"Köszönöm, leszarom".

Szóval miért kínzod magad Döbrenteivel, Takaróval, meg a "Doktorminiszterelnökúrral"?
Miért, nálad nincsenek polosokák? És azt is megfigyeltem, hogy az utóbbi időben nagyon sok ilyen külföldről betelepített mindenféle poloska van és a jó kis hazai penetráns kis büdös dögök meg egyre kevesebb. De ez csak érzésre tudom állítani, mert még a google is ha beírom, hogy "betelepített poloskák" a svábok betelepítéséről ad találatot.

Nem akartam megnézni, de most Te tehetsz majd róla, hogy egyel több ember nézi meg a márciustizenötödikei beszédet.
Ugye, megnézted. Miről volt szó? "Felszámoljuk a pénzügyi gépezetet, amely korrupt dollárokból vásárolt meg politikusokat, bírókat, újságírókat, álcivil szervezeteket és politikai aktivistákat." Nem mindenkiről volt szó. Vagy ebben mi is az általános kijelentés? Ezt ezek szerint Te húztad rá, hogy "mindenki". Két mondás, idézet jutott eszembe. "Akinek nem inge..." és "Akinek pedig valami vaj van a fején, hadd szarjon be egy kicsit". Akinek nincs vaj a fején, az ugyan mitől retteg?
Azt, meg, hogy ki ellenzéki, ki sem, tök mindegy; nemzetbiztonsági szempontból irreleváns. Aki külföldi érdekeket szolgál annak nincs helye sem a politikai, sem pedig más közéletben.
De érdekes mód, mindig csak egy többé-kevésbé behatárolható, összekapcsolódó kör retteg ilyenkor. (perszeaz egész civil, politikai, stb. szervezet mögé bújva) Több civil szervezetben vagyok benne, sokakat ismerek, akik ilyen olyan civil szervezetben tagok, vagy van valamilyen tisztségük; valahogy soha nem kellett félni, hogy jön a fekete autó.
Sőt, még a legkevésbé szimpatikus politikusokról is el tudom képzelni, hogy nem külföldről finanszírozás okán olyan tökkelütöttek, mint amilyenek. Még azoknak sem kell összességében álmatlan éjszakájuk legyen.
A dehumanizálás után, vagy azzal kéz a kézben mindig jön egyfajta relativizálás.
Ennek nagyon örülök.
Szóval akkor elhatárolódtál és nyíltan felháborodtál akkor, azoktól a csoportoktól, közösségektől, sajtóorgánumoktól, ahol ilyen kijelentések megtörténhettek?