Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Látszik is, hogy a nőgyógyász végzettségével mindenhez ért profi módon.Ez a Van der Leyen volt màr csaladügyi, aztàn munkaügyi miniszter. 2013 òta honvedelmi miniszter. Éppen teljes gàzzal zülleszti szèt azt ami maradt a Bundeswehr-böl.
Látszik is, hogy a nőgyógyász végzettségével mindenhez ért profi módon.
Mindenhez IS ...
Ez a Van der Leyen volt màr csaladügyi, aztàn munkaügyi miniszter. 2013 òta honvedelmi miniszter. Éppen teljes gàzzal zülleszti szèt azt ami maradt a Bundeswehr-böl.
Athozom inkabb ide:
Nem erted.
Senkit sem erdekel, hogy a miniszter fiu-e vagy lany, de amikor a noi miniszterek szama hirtelen megemelkedik, akkor azert elgondolkodhatnal egy picit. Nemetorszagban van noi kvota!
A(z al)feminista szoveggel pedig csak a tobbi nonek artanak. Peldaul noi kvotat eroszakolnak a k-keleti orszagok kormanyaira, de a kolni palyaudvaron tortenteket bezzeg megprobaltak eltusolni. Idiotak.
Megjegyzem egy nogyogyasznak pont semmi koze nincs a hadaszathoz vagy a mernoki temakhoz. Elhiheted, hogy a jo intezkedesek sem az o otletei voltak.
Kepzelem, hogy erezheti magat a tobbi no a hadseregben, akik a munkajukkal akartak elore jutni es nem a kvotaval. Arra nem is gondoltal, ugye? Pedig ez oket is megbelyegzi.
aha.. na és mi a véleményed a többi hadügyminiszterről a környéken,, Simicskóval bezárólag...
Valószínűleg nem egy ilyen háború tört ki, hanem ez az egy amit ilyen mélységben dokumentáltak.
szpg9
Nem akarok itt offolni, nem véletlenül zárták le a kanton topikot. De úgy érzem pár dologra, röviden reagálnom kell.
1. Minden megrendelőm nálam jóval idősebb, és mindig ők hozzák fel, hogy a pénz visszaosztása alap. Ez szerintem nem rólam állít ki lesújtó bizonyítványt....
2. Sok ismerősöm van aki a nagyvilágban üzletel, ott is mindenki korrupt. Csak a mértéke változatos. Szóval ez nem Magyar sajátosság, a "fejlett nyugaton" is ez megy.
3. Elég sok megye határmenti, értelem szerűen mindenhol más a helyzet. Zala ebből csak egy megye.
4. Az 1000 euró az jó fizu , csak kérdés az , hogy kinek? Annak akinek nincs szakmája és szalag melós annak sok. Egy sima szakmunkás teljesítmény bérezéssel egy hónapban ezt alapból megkeresi. De például ha a májusi üzletem összejön, akkor lesz olyan szakmunkásom aki 600 ezer fölött fog nettóban haza vinni, egy hónap alatt.... Ehhez képest az 1000 euró nem túl csábító
5. Rekord mély ponton van a munkanélküliség, nincs hova új munkahelyet teremteni. Olyan munkaerő hiány van az ágazatomban, hogyha hoznál 20 szakmával rendelkező embert, akkor 2 héten belül mindnek tudnék munkát adni. Ezt hova lehet még fokozni?
6. Én konzervatív liberálisnak érzem magam, de nem szeretem magam beskatulyázni. A történelmet meg mindenki úgy ítéli meg ahogyan akarja, nem is kell rá "érdemben" reagálni.
Az ezer eurót itthon is megkapom, minden harmadik hónapban még kétszázzal többet is sima gyári munkásként, nincs miért váltanom,vállalkoznom egyenlőre. Bár ha kifogyok egyszer az otthoni munkákból lehet másodállásban visszamegyek festeni meg ablakokat beépíteni. Az építőiparban egy kis vállalkozó, tudod a katások, ettől többet keresnek nettóban ha nem lusták és elismertek. Egy ács,festő, kőműves, fűtésszerelő ettől itt többet visz haza és nyár elején már egy hónapos csúszásban van. Öreganyám sajnos nem tanított meg horvátul. Cipelni meg nem cipelnék senkit mert minden perc szinte megfizethetetlen amit otthon tölthetek. A közmunka az nem a közalkalmazotti állás, napi 3-4 óra munkáért, úgy hogy közben cigi,pia,kaja szünet szerintem is jó fizu, így legalább be vannak jelentve és ha letelik délben utána az egész nap szabad. Mondjuk hírlik hogy Szabolcsban meg kell dolgozni érte a paprika földeken, de itt a környékemen kényelmes melót jelent. Sőt a tezsvíreknek be se kell menni dolgozni, anélkül is kapják.Ez a válasz az MO Kantin 14372 sz. hsz-odre válasz, csak Mac ma lezárta azt a topicot.
Te még nem vagy harminc, de írod, minden munkád után vissza kellett pénzt osztanod, mert ez Magyarországon így működik. Én elmúltam ötven, de a 26 éves szakmai – vállalkozói múltam alatt egy kezemen meg tudom számolni, hogy kinek fizettem és miért. Egyszerűen mindig fizettem, ha ezt nyilvánvalóan kérték, de sosem vetettem fel magam a fizetés (korrumpálás) lehetőségét. Ezek szerint Te, korruptabb vagy nálam!
Biztos igaz ez, amit leírtál, akkor a saját tapasztalatod szerint 100 %-os a korrupció gyakorisága a saját területeden. Ez azért elég elszomorító! Nem is értem miért nem ismered el, hogy ezzel az eredménnyel a világ legkorruptabb államai közé tartozunk. (Ez egy nagyon előkelő és szép helyezés az egyre jobban „fejlődő” Magyarországtól!
Én csak azért kérdeztem rá pont Zalára, mert pont Te hoztad fel, hogy néhány, a határon túlra dolgozni menő az nem számít. Azt hittem Te ismerős vagy ott. De szerencséd van, mert tegnap pont ott jártam, a Mura melletti horvát vidéken. Egy Csáktornya melletti összeszedő üzembe betanított munkásokat a következő feltételekkel kerestek (igaz 2018. 03. 31-ig). Jártamban – keltemben letéptem egy plakátot a villanyoszlopról.
1. Havi díjazás: 750 – 1.000 EUR/hó
2. Nyelvpótlék (Horváth nyelv ismerete esetén): 100 EUR/hó
3. Utazási támogatás, ha a saját kocsidon még 3 másik munkavállalót is viszel: 250 EUR/hó
Hogy ez sok vagy kevés, döntse el mindenki magában. De várom a véleményeket, mert ezen a területen nem vagyok a bérezést tekintve tájékozott.
A közmunkát én sem tartom megoldásnak, de a teljes empátia hiányáról tanúskodnak a soraid, hogy „örüljön az, aki 47 eFt-ot kap havonta gereblyézésért. Ugyanis az államnak nem kötelessége pénzt (segélyt) osztani bárkinek”.
Ez eléggé neoliberális álláspont, most döntsed el, hogy mi vagy, konzervatív vagy liberális. De ezek szerint liberális, ha úgy tetszik, konzervatív pedig akkor, ha éppen máshogy.
De visszatérve az alapproblémára, szerintem pont állami feladat lenne, hogy elősegítse az egészséges szerkezetű munkahely struktúra létrehozását (és ne csak alacsony kvalifikációjú munkavállalóknak, vagy vidéken még azoknak sem teremtenek munkahelyeket!). Ez annak a kormánynak meg pláne a feladata lenne, aki 2014-2018 közötti évekre (nem szerényen) 1,0 Millió új munkahely létrehozását ígérte!!! Mielőtt válaszolnál, a Dunántúlon vannak olyan vidékek, ahol nemhogy bővült, hanem csökkent a munkahelyek köre.
Az a történelemszemlélet, amely szerint a magyar harcolva a törökkel Nyugat Európa védőbástyája lett volna, az amelyen Raffay Ernő féle „hungarista” történetszemlélet. Írásodnak ez annyira komolytalan és megmosolyogtató része, hogy nem is reagálok rá érdemben. (Lásd a reakciódat megelőző HSZ-emben leírtakat, amelyek bizonyára elkerülték a figyelmedet…..
Az ezer eurót itthon is megkapom, minden harmadik hónapban még kétszázzal többet is sima gyári munkásként, nincs miért váltanom,vállalkoznom egyenlőre. Bár ha kifogyok egyszer az otthoni munkákból lehet másodállásban visszamegyek festeni meg ablakokat beépíteni. Az építőiparban egy kis vállalkozó, tudod a katások, ettől többet keresnek nettóban ha nem lusták és elismertek. Egy ács,festő, kőműves, fűtésszerelő ettől itt többet visz haza és nyár elején már egy hónapos csúszásban van. Öreganyám sajnos nem tanított meg horvátul. Cipelni meg nem cipelnék senkit mert minden perc szinte megfizethetetlen amit otthon tölthetek. A közmunka az nem a közalkalmazotti állás, napi 3-4 óra munkáért, úgy hogy közben cigi,pia,kaja szünet szerintem is jó fizu, így legalább be vannak jelentve és ha letelik délben utána az egész nap szabad. Mondjuk hírlik hogy Szabolcsban meg kell dolgozni érte a paprika földeken, de itt a környékemen kényelmes melót jelent. Sőt a tezsvíreknek be se kell menni dolgozni, anélkül is kapják.
szpg9
Köszönöm a felajánlást! Épület gépészetben nem utazom, de ha úgy alakul akkor felkereslek majd ez ügyben
Az elvándorlás témája kapcsolódik a topik tartalmához, arról tudunk itt beszélgetni szerintem.
Nekem meglepő volt, de nem csak az egykori szoci országokban van elvándorlás. Például Angliát is komoly mennyiségű ember hagyja el, minden évben, az eredeti angol lakosságból. Egy részük nyugdíjas, aki elmegy például spanyolba nyugdíjasnak. Másik részük viszont fiatal, akik például az ausztrálokhoz költöznek ki a jobb élet reményében. Elég fura népesség csere zajlik már egy ideje.
Talán rájuk szabottat kellene akkor gyártsanak, nem pedig általánossal próbálkozni. Ha tömegekben gondolkozol, az ázsiaiak (főleg japánok, koreaiak, képzett kínaiak) az egyik véglet, az afrikaiak a másik. Ugyanazon a teszten egyik csoport egyértelműen jobban fog teljesíteni, mint a másik.A világ öszes hugyagyú PCbajnoka azon dolgozik, hogy olyan IQtesztet produkáljon, amin Afrika kikerülne a gyengeelméjű kategóriából. Száz év alatt sem sikerült.