Épp az angolokat picsázta ki a csaj, és így próbálnak kicsinyes bosszút állni. Mert ne már hogy egy csaj verje meg őket.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Épp az angolokat picsázta ki a csaj, és így próbálnak kicsinyes bosszút állni. Mert ne már hogy egy csaj verje meg őket.
Ez Nagyvárad."„Sokkot kaptunk, amikor leszálltunk a gépről és rájöttünk, hogy Romániában vagyunk!” – mondták.Rögtön jelezték az utazási irodának a tévedést, amely azt ígérte, megpróbálják valahogy eljuttatni őket Krakkóba. Ámde kiderült, ez lehetetlen, mivel a két város között nincs közvetlen járat, az átszállások pedig rengeteg időbe és pénzbe kerülnének ahhoz képest, hogy ők egy hetet akartak eltölteni a lengyel városban. Így hát kerestek egy szállodát és megpróbálják eltölteni Craiován a tervezett egyhetes vakációjukat."
Csak jelezni szeretném...Meg igazat is tudnek neked adni, ha nemcsak rajtam kerned szamon a tarsalgasi normakat, hanem pld. szolnal pld. JUNGEBAUER-nek, hogy uncsi az allando, alpari stilusu tragarsaga. En hiaba jelzek neki, egy libsinek nagy ivben tojik a velemenyere...Sajat magatok korein belul is rendet kellene tartanotok, hogy legalabb a tragarsag kigyomlalodjon innen....
Most kirol beszelsz?Csak jelezni szeretném...
Tudod Ő nekiment a határnak, míg mások egyetemre jártak, és Vörös Csillagos diplomára hajtottak.
Ő vigyázzban állt a zászló alatt 5 évig, mire engedték Neki hogy iskolába járjon külföldön.
Elvégzett egy világszinten, a mai napig elismert Katonai akadémiát, ahol tiszti rendfokozatot szerzett.
És ma, ismerve, megjárva a háború poklát, humanitárius akciókban vesz részt.
Magyarán ha nem találod meg a hangsúlyt Vele, (mint pl Velem), az nem az Ő hibája...
Ő "EMBER", és nem libsi, és nem jobbos.
Kiszolgált , veterán katona, aki változtatni akar a dolgokon a lehetőségeihez képest.
Nem vele volt bajom.... Az csak egy artatlan szurka-piszkanak indult...amit mellre szivott. Jungebauerrel volt elsosorban gondom es megkertem, hogy tegyen inkabb rendet a sajat tarsasagavan. Valami tortent, mert azota elobb nevezett, nem tragarkodik... Egyenlore...
Komment:"„Sokkot kaptunk, amikor leszálltunk a gépről és rájöttünk, hogy Romániában vagyunk!” – mondták.Rögtön jelezték az utazási irodának a tévedést, amely azt ígérte, megpróbálják valahogy eljuttatni őket Krakkóba. Ámde kiderült, ez lehetetlen, mivel a két város között nincs közvetlen járat, az átszállások pedig rengeteg időbe és pénzbe kerülnének ahhoz képest, hogy ők egy hetet akartak eltölteni a lengyel városban. Így hát kerestek egy szállodát és megpróbálják eltölteni Craiován a tervezett egyhetes vakációjukat."
Mandiner
mandiner.hu
A lét szabja meg a tudatot, vagy a tudat a létet...A cigányság-témához egy kis színes adalék. A rendszerváltás környékén a fiatal szociológus-tanonc egyetemista barátaim nagy álma volt felemelni a cigányságot. Pályatévesztő, kezdő pedagógusként én is jártam velük mindenféle akciókra, falvakba segíteni, szerveztünk gyerektábort, táncfesztivált, voltunk árvaházban stb stb. Nagyjából az volt a koncepciójuk, hogy a gyerekek menthetők, ha mutatunk jó példákat a tanulás általi felemelkedésre. Egy átalakuló, rendszerváltó országban ez nem is tűnt hülyeségnek. Persze csomót vitáztunk erről a témáról, mert én már akkor is egy reakciós faszfej voltam.
Az ő kiindulási alapjuk egy molnártamási értelemben vett baloldali nézet volt: az emberek jók, csak a társadalmi környezet miatt romlanak el -- tehát meg kell javítani a környezetet, és minden rendben lesz. Én ezzel szemben azzal érveltem, hogy az ember esendő, vágyainak rabja és ez viszi a romlásba, és emiatt "rossz" a társadalmi környezet.
Az elhibázott segélypolitika mögött az ő tévképzetük húzódik meg, de a legnagyobb tényező mégis az, amit lelkes fiatalként nem vettünk észre: a politika ellenérdekelt a cigányság felemelésében. Bármilyen kormányunk is volt azóta, ez így van. A politika a maga módján korrumpálja a nyomorultakat, és ez mindig, mindenhol beválik. Hasznosabbak a hatalom számára nyomorultként, és teljesen mindegy, hogy jobb vagy baloldali alapokon, de a cél a nyomor egyensúlyban tartása. A nyomor mozgósítható, ígéretérzékeny és főleg elrettentő a lecsúszástól rettegő középosztálynak.
Ezért nincs megoldás. A generációs elválasztásról, jogi terrorról vagy a pozitív diszkriminációról szóló ötletelések eleve halottak, mert a politikának jó így, ahogy van.
Az igazság, hogy a világuk egy része normálisabb, de a másik meg végtelenül perverz.Nem kicsit van elbaszva a világ, mikor Kadirov az értelem hangja a "szabad világ"hoz képest:
https://mandiner.hu/cikk/20220815_kadirov_ramzan_kadirov_csecsen_orosz_vezeto_ukrajna_lmbtq_transz