Ok.Keresd vissza a kilőtt T-90M-eket, szinte mindről van kép vagy videó.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Ok.Keresd vissza a kilőtt T-90M-eket, szinte mindről van kép vagy videó.
Akkor ne mondj. Nem követem óráról órára az ukrán topikot, ami dereng, hogy volt kép bőven olyanról is, ami nem robbant szét. Kérdeztem, hogy van-e valami statisztika, hogy mennyit javult (nyilván, ha javult) a lőszerrobbanás átütés esetén. Fip most rakott be egy interjút, ami alapján pont ezen javítottak. A flegmázást nyugodtan tartsd meg magadnak.Erre nem tudok mást mondani.
Szia! Tényleg pontatlanul olvastam el, ezért elnézést kérek! De mindig elindul a vezérhangya az agyamban, amikor azt látom, hogy a német technika csak azért drága, mert a részvényeseknek nagyon jól kell járnia, bezzeg az orosz gyártók vevőbarát árképzéssel élnek.de úgy látszik hiába linkelek forrásokat senki sem olvas el semmit.
Az orosz gyárak részben állami tulajdonúak egy olyan állam tulajdonai, ahol kevesebbért is kiesnek a pinceablakon polóniumtól pislákolva, minta drága harckocsi.Szia! Tényleg pontatlanul olvastam el, ezért elnézést kérek! De mindig elindul a vezérhangya az agyamban, amikor azt látom, hogy a német technika csak azért drága, mert a részvényeseknek nagyon jól kell járnia, bezzeg az orosz gyártók vevőbarát árképzéssel élnek.
Nem ugyanannyi az előállítási költség, nem ugyanolyan a legyártott termék, még a tömege is jelentősen különbözik, a műszaki paramétereket itt mindenki jobban ismeri nálam, nem mennék bele, de nem egyformák, ez remélem nem kérdés (nem jobb, vagy rosszabb, hanem más), még az azonosra értékelt harctéri teljesítmény ellenére sem.
Ezek pedig megjelennek a végső árban, ha a politika nem szól közbe, és céljai elérése érdekében nem módosítja az árképzést bármely irányba.
Nekünk pillanatnyilag - 25 éve - nem opció az orosz technika, de nyilván van/lenne élet a német hadiiparon túl is.
Nagyon helyesen.Az orosz gyárak részben állami tulajdonúak egy olyan állam tulajdonai, ahol kevesebbért is kiesnek a pinceablakon polóniumtól pislákolva, minta drága harckocsi.
Szia,Az orosz gyárak részben állami tulajdonúak egy olyan állam tulajdonai, ahol kevesebbért is kiesnek a pinceablakon polóniumtól pislákolva, minta drága harckocsi.
Kettőig számoltam.Szia,
Most epp hanyadik komplett T-14 gyar aranak ellopasanal tartanak?
De mindig elindul a vezérhangya az agyamban, amikor azt látom, hogy a német technika csak azért drága, mert a részvényeseknek nagyon jól kell járnia, bezzeg az orosz gyártók vevőbarát árképzéssel élnek.
A már nem robban atomjaira állandóan és a szinte soha nem robban atomjaira közt ég és föld a különbség.
Eddig amik jól működnek orosz oldalon azok a CM-ek, a hiperszonikus rakéták (bár ezeket a büdös életben el nem adják senkinek), a KA-52 és a SZU-35Sz hozza amit elvártak tőle a matuzsálem ukrán repülőflottával szemben és nagyjából ennyi.
A SZU-34-esekkel sok volt a hiányosság amit a SZU-34M-el igyekeznek orvosolni.Azért nagyon sok más orosz technika is jól működik. Én ide sorolnám a Szu-34-eket is mert rengeteg bevetést teljesítettek. Szárazföldön pedig egyértelműen szerintem sikeresek a Tornado-SZ, Mszta-Sz, TOS-1 és a páncéltörő rakéták.
Nem tudom.A SZU-34-esekkel sok volt a hiányosság amit a SZU-34M-el igyekeznek orvosolni.
Már Szíriában kiderültek a SZU-34 hiányosságai ahogy gondoltad.Nem tudom.
A Szu-34M első példányainak átadását 2021 decemberére adták meg először (forrás: https://www.scramble.nl/military-news/first-eight-su-34m-to-arrive-by-the-end-of-the-year ). Végül az első 4 Szu-34M-et 2022 júniusában lett átadva. Szerintem az "M" változat inkább a szíriai tapasztalatok alapján módosított változat lehet.
Ezt pl nem is értem.Némi információ a T-90 típus gyártásáról és indiai exportjáról (gépi fordítás, kicsit javítva):
"A hivatalos adatok szerint 2012 elejétől a T-90 teljes termelése és az orosz fegyveres erők módosításai mintegy 500 harckocsit tettek ki: mintegy 120 T-90-es, 32 T-90A-t (beleértve az AK módosításának 7 darabját) Buran-M éjszakai lövész látványával, és ~ 337 db T-90A-val (beleértve az AK módosításának mintegy 50 darabját) egy Catherine FC mátrixú ESSA hőkamerával.
Szerintük 2012-ben a T-90 és módosításainak teljes gyártása legalább 1 335 db harckocsit tett ki (nem számítva azokat, amelyeket licenc alapján szereltek össze Indiában)
Ezt pl nem is értem.
Ebbol a videóból minimum két dolgot lehet levonni:
1.- a mai harctéren már szinte lényegtelen, menyire alacsony egy páncélozott jármu profilja, mivel a rácsokkal a legalacsonyabb is úgy néz ki, mint egy kisseb pajta.
2.- olyan nehéz lenne a jármu elhagyásákor lezárni azt a hulye nyílást?
Asztán nem csoda, hogy az ukránoknak elég behajítani egyetlen gránátocskát, és a az amúgy még viszonylag konyen rendbehozható harckocsi végleg kiég: