Azert viccet felreteve ennek a cseh Leo beszerzesnek ujra eleg kapkodos feelingje van. Par honapja meg arrol ment a duma hogy Abrams kene mert csak Amerika kepes szallitani rovid idon belul...
Még nem szerzett be senki semmit. Az egész egyfajta hajlandóságkeltő hirverés eddig. Tegnap majdnem beszoptam
@pöcshuszár hülyeségét, hogy már meg is vannak állapodva, ömlik a manna a szovjet technikáért cserébe, aztán utánaneztem és még mindig a semmit fogalmazták újra. Mivel a csehek vicc mar jó ideje, most áttették a hangsúlyt, hogy szlovákok is megcsinálják ám a tutit ezzel az évszázad üzletével.
Az a vicc, hogy ugyanúgy huszár mint sokan mások, már az elejétől hurrázva tolják meg ennek minden újabb hullámára és hírére a kis picsa szintű lelkendezést, azon csodálkozok, hogy nem raknak kis szivecskéket az örömködő szövegeikbe. Mert vót itt már:
- szlovákok Patriotot kapnak a légvedelmük atadásáért cserébe. Kaptak is, idegen kezelőkkel olyan ütegeket amik pontosan addig vigyázzák a szlovák légteret vele amíg az erdekük, cserebe a szlovák állam innentől nem gazdája a saját legterének, de majd az egyiket valamikor talán megvásárolhatják.
- aztán volt itt olyan, hogy a szlovének a tanjaikért mint gyerekek a csokiboltban majd Boxert meg Leopard 2A7V-t válogatnak maguknak és nem szabad lemaradni az evszázad bizniszéről. Aztán kiderült, hogy jo lesz az rozsdásodó Marder A1-nek is, meg tárolt Fuchs-nak, ellenben a 45 db Boxerüket alig darabonként olyan 6,5 millió dollárért meg is kapják. Áthatóan erződik ezáltal a félelmetes meretben kompenzáló évszázad biznice a sosem látott európai alapból.
- Aztán itt van most ez a cseh tragikomédia a mindennapi ábrándok egyre kedvcsinálóbb hangulatú cikkeivel és a fogékony felvilagosult elméink azonnal Leopard 2A7V-t vizionáltak lavórból öntve a csehekre, némelyikük darab-darab szintet látva felsejleni a csillámpónis cseh égen és egymást vállát veregették az újabb és újabb cikkekre, ami szerint egész zászlóaljakat-zászlóaljat-két szazadot-ööö, jó csak egy szazadot fognak majd negyven éves technikával ellátni. HA. Szerződnek erről tutira a nyáron.
Cserébe csak önjáró tarackokat, BMP-ket, meg egy rakás harckocsit adnak az ÉVSZÁZAD BIZNISZÉBEN.
HA megallapodnak. Maaaajd. Most látnunk kell az ugyanannyira sejtelmesen részlettelen kezdő hangvételű szlovakos cikkből, hogy mennyire megcsinálták a tutit. Kíváncsi vagyok huszár mikor kialtja be az A7V-t (szivecske, szivecske, szivecske), hogy lássuk, ahogy éppen leköröznek minket az ÉVSZÁZAD BIZNISZÉVEL.
Nekem erről az a vicc jut az eszembe amikor a mikulas bemegy a zsidó óvodába, kirakja a zsákjából az ajándékokat majd megszólal:
-Na gyerekek, akkor ebből lehet vásárolni.