Szu-75 / Su-75 Checkmate - Új orosz könnyű vadászgép (Szuhoj)

Az indiaiak a Szu-57 programhoz sem adtak volna semmit, max némi pénzt. Aztán a gyarmat a gazdának átadott volna mindent, az meg az ő gazdájának. Nem lett volna az jó üzlet. A kis gépben kisebb a kockázat, arra az árcédulára meg úgysem fér fel minden, ami az 57-esen van.
Roninak nem erőssége a tények...az F35-be kit hívott be az Usa....lám lám....

Checkmate modell, egész pofás:

(Nekem pl eddig nem tűnt fel az EO csomag elhelyezése az orrfutó mögött/mellett)

Hát, mi nagyon gáz milyen formában?

A gondolat-olvasó szakot nem vettem fel mikor Harry P. osztálytársa voltam, de arra gondolok, hogy az EO nem behúzható és/vagy nincs eléggé irányfüggően/"szépen"/... "lopakodósítva".

Ebben a formában --papíron-- az övé(EO-sokszög) lehet az RCS jelentős hányada!

...vagy csak egyszerűen @ghostrider szerint nem néz ki jól!

.

A gondolat-olvasó szakot nem vettem fel mikor Harry P. osztálytársa voltam, de arra gondolok, hogy az EO nem behúzható és/vagy nincs eléggé irányfüggően/"szépen"/... "lopakodósítva".

Ebben a formában --papíron-- az övé(EO-sokszög) lehet az RCS jelentős hányada!

...vagy csak egyszerűen @ghostrider szerint nem néz ki jól!

.
De hát az F-35 EOTS is hasonló kiképzésű:
800px-F-35_EOTS_12-5054.jpg

message-editor%2F1528911831174-f-35a.jpg

• Tetszik
Reactions: LMzek 2.0
De hát az F-35 EOTS is hasonló kiképzésű:
800px-F-35_EOTS_12-5054.jpg

message-editor%2F1528911831174-f-35a.jpg

"Néztem is": semmilyen szempontból nem optimális, "ojró-dinamikailag" egyenesen tragikus!
Még az is felmerült bennem, hogy vmi dezinfós háttérrel lett "kiszivárogtatva" és alatta/másképp van valójában megoldva.
...még akkor is, ha elég véglegesnek tűnik! ???
Nem-tom'...

.

• Tetszik
Reactions: ghostrider
"Néztem is": semmilyen szempontból nem optimális, "ojró-dinamikailag" egyenesen tragikus!
Még az is felmerült bennem, hogy vmi dezinfós háttérrel lett "kiszivárogtatva" és alatta/másképp van valójában megoldva.
...még akkor is, ha elég véglegesnek tűnik! ???
Nem-tom'...

.
Szerintem kellően széles látószöggel (és kitéríthetőséggel) bíró EO rendszert máshogy elég nehezen lehetne csak beépíteni.
A benchmark ugye egy random célzókonténer lehetett, annál ennek biztosan jobb az aerodinamikája.

A légbeömlő kicsit összement vagy mi, még egy kicsit reszelnek rajta és nézhető formája lesz.

• Tetszik
Reactions: LMzek 2.0
Nem tudom, @boki linkelte-e az eredeti cikket. De egy román átirat.

3 altípusban tervezik bevezetni a SZU-75-ötöt, együléses, kétüléses oktató és embernélküli drón. A többi az lényegében rizsa, amit már tudunk.

• Tetszik
Reactions: Kim Philby
Nem tudom, @boki linkelte-e az eredeti cikket. De egy román átirat.

3 altípusban tervezik bevezetni a SZU-75-ötöt, együléses, kétüléses oktató és embernélküli drón. A többi az lényegében rizsa, amit már tudunk.
Az embernélküli drón nem az Ohotnyik lesz mellé olyan loyal wingman rendszerben?
orosz-vadasz-az-egen

Az embernélküli drón nem az Ohotnyik lesz mellé olyan loyal wingman rendszerben?
orosz-vadasz-az-egen

Kikerestem az eredeti cikket, hogy ne egy román átirat alapján válaszoljak.

Ebben sajnos abszolút nincs több, mint amit a pásztorok írnak. Nem a kérdésedre, abszolút semmivel nincs több, sajnos. Nem fogok újat mondani, hogy az Ohotnyik nem SZU-75 típus jelzéssel van fejlesztve. Bár teljesen logikus, amit mondasz és bennem is felmerült ez a kérdés, de egyelőre semmi nem utal arra a cikkek megfogalmazásaiban, hogy erre a drónra értették volna.
Viszont az idővonalon sincsen feltüntetve semmi a harmadik típussal kapcsolatban. Szóval ez alapján én tippre azt mondanám, hogy a ruszkik is úgy vannak vele, hogy majd eldönti ő a nemét, amikor felnő. 60%-ot arra adnék, hogy felmerült az ötlet, hogy kéne egy drón változat és pihentetik, de bedobták szenzációnak, hogy lesz AI változat is ebből a gépből. 30%-ot adnék arra, hogy az Ohotnyikról beszélt a cég és az újságíró félre értette. És 10%-ot adok arra, hogy bármi más történt.

De ez csak amolyan megérzés, hogy tanultak nyugati fegyverkovácsoktól és az összes agymenésüket megszellőztetik és utána amire lesz vevő, arra komolyabb mérnök csapatot ráengednek.

.
.
Miutan az oroszok ezt igazabol el se kezdtek fejleszteni, ök ezt szannak 6.gen repulögepuknek? A merevitökeretes fulketetövel, az elmaradhatatlan KOLS-sal, es ugy az egesz gep meg a mar letezö 5.gen szintet se eri el, igy tökeletes zsakutcanak latszik. Ha megcsinaljak, legalabb 1.5 generacio elmaradast konzervalnak vele, mire ez tenyleg keszen lesz.