Csak a nyugati eredete. Igazi kínai/amarikai cucc! Kíváncsi vagyok milyen nemzetiségű gépbe kerül/került.Erről mit kéne tudni? Van valami extra történet vele kapcsolatban, vagy csak annyi hogy az is nyugati eredetű?
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Csak a nyugati eredete. Igazi kínai/amarikai cucc! Kíváncsi vagyok milyen nemzetiségű gépbe kerül/került.Erről mit kéne tudni? Van valami extra történet vele kapcsolatban, vagy csak annyi hogy az is nyugati eredetű?
Hát ha szemétdomb, akkor India.India meg akarja mutatni Kínának hogy ki a szemétdomb kakasa?
"Gondos" munkát végeztek az ukránok, gondjuk volt vele hogy sumákolják el a munkát. Mondjuk mióta kiderült, milyen jól "megnagyjavították" a horvátok MiG-21 gépeit, azóta az ukrán fegyveres erők műszaki állapotán én már nem tudok csodálkozni.Ez az ukrán UB szégyen szemre elhagyta a komplett orrkúpot. Ami egy dolog, de ment vele a radar és valahogy még a KOLSz is...
Hát ha neked az épségben van, hogy hiányzik az orrod mikor lejössz a padlásról ..!!!Elhagyhatta volna az egyik szàrnyàt is. Ez még a kisebbik baj, elvégre èpségben leszállt...)
A gép orrán egész szép leváló örvény lehet, ami lehet, hogy pont szar sajátfrekis.Azért látszik, hogy a bejövetelnél mennyire instabil a gép.
Vagy én azt is el tudom képzelni, hogy ukránéknál már nem is volt benne radar, csak egy helyettesítő ballasztsúly. Ütközést nemigen tudok úgy elképzelni még keresztező irányból sem, hogy ilyen olcsón megússzák, főleg ha a helyén lévő radart is letépi. Biztos kaptak volna a törmelékből a hajtóművek is, ezek meg nem úgy szálltak le mint akiknek a hajtóművel van problémájuk. Az örvényhatások meg a kiegyensúlyozatlanság az jól látszott, de szerintem ha csak egyik hajtómű leállt volna akkor min kattintás lett volna a vége.Az, hogy a textilbakelit orrkúp leesett, az egy dolog. De hogy a fenébe tűnt el a radartányér? A KOLSz-ról nem is beszélve. Ennek a három komponensnek nem sok strukturális köze van egymáshoz. Ráadásul a Szu-27-eseken a radar kompletten az orrészbe van beerősítve, ami egy jókora csavarorsós mechanizmussal felfelé hajtható. Attól, hogy az áramvonalazó kúpot elhagyja a gép, ez még nem tud kiesni. Ehhez a levegőben ütközni kell.