Erről könyveket lehetne irni és biztos irtak is. Én ugy gondolom, hogy minél fiatalabban kap az ember gyermekeket, annál jobb.Jól keresni, nagyobb lakást venni, utazgatni stb mindig lehet. Szerintem. Gyereket kapni nem annyira. Az élet mindig megy tovább, gyerekekkel is. Ha az ember a gyerekvállalást feltételekhez köti, akkor esetleg 50 éves korában lesz gyereke...
Semmi baj nincs azzal, ha valaki nem akar gyereket. Csak szerintem olyan boldogságtól fosztja meg magát, amit el sem tud képzelni. De persze ezt lehet másképen is látni.A gyerekvállalásról környezetvédelmi és anyagi okokból lemondani szerintem csak alibi, mert milliárdokat a legszegényebb országokban ez nem is érdekel. Inkább prioritások kérdéséről van szó, előbb nagyobb lakás, kocsi stb vagy gyerek. A gyereknek a szülői szeretet, a vele töltött idő fontos, nem a márkás cucc stb.
Mégegyszer:Teljesen ok, ha az ember nem akar gyereket, csak ezt mondja ki és ne hivatkozzon klimára,anyagiakra stb.
PS:Általánosságban beszélek, nem egyéni esetekről.
Ez egy annyira személyes döntés, hogy nem érdemes róla vitatkozni. Egyik igy látja, másik amúgy. Mindenki úgy rendezi be életét, ahogyan akarja, ahogyan az neki jó. Több nő ismerősöm van, akik jó karriert csináltak (ez az én generációm alatt kezdett nőknek is elérhető lenni...) aztán ugy 45-50évesen azt mondták, hogy csak azt sajnálják, hogy nem lett gyerekük, amikor még lehetett volna. Utólag látták be, hogy karrierjük legfeljebb 1-2 évet csúszott volna, de ugyanoda eljutottak volna.
Vsak azt tudom mindenkinek tanácsolni, aki szeretne gyereket, ne várjon vele túl sokat.