Ez ízlés kérdése.Túl könnyed, jellegtelen...
LoL
De még ezzel együtt is sokkal karakteresebb, mint Magnum PI komornyikja.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Ez ízlés kérdése.Túl könnyed, jellegtelen...
LoL
Észrevetted már, hogy szerinted minden ÖSSZEOMLOTT, MEGSZÜNT, ALKALMATLAN? És persze, semmi sem működik.Egy szaros MRI-re öt hétre kaptam időpontot idén tavasszal! Hagyjuk már az ótvar hazudozást! Nem vagyok ellátva a pénzemért. A TB összeomlott és teljes joggal írom ezt, saját tapasztalatból és semmilyen más kiutat nem látok, mint az egészségügy teljes privatizációját, hogy aki dolgozik, az kapjon ellátást a kötelező magánbiztosítása kontójára, a többi meg nem érdekel. Egyszerűen nem. Nincs semmilyen társadalmi szolidaritás, ha ennyire nem működnek a dolgok, mert akkor a honfitársam a halálos ellenségem, aki miatt nem jutok ellátáshoz, pedig én vele ellentétben jó eséllyel fizetek érte. Az az első, hogy dögöljön meg, aki nem fizet, mert az egészség pénzkérdés. Ingyen a természetes halál és a szenvedés van. Az egészségügy egy természetellenes, mesterséges valami, aminek költségei vannak, mert mesterségesen kell rákényszeríteni a természetre az emberiség akaratát. Ezt jelenti az egészségügy és ez annak jár, aki fizeti a természet fölötti emberi uralom költségét!
Szar rendszerben élünk, aminek több kedvezményezettje van, mint fenntartója és ezért nem működik.
Igen, a rohadt szociopaták szerint a legtöbb dolog nem működik ebben az országban. Oktatás, egészségügy, rendvédelem, tömegközlekedés, stb. Nem is tudom, hogy honnan vannak ezek a téveszméink...Észrevetted már, hogy szerinted minden ÖSSZEOMLOTT, MEGSZÜNT, ALKALMATLAN? És persze, semmi sem működik.
A megoldás pedig a kilépés, a beszántás, a leatomozás, a teljes megsemmisítés...
Mindenki IS a HALÁLOS ELLENSÉGED.
Közben pedig folyamatosan bohócot csinálsz magadból, miközben a tankönyvi szociopátia tüneteit mutatod.
Az eszedbe sem jutott, hogy az orvos esetleg átlátta, hogy a panaszod nem igényel akut ellátást?Nem voltam táppénzes, mert hónapokig nem mehettem táppénzre, mire kiderül, hogy mi a baj. Nem volt olyan súlyos, csak súlyosan zavaró. Lehetett volna belőle komoly műtét is, szerencsére nem lett, de nem az állami egészségügyön múlott.
Áruld már el, hogy mit keresel még ebben az országban!Igen, a rohadt szociopaták szerint a legtöbb dolog nem működik ebben az országban. Oktatás, egészségügy, rendvédelem, tömegközlekedés, stb. Nem is tudom, hogy honnan vannak ezek a téveszméink...
A helyzet az, hogy a magyar az nem egy társadalom, hanem egy szarkupac jelenleg, amelyik nem tudja és nem is akarja megoldani a problémáit, mert képtelen megoldásokat kitermelni magából. Ez így történelmileg nagyon kevés és jól magyarázza a helyzetünket a világban. Mert semmilyen kifogás itt nem lehet, más társadalmak, sokkal szarabb helyzetben jó válaszokat adtak a kihívásokra. A magyarban még annyi sincs, hogy ezeket a jó válaszokat le akarja másolni!
Az orvos nem látta át, ő is tudni akara mi a franc van! Ő küldött MRI-re!Az eszedbe sem jutott, hogy az orvos esetleg átlátta, hogy a panaszod nem igényel akut ellátást?
Így van, annak a betegnek, aki kapni akar valamit a pénzéért. De a magánegészségügy addig egy botrányos igazságtalanság, amíg a magánellátást választót is kényszerítik arra, hogy az állami TB-be befizessen! Egy vérlázító igazságtalanság.Különben pontosan az ilyen betegeknek találták ki a magánegészségügyet.
Mert már máshol is szar, olyan messzire kellene mennem az első normális társadalomért, ami sok szempontból nagyon idegen nekem (Szingapúr például). Nem mellesleg meg ez a hazám és még reménykedem benne, hogy ti fogtok elmenni innen, akik ilyenné teszitek!Áruld már el, hogy mit keresel még ebben az országban!
Ha majd visszajöttél akkor elmesélheted a nemzetközi tapasztalatokat.
én tényleg nagyon szeretném, hogy ne kelljen fizetnetek. Igaz ilyen esetben az állami rendszer se lásson el.De a magánegészségügy addig egy botrányos igazságtalanság, amíg a magánellátást választót is kényszerítik arra, hogy az állami TB-be befizessen!
Még egy, akinek mindig màsok hibàsak....Mert már máshol is szar, olyan messzire kellene mennem az első normális társadalomért, ami sok szempontból nagyon idegen nekem (Szingapúr például). Nem mellesleg meg ez a hazám és még reménykedem benne, hogy ti fogtok elmenni innen, akik ilyenné teszitek!
Figyu, vidéken többen élnek mint a fővárosban...Vagyis nem "egynek" jött be, hanem a többségnek. Azt csinálsz amit akarsz, felőlem maradhatsz Bp-en is, én csak azt írtam, hogy nem mindenhol az van mint ott. Tudod, az éremnek 2 oldala van. Én is villantottam már fajta realitást, mégse fogadod el. Valóban olcsóbb és erről ki tehet? Ja tudom, AZORBÁNFasza. Egynek bejott. Es a zsenialis javaslatod, hogy egesz eddigi eletemet hagyjam hatra? Meg n+1 embernek? Ezzel az erovel kulfoldre is lehet koltozi. A tavolsag pont ugy elvalaszt mindentol.
Ja, amugy egyelemed pelda, tudod. Szart sem er. Fade villantott masfele realtitast...
Amugy meg az sem tunik fel, mivel videken olcsobb a lakas, hogy nagyobb aranyu tamogatassal vetted meg, mint aki agglo / fovarosban el. Na errol ennyit...
1.5m műtét? az még olcsóén tényleg nagyon szeretném, hogy ne kelljen fizetnetek. Igaz ilyen esetben az állami rendszer se lásson el.
Aztán már csak egy dupla műtétes szallag szakadást kívánok, tökéletes gyógyulással.
Ja váááárj, mégsem lesz, mert amikor odaadják a 1millió 500 lesz, műtétenként.
Akkor majd rájössz, hogy sántikálni végülis nem is olyan rossz.
Ha sürgős dologról van szó, akkor butaság azon lovagolni, hogy nekem jogom van az állami ellátásra,mert fizetem az egészségügyi hozzájárulást. Akkor szó nélkül fizetek.. A bácsinak elvileg igaza volt, csak sajnos belehalt. Kirvára megérte...Ott a fgoszabályzós pldam. 2023ra nincs időpont. Megyeszékhely, régiós központ.
A doktornő megmondta, hogy nem ér rá. ha nem kap pár hónapon belűl akkor nem lesz hely hátul a fogának amiből komplikációk lesznek. Elől detto kell bár az fél évet ráérne.
amúgy van egy rémítő szomorú pldam az egyik kollégát beküldte HO és 6hónapra kapott időpontot. 3hónapra rá megvolt a szívinfarktus. Túlélte de rokkantnyugdíjas lett. Családi katasztrófa. És állam szempontjából is az tippre olyan havi 700-900Kt fizetett be adók formájában. Ezért lenne baromi fontos a jó EÜ.
Extrem eset meg covid de egy tavaly októberi story: Műtöttek, mellettem 60as évek elején járó úr szürkehályogra várt és covid miatt ~2+évet kellett rá várnia. Az utolsó évben táppénzen volt mert már nem tudta elvégezni a munkáját. Az utolsó fél évben az egy müködő szemével kvázi vak volt. Ez persze pont egy olyan eset ahol több minden, több helyen félrement de akkor is... És itt megint nem csak az, hogy ő mekkorát szívott hanem, hogy az államnak nem masszívan befizetett hanem az állam fizette a TPt.
Ránéztem a linkre jelenleg Átlagos várakozási idő a megelőző 6 hónapban: 281nap. btw csak a Semelweiis van felsorolva ott sztem az egyik legalacsonyabb a magyar várólista, uez Pécsen 1.5év körül lehet.
Ez a reáltanár helyzet elkeserítő..
Ha sürgős dologról van szó, akkor butaság azon lovagolni, hogy nekem jogom van az állami ellátásra,mert fizetem az egészségügyi hozzájárulást. Akkor szó nélkül fizetek.. A bácsinak elvileg igaza volt, csak sajnos belehalt. Kirvára megérte...
A covid miatt az arany nyugaton is eltoltak műtéteket, bele is halt többezer ember. Bécs mellett egy kb 10000 lakós városban nincs, csak privát gyermekorvos. Ortopéd operációra kb 6 hónap a váróidő, privát 3 hét. Bizonyos szakorvosokat csak privát lehet elérni.A sürgősségi ellátás az jól működik azonnal,de az itthon is igy van a tapasztalataim szerint.
Ugy értettem, hogy a bácsi indirekt halt bele a szürkehályogba.bácsi nem halt bele szürkehályogba nem szokás. Csak 1évet volt tpn ahelyett, hogy dolgozott volna. És ne csak a bácsi szemszögéből nézd hogy mekkora szivás az államéból is. Mennyi adót nem fizetett be és mennyit kapott mert TP?
Lehet butaság rajta lovagolni, de a lakosság ~50%a nem tudja kifizetni. Az ő gyereke majd megy 2év múlva állami szájsebészetre sürgösséggel, meg szar lesz a foga. Az állam ezen az egészen bukik, bukik, bukik. Baromi sokat.
Az én merítésem alapján és van merítésem az osztrák EÜ összességében sokkal jobb. Gondok persze ott is vannak bőven.
Annyi mondok, amikor egy kozepvezeto / pm nem talalt ki kivitelezesi helyszenrie, akkor te milyen alapon szologatsz be?Ne haragudj, nem szeretnélek megbántani, de ha minden ilyen problémás és te mindig rosszul jársz, akkor nem lehet, hogy azok a döntések, amiket te okosnak gondolsz, talán… mégsem azok?
Tudomásom szerint sem hátrányos helyzetű nem vagy, sem fogyatékossággal nem élsz.
Most csak azért, mert előszeretettel ostobázol.
Pedig hát az is lehet - ezt amúgy minden bizonnyal szar belátni -, hogy nem te vagy a legélesebb kés a fiókban. Mindenki - hozzád hasonlóan - meg van győződve arról, hogy okosabb, mint a többiek (vagy az un átlag), ez amúgy tök természetes. A valóságban meg a legtöbbünk átlagos képességekkel rendelkezik. (Mondjuk én pont nem! hehe - demonstrálom is az előbbieket).
Szóval lehet birkázni is, de a különutasság (“majd azt’ én jobban tudom”) az egy kockázat. Lehet vele nagyot szakítani, ha jól spekulálsz, szerencséd van, vagy elég hatalmad ahhoz, hogy hekkeld a rendszert, de a legtöbbször inkább negatív következményei vannak, ha szembe mész az autópályán a forgalommal.
Neked is fel kellett volna venni az ilyen-olyan hiteleket, amikor a többiek is felvették (aztán ki lettek mentve, nem igazság!), meg most amikor megtolták a családtámogatást, ki kellett volna ezt is használni, pont az a célcsoport vagy, akinek kitalálták. Már ha szeretnél utódot. (Btw szigorúan energetikai szempontból a legnagyobb pazarlás, ha nincs utódod, generációk fogyasztását és munkáját nullázod, ha nem teszel le valami korszakalkotót életedben).
Persze van olyan, aki az önzését, kényelmességét éspervagy kudarcait, esetleg félelmeit önérzetes és felelősségteljes magatartásba csomagolja; könnyebb úgy a léleknek, ha valamilyen morális piedesztálon tetszeleghet, mint ha gyávának, önzőnek vagy balféknek kellene tartania magát, amikor a tükörbe néz.
Koszonom, hogy ujabb ervet adtal itthon miert nem akar olyan sok ember adozni...Ha sürgős dologról van szó, akkor butaság azon lovagolni, hogy nekem jogom van az állami ellátásra,mert fizetem az egészségügyi hozzájárulást. Akkor szó nélkül fizetek.. A bácsinak elvileg igaza volt, csak sajnos belehalt. Kirvára megérte...
A covid miatt az arany nyugaton is eltoltak műtéteket, bele is halt többezer ember. Bécs mellett egy kb 10000 lakós városban nincs, csak privát gyermekorvos. Ortopéd operációra kb 6 hónap a váróidő, privát 3 hét. Bizonyos szakorvosokat csak privát lehet elérni.A sürgősségi ellátás az jól működik azonnal,de az itthon is igy van a tapasztalataim szerint.
Jómunkásembernek.Annyi mondok, amikor egy kozepvezeto / pm nem talalt ki kivitelezesi helyszenrie, akkor te milyen alapon szologatsz be?
A HTÖ es a yt csatim alapjan minek tunok?