy úgy, hozzáértően, szakszerűen (nemcsak Ő egyedül), kevésbé hozzáértően és teljesen laikusan, tudatlanul, elfogultan, vagy kevésbé elfogultan, ami megjelenik a hozzászólásokban is.
  Amit Ő agymenésnek titulál, az a különböző vélemények, ismeretek megjelenése, vagy azok hiánya. Pont azért ír mindenki szerintem, hogy az ismereteit, tudását bővítse, vagy átadja másoknak és előfordulhat, sőt biztos, hogy lesznek benne mindig is pontatlanságok, csúsztatások, fals információk és téveszmék is. Azért is kell véleményt cserélni, sok hozzászólást olvasva, nemcsak néhánytól, aki mindig megmondja a tutit, mert ilyen nincs.
  Akkor van a baj, amikor valaki akkor is tartja magát a véleményéhez és nem látja be, hogy tévedett, amikor az már egyértelműen tarthatatlan. Senkinek sem esik le az ujjáról a gyűrű, hogy belássa, tévedett.
  Mivel nagyon sok mindenről, főleg a katonai, haditechnikai területen nincsenek konkrét, egzakt adatok, tények, mindenre kiterjedő ismeretek, ezért sokszor csak az adott területen szerzett tudás, ismeretanyag, tapasztalat alapján lehet kiszűrni, értelmezni, rendszerezni a megjelenő információ halmazt, amelyben sokszor szándékos dezinformáció is lehet.
  Még mindig sokkal jobb egy fórumon konkrétan véleményeket, adatokat, ismereteket megosztani, még ha kiderül is, hogy nem mindig igaz, pontatlan, fals, mint könyvekből, videókból, különféle médiából szerezni, ahol nagyon nehéz a hibás információkat megszűrni, megmaradnak rosszul.

  A többiek között tudni kell elvegyülni, leszállni a magas lóról, nem a pulpitusról lenézni a többieket. Ez fordítva is igaz. A tudás mellé szükség van a szerénységre is, megfelelő alázattal, így kerek valaki és ez vonatkozik mindenkire, minden fórumon.
   
 12. ghostrider

  ghostrider Well-Known Member

  Én úgy gondolom, hogy engemet személy szerint senki sem képvisel az EU-ban (nem is választottam meg senkit a szavazatommal, demokratikusan) csak az "én pénzemet"költik olyan dolgokra, amelytől a bicska kinyílik a zsebemben.
  Különben meglátásom szerint Ukrajnának nagyon-nagyon sokba fog kerülni ez EU-USA "önzetlen" segítsége. A mostani állapotokat elnézve az EU-nak sokkal jobban szüksége volna arra a pénzre.
  Valakiket mérhetetlenül zavar, hogy az oroszoknak nem kell az EU élelmiszer. Mondjuk én nekem se nagyon kell, de sajnos nincs más! Hol vannak már azok az "átkosban" itthon termesztett, sokszor saját, ízletes, finom, egészséges, vitaminnal teli élelmiszerek, illetve normális élelmen tartott házi állatok. Lassan a sertés és baromfi hús teljesen ehetetlen lesz. Méreg drága, bodzával? színezett (ízesítet), illetve barack ízű málna szörp, víz ízű paradicsom, fű ízű paprika és még lehetne sorolni. Szép kis jövő.
  "Valaki" esetleg nézzen már utána, hogy az EU-ban és máshol is mennyi csempész árút semmisítenek meg folyamatosan.

  Már megint az a fránya, rosszindulatú, buta, primitív, nagyon szegény, gonosz oroszok milyen felháborító dolgokat csinálnak. Bezzeg a gáláns, jóindulatú, lovagias, okos, gazdag védelmező "nyugat", az igen , az toppon van.
   
 13. honved

  honved Well-Known Member

  <i>"csak az "én pénzemet"költik olyan dolgokra, amelytől a bicska kinyílik a zsebemben. "</i>

  Elég nehéz ügy lehet, mivel netto befizetéseinknél nagyságrenddel többet kapunk a közös kalapból. :)
   
 14. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  Ebben nagyon nem vagyok biztos, hogy ezt ilyen könnyű meghatározni. Mert nem csak azt veszítjük el, amit "befizetünk", hanem azt az összeget is, amivel több nyugati termék jön be hozzánk értékben, mint amennyit a magyar ipar visz ki, ezeken nincs vám, az itt termelő multik, a hasznot talicskázzák ki(legutolsó elhíresült ugye a merci, ami konkrétan kivitt mindent), s lehetne folytatni a sort még teljesség igénye szerint, hogy a kapott pénzt, nagyon sokszor arra KELL költsük, ami az EU-nak IS az érdeke, pl. infrastruktúra fejlesztésre, hogy könnyebben juthasson el a Ny-i árú a mi polcainkra. NEM látom ennyire egyszerűnek ezt a kérdést. Itt sincs FEKETE-FEHÉR álláspont, szerintem. Az EU nem az ördög maga, de az irány nekem személy szerint nem tetszik, a TTIP-n mi bukni fogunk, egyszerű halandó magyarok, attól tartok...
   
 15. ghostrider

  ghostrider Well-Known Member

  Tisztelt honvéd
  Talán értelmezni kellene először az "én pénzemet", miért is van idéző jelben. Különben meg már írta valaki itt a fórumon, hogy az EU sok "mindenre" ad pénzt (szép terekre, stadionokra, az átlag embereknek jelenleg haszontalan dolgokra), csak arra nem, amiből a "MAGYAR GAZDASÁG" igazán profitálhatna, fejlődhetne, aminek következtében talán reál értékben többet kereshetne a magyar ember, mint '90 előtt.
   
 16. Fade

  Fade Well-Known Member

  "az átlag embereknek jelenleg haszontalan dolgokra"

  Hát szülővárosomban kb a fél mecseken nem volt se vezetékes víz, se csatornázás. 60év alatt nem sikerült összehozni. Járt a szippantós kocsi, a forrás/kutvíz meg ugye tilos volt fogyasztani terhes anyáknak/gyerekeknek de gondolom a felnött lakosságnak se volt épp egészséges.
  Ha jól emlékszem 70%ban fedezte az EU (70% =~100%) és 2-3éven belűl becsatornázták és volt folyóvíz.
  Átlag embernek, gyerekeknek... haszontalan lenne tán? K*ra nem.

  Aztán ott a szívcentrum. Mind az épület mind a berendezések 60% Eus támogatással ment. (70% =~100%)
  Aztán 400 ágyas felújítása?
  Átlag embernek haszontalan lenne tán? K*ra nem.
  ...

  "csak arra nem, amiből a "MAGYAR GAZDASÁG" igazán profitálhatna"

  Mondjuk sztem amiből egy ország gazdasága igazán profitálhat az az oktatás és az egészségügy. Mindkettőt a Magyar vezetés cseszi el és nem az EU.

  Másrészt ami KKVt én ismerek ott bármilyen fejlesztés ami 50misi fölött van legyen az telephely, gyártás... abban mind ott van 30-70%ban az EUs pénz.
  Az megint egy más kérdés, hogy ha nyerni akarsz akkor fizetsz a megfelelő embereknek és, hogy az EUs támogatások egy jelentős részét lenyulják. De itt a főbűnös megint a Magyar vezetés.

  "reál értékben többet kereshetne a magyar ember, mint '90 előtt."

  Gondolom nem mondok avval újat, hogy ebben a visszasírt 1980-1990es években adosodott el az ország de csúnyán. ha ez nem lett volna nálunk is mint Lenygeleknél, Szlovákoknál, ne adj isten Románoknál.

  Másrészt fel kellett mennem BPre. Belvárosban találtam szebb 39nmes garzont. 120+rezsi. Először 70-80nmeket néztem kicsit kijebb az 150k körül lett volna de mindet elvitték mindig mire este a gép elé ültem azaz egy napon belül!
  Lehet extra eset de itt úgy néz ki nagyon nem probléma az embereknek ennyit kifizetni lakhatásra, tehát fel kell menni BPre. :)
   
 17. zeal

  zeal Well-Known Member

  Fade
  Az országban még legalább 100 olyan település van, ahol nem megfelelő a víz minősége illetve hiányzik a csatornázás és a szennyvíz tisztítása. Ezzel tisztában vannak a szakemberek és dolgoznak rajta az eu-tól függetlenül, de hülyék lennének nem felhasználni az eu-s pénzt. Nem kell megköszönni, mert lapátolnak azok épp eleget kifele is.
  Ha már Pécset említetted, akkor említsd meg a francia Sues-t is! Igazi rablóbandaként viselkedtek és a környező településeken mai napig ők "biztosítják a vízszolgáltatást". Köszi!
  A 400 ágyas? Az a pécsi orvos egyetem kerítésén belül van. Rengeteg külföldit képeznek ott. Ezért kellett azt felújítani, és nem pedig a sokkal lepukkantabb megyei kórházat vagy más intézményeket. Így már azért árnyaltabb a kép, ugye?
  Az eu-s pénzek igazságos elosztása fontos lenne. Félek igazad lehet a sumákolásokkal, de ezzel kapcsolatban nincsenek tapasztalataim.
   
 18. Pocok75

  Pocok75 Well-Known Member

  Zeal! Az összes kórházi intézmény Pécsett az egyetemhez tartozik. Folyamatosan újítják fel mindet, és bővítik is. Mind ezt EU-s pénzekből nagy részt. Lehet szidni az EU-t, de arról nem Ők tehetnek, hogy a magyar gazdaság óriási mértékben korrup és az átlag vállalkozó lusta figyelni az Eu-s pályázatokat. Bármire lehet kapni támogatást. Sajnos ez ma Magyarország.
   
 19. wolfram

  wolfram Well-Known Member

  Innen

  Molnit azért bannolták, mert elkezdett vele durván személyeskedni valaki, ő meg a szokásos stílusában válaszolt rá (egyébként mindkettőjüket kitiltották). Szerintem nem kellett volna bannolni amúgy, mert igazán értékes tagja az oldalnak, de hát ez van... Ulippo meg, nos, engem speciel nem zavar különösebben (Panoz elvtársával együtt), de megértem, ha valakit igen. Viszont akkor vagy ignorálja, vagy itt, ebben a topikban válaszoljon neki, mert ez kifejezetten emiatt jött létre és akkor nem is lesz off az ukrajnaiban, vagy másikban.
  GrGly meg szerintem szabin van/nem ér rá és azért nem reagál. Neki is jár a pihenő és gyakorlatilag ő itt az egyetlen modi. :)
   
 20. akagi

  akagi Well-Known Member

  Kedves Wolfram!
  Egy hétig figyeltem és látod, hogy az ulippo féle népség ezt a topikot nagy ívben lesz@ja és ott folytatják áldásos tevékenységüket! Ezért nem válaszoltam rögtön. De köszönöm a kioktatást!
   

Ezen oldal megosztása