"Ezért álltam bele Papa és Wilson véleményébe, mert undorító, hányingerkeltő módon csúsztatnak."
Minden gúny,vagy rossz szándék nélkül kérdezem,hogy te értelmi fogyatékos vagy?
Az nem baj,ha igen,magam is csehül állok ésszel,nehezen tanulok,könnyen felejtek,meg minden.
Mit csúsztattam?
Egy határozott NEMmel feleltem a vonatkozó kérdéseidre,majd meg is mondtam,hogy miért,mert makk mindegy mit ír a biblia,ha az egyház nem azt követi,és a végeredmény az,ami.
Hol a csúsztatás?
Egyetlen dolog miatt válaszolok neked érdemben,mert látom,hogy kereső vagy,csak ott keresel,ahol semmit sem találhatsz.
Nem írtam,hogy süsü vagy,hanem azt írtam,hogy bennem született megértés a biblia tanulmányozása közben,és a mi Józsink tanításait megértve.
Igen,a keresztény papokban nem sok megértés született,mert akkor nem azt tanítanák,amit,mentségükre szolgál,hogy a hierarchia aljén lévők max jóhiszeműek,ill megélhetésiek,ezért 49%-ban felmentem őket,viszont a hierarchia felső harmada,negyede,szimplán gazember,és nem a fényt,ahonnan jött,és ahová majd vissza fog menni,szolgálja.
Igyekszem nem elragadtatni magam,és szalonképesnek maradni,nekem ez kicsit nehezebb,ha a kereszténység huncutságai kerülnek szóba,még annyi,ha eddig nem értetted volna,az intézményt,a tanításait,és a dogmáikat tartom rendkívül szörnyű,meg nyomrító,félelemben,rettegésben tartónak,emberi lelket milliárdjait békjóban tartónak,minden Isten-ember közötti kapcsolatot félremagyarázónak,felszámolónak,elhazudónak.Hogy ami Józsink tanításának kiforgatásairól ne is beszéljek.
A hívőkkel semmi bajom,annyi hazugságból nem könnyű kihámozni a valóságot,simán átcseszik őket.
Pár dolgot tisztázzunk kezdésnek,a tízparancsolatot,amit a bukott fáraó kitörpölt 40 nap alatt a hegyen a vadszamárral,helyezze fel magának,ahová csak akarja,és tartsa is ott,ameddig csak akarja.(ugye milyen finom vagyok)
Egyszerűen keresem a szavakat,szóval ki izzadták a 10,élő ember által betarthatatlan törvényt,majd lefáradt a hegyről,és sebtében levágta a tesóját,meg még nehányat a népéből,azok miatt a törvények miatt,amit addig nem is ismerhettek,és persze ami őrá ,nem vonatkoztak.De ja vum van....
Nem megyek végig minden,mert értelmetlen,csak érintőlegesen,ne paráználkodj,ó tényleg?Ha Ádám,meg Éva nem csinálja,te most nem vagdoshatnál itt le embereket,okoska.
Ne lopj!
Zsír,Hogyan is szerezték meg gyümit a faterék?
Uradat,istenedet imádd,csak neki szolgálj.
Zsír,de Nekem nem szimpi az övé,vagy van több is?
A nevét hiába ne vedd.
Hú,ez komoly,apró hiba,hogy sehol sincs benne a bibliába a neve,vajh miért?
Ne hazudj.
Zsír,akkor miért hazudod,hogy dec 24-én született a mi Józsink?
Hagyjuk is,mert nem lehet komolyan venni egyiket sem.
Azt azért illik tudni,hogy Istennek,mármint a teremtőnek egyetlen törvénye,szabálya sincs,roppant egyszerű oknál fogva,mert akkor bekorlátozná saját magát,amit egy légy nem tesz meg,nemhogy a teremtő.A pár kis balfék itt megpróbál minket bekorlátozni,az egy dolog,de mi,a gyermekei vagyunk,nekünk itt nem parancsol senki,és semmi,még ő sem,hiszem nekünk teremtette az egészet,a magunk akaratából jöttünk ide le,de mivel egy egy duális világ,és azért jöttünk ide,hogy ezt is megtapasztaljuk,ennek a világnak egyetlen princípiumát adta tanácsként,hogy ne tény mással olyat,amit nem szeretnéd,hogy veled tegyenek,hanem tégy olyat,amit szeretnéd,hogy veled tegyenek,és ezt sem azért,hogy majd ő jól megbüntet,hanem azért,mert amit itt elkufircolsz,azt rendbe kell hoznod,addig nem mehetsz haza.
Pár szó a bűnről,meg Jézusról.
Ugye,a fentiekből következik,hogy nincs bűn,sem büntetés,sem pokol,és senki sem kér számon a halálod után.Jézus nem halt meg a fán,ezt is könyvből világosan tudjuk,miután levették a fáról,mirhával,és aloéval kenték be,amit ugye sebek gyógyítására használnak,nem a holttestek kezelésére,csontja nem törött,kb fél órát volt a fán,mitől halt volna meg?
Senkinek a bűnét sem váltotta meg,részben mert nem halt meg,részben mert nincs bűn Isten előtt,a Galácziaikhoz írt levélből is látható,hogy ki mint vet,úgy arat,nem írja,hogy a Zsidók királya arat helyetted,vagy a sarki pék,hanem te.Isten nem csalattatik meg,vagyis mindent lát,persze,de nem a teremtő dönti el,hanem te,amikor halálod után felmész 3 létsíkkal feljebb,ott átnézed mit sikerült megélned,abból amit te terveztél,és ahhoz képest tervezed a következő életed,ha le kell még jönnöd.
Jézus soha,sehol nem mondta,hogy ne legyél nagyevő,és részeges,vagy,hogy ne ments meg prostikat,és szedd fel őket,vagy ne verd be képét a kufároknak a templomba,hanem azt mondta,hogy ne menjen le nap a te haragoddal.
Ez azt jelenti,hogy mielőtt elalszol,nézd át a napod,bocsáss meg magadnak,ha olyat tettél valakivel,amit nem szeretnéd,hogy veled is megtegyenek,majd fordítva,azoknak is bocsáss meg,akik veled olyat tettek,ami neked erősen nem tetszett,mindezt azért,hogy ne vidd magaddal a haragod arra a létsíkra,hol álmodban vagy,ahová feltöltöd a napi eseményeidet,mert az élmények,amiket itt begyűjtünk,közösek,ha majd egyszer elmegyünk innen,mindenki átélheti bármelyikünk,bármelyik életének,bármelyik élményét.