Nekem a T-72-120 a kedvencem, a Franciák csinálták meg a T-72A-hoz.
A "mindent-is-eldöntő" kérdés (Nekem): Automata töltős ???
....met anélkül sok az elődtől "örökölhető" előny elvész!!!
.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
A "mindent-is-eldöntő" kérdés (Nekem): Automata töltős ???
....met anélkül sok az elődtől "örökölhető" előny elvész!!!
.
A franciák ajánlottak a volt VSZ tagállamoknak egy komplett lecclerc tornyot T-72-re integrálva a 90-es évek végén de az ára miatt nem kapott rá senki.A Leclerc autotöltőjét pároztatták össze sikeresen a T-72-essel, működött is, új szintre került a túlélőképesség, nincsen semmi toronyrepülés, csak sajnálták rá a pénzt.
A franciák ajánlottak a volt VSZ tagállamoknak egy komplett lecclerc tornyot T-72-re integrálva a 90-es évek végén de az ára miatt nem kapott rá senki.
Ez már egy utólagos továbbgondolása a dolognak a zinternet által.
GIAT working with the Slovak Republic introduced the idea of mounting a modified Leclerc turret on a T-72 hull. The turret, known simply as T21, would have had less armor and ammo storage, but the modern fire control system and gun of the French tank.
Ezt az ukránok csinálták.
Erdekes, hogy itt nem veszik figyelembe a haborus tapasztalatokat es nem dobjak a fenebe a toronyrol a mindenfele "rekeszeket" es raknak inkabb oda is ERA-kat. Allitolag a mostani orosz 72-eseken az a "teli divat".
Mert ez büdzsé modernizáció amivel gyorsan kellett végezni.Erdekes, hogy itt nem veszik figyelembe a haborus tapasztalatokat es nem dobjak a fenebe a toronyrol a mindenfele "rekeszeket" es raknak inkabb oda is ERA-kat. Allitolag a mostani orosz 72-eseken az a "teli divat".
A T72-120 az eredeti torony azmokolva a francuz loveghez és toltogephez.Es volt az echte francuz ajánlat a komplett torony cserével.Utobbihoz semmi közük az ukránoknakEz bűnronda.
A hagyományos Black Eagle / Jatagán / T-72-120-asnál arányosan van, illeszkedik is a géphez, addig ez sajnos nem tetszik.
Ukrán - Francia, így helyes.
T-72-120 – KMDB (Kharkov Morozov Design Bureau) main armament package first offered in 1999 with the T-72AG and T-72MP upgrades, which includes an auto-loaded KBM-2 120 mm main gun, developed with the French-based GIAT Industries and capable of firing NATO-standard ammunition or ATGMs. This upgrade includes a new 2E42-M stabilizer and a new auto-loader system housed in the redesigned turret bustle and similar to that used in the Leclerc main battle tank with a capacity of 20 single fixed rounds and further 20 stored in the hull in place of the legacy AZ auto-loading mechanism. The high costs involved with such an extensive modification have thus far driven away potential buyers.[140]
Lényegében mlnden nem exszovjet 72 modernizáció zsidó eredetű.Francik toronycseres ajánlata volt a kivétel,de abból még nem lett semmi.@Negan jól gondolom, hogy ez az excalibur féle modernizáció egy Nimda pakkon alapul? Eléggé hasonlít az azeriekéhez.
Kemény 1475 méterről...Tök szar a kijelző is,és el is találta.
Kemény 1475 méterről...
Eltalálta, de ne az legyen már a referencia, hogy valamit eltalál 2022-ben 1475 méterről ATGM-el. Az már sokkal inkább érdekes kérdés, hogy ekkora távolsagra miért azzal lőtt. Annak az ágyúnak APFSDS-el ez kis túlzással pásztázó távolság.Jó,akkor nem találta el,és tök jó a kijelző.