1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Török drónok

Diskurzus a(z) 'Pilóta nélküli légi jármûvek (UAV/UCAV)' témában - gacsat által indítva @ 2020. március 4..

 1. gacsat

  gacsat Well-Known Member

  Szíria, Idlib, 2020 február. Kiválóan szerepelnek a török drónok. Megérdemelnek egy topikot.
  [​IMG]
   
 2. gacsat

  gacsat Well-Known Member

 3. gacsat

  gacsat Well-Known Member

  endre, fip7 and zsolti like this.
 4. gacsat

  gacsat Well-Known Member

  The new Anka-I unmanned aerial vehicle has a range of at least 4600 km (combat range – 200 km) and an endurance of 18 hours; a maximum speed of 217 km/h; have a cruise altitude of 35,000 ft.
   
  zsolti likes this.
 5. gacsat

  gacsat Well-Known Member

  In the first stage of the offensive, the Syrian Armed Forces didn’t have any effective weapons to take out the Turkish UAVs. Almost all Syrian air and missile defense troops equipped with anti-aircraft missile systems were concentrated around Damascus. When the Pantsir and Buk artillery systems were moved to the combat zone, the situation changed.

  The Turkish UAVs were now used during night only, and tried to stay out of reach of the Syrian anti-aircraft missile systems. Today, Turkish UAVs are mostly countered by Pantsir-S and Buk-M2E anti-aircraft systems. The Buk has proven to be a highly effective weapon, having the highest number of downed Turkish UAVs on its track record.
   
  endre and zsolti like this.
 6. Gyurma

  Gyurma Well-Known Member

  Ezek a török uav-ok mennyibe kerülhetnek?
   
 7. Terminator

  Terminator Well-Known Member

 8. gacsat

  gacsat Well-Known Member

  Itt pedig arról van szó, hogy pár napig a török drónok szabadon garázdálkodtak, de aztán a szírek a színre vezényeltek pát Páncír-Szt, és Buk-M2t, és vége lett a virgonckodásnak. Utána a törökök főleg csak éjszaka repültek, és elkerülték a légvédelmi körleteket. A Bükk rendszerek bizonyultak felettébb hatékonynak a drónvadászatban. Hogy melyik mennyit lőtt le azt nem részletezik, mert hát a Páncírt is valahogy el kell adni. Amúgy abból is vesztettek az oroszok egyet. Vagy egy drón csinálta ki, vagy a céljelet adta.
   
 9. gacsat

  gacsat Well-Known Member

  3M$ra saccolom darabját. Úgyhogy a 60M dolcsi már fájhat Kardigánnak.
   
 10. gacsat

  gacsat Well-Known Member

 11. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  Nyilván, mivel jóval nagyobb hatómagasság és hatótávolság kettőssel rendelkezik a 9M317. Nem is annyiba kerül meg nem is akkora egy BUK M2 höz használt rakéta, mint egy Panzirhoz...

  A Panzir egyszer marha jól meg lett fogalmazva, egy überbrutál módon olcsósított lérak, gyakorlatilag egy boosterre rácsüccsecsentett APFSDS nyíllövedék, minimális a lehető legolcsóbb elektronikával(rpk), hozzá egy viszonylag kisméretű harci résszel.

  Ezt azért ne hasonlítsuk már egy torlósugaras félaktív rakétához akkora harci résszel, mint majdnem maga az egész 57E6 rakétája a Panzirnak...
   
  endre, LMzek 2.0 and fip7 like this.
 12. gacsat

  gacsat Well-Known Member

  Tudod, ez olyan, mint a Forma 1. kerül amibe kerül, elsőnek kell lenni. A második már senkit se érdekel.
   
 13. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  Attól függ hogy mi a célpont!

  Ha több ezer darab tomahawk van a túloldalon egy ellened létrehozott szövetségben(és van!), akkor ha elég egy X erőforrásba kerülő rakéta is ahhoz hogy azt leszedje, akkor én nem csak a 8X be kerülő nagyobbat gyártanám. Ezért van normál esetben egymásra épülő több rétegben a légvédelem jól skálázott rendszerekkel egybe gyúrva.
  Gyakorlatilag a rakétás légvédelem Verbát meghaladó következő szintje már a Panzir 57E6 ja. Buta olcsó elektronika, üvegszálas booster, nyillövedék szerű második hajtás nélküli fokozat.Nettó 76 kg.

  Messze van a mindenhatótól, de szerintem ár érték arányban tömeges CM támadás ellen hozza a kötelezőt. NEM jó mindenre IS.
   
  endre, LMzek 2.0, fip7 and 1 other person like this.
 14. pöcshuszár

  pöcshuszár Well-Known Member

  Az nagyjából 1db F-16-os ára? Mennyire fájhat az? :(
  Tudott volna 1 F16-os ekkora kupit csinálni? :rolleyes:
   
  endre and LMzek 2.0 like this.
 15. gacsat

  gacsat Well-Known Member

  Hát, lelőttek két Szu-24est...
   
 16. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  Az a jó, hogy itt van aki saccolja 3 misire darabját az átlag török drónnak(aztán melyiknek értitek, mert több típust lőttek le legalább 3 teljesen eltérőt, Anka-ból is lehet brutál árkülönbség altípusok közt, attól függően hogy melyiken milyen elektronika, fegyverzet van, van e egyáltalán etc...), meg van olyan aki meg azt mondja hogy 20 milla darabja. Ez így okoskodás, semmi több. Ha csak darabja egy 10-es be fájt a lelőtt nagyobb drónoknak, és tényleg leszedtek belőle együtt akár csak Líbia és Szíria felett 20-at, az már mindjárt 200 misi ám...

  Ettől függetlenül, engem meggyőztek a török drónok!
   
  endre, LMzek 2.0 and Loken like this.
 17. gacsat

  gacsat Well-Known Member

  Ennyire:
   
  zsolti likes this.
 18. Terminator

  Terminator Well-Known Member

 19. Gyurma

  Gyurma Well-Known Member

  Nekünk mennyi lehetne az optimális db és fajták szerint ezekből?
   
  Loken likes this.

Ezen oldal megosztása