Társadalmi folyamatok

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Status
Not open for further replies.

perceptron

Well-Known Member
2023. június 15.
6 676
14 007
113
Ohh, a velünk élő SZDSZ:
367735339_688673383304512_8787642541528782611_n.jpg

Aki kíváncsi erre a szarra, az a partizánon megtalálja róla a videót.
A csávó konkrétan arra büszke, hogy pedofil tanárok ügyeit sikálta el! :mad:
Ezt pontosan hol mondja? En nem talalom benne...

zeal

Well-Known Member
2014. április 9.
7 958
22 843
113
Ezt te se gondolod komolyan :)
Egyszer már komolyabban is kibeszéltük itt a témát, és akkor megnéztük a számokat:

ksh.hu/docs/
Regisztrált bűncselekmények száma:
2010:
447 186
...

2018:199 830

A gugli szerint tavaly 154 ezer bűncselekmény történt.

Olyankor szoktam beidézni ezeket a számokat amikor az egyedi (tragikus) esetekre hivatkozva az a látszat, mintha semmi javulás nem lenne. Az az igazság, hogy régebben sokkal rosszabb volt a helyzet, csak ezt mindig elfelejtjük.

T

Törölt tag 1711

Guest
Egyszer már komolyabban is kibeszéltük itt a témát, és akkor megnéztük a számokat:

ksh.hu/docs/
2010:
447 186
...

Olyankor szoktam beidézni ezeket a számokat amikor az egyedi (tragikus) esetekre hivatkozva az a látszat, mintha semmi javulás nem lenne. Az az igazság, hogy régebben sokkal rosszabb volt a helyzet, csak ezt mindig elfelejtjük.

2010-et megdobta, hogy egyesek megszokták, hogy nyugodtan ebédelhetnek a szomszéd kertjéből, meg egyesével kivághatják a meggyfáit, mivel az csak "megélhetési" bűnözés.

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
9 097
50 378
113
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
“This area” - ebben az átoperálósdiban az egyik legundorítóbb az, ahogy hozzáállnak a műtét utáni állapothoz, mintha a világ legtermészetesebb dolga lenne, hogy átműttették magukat.
A konkrét esetről: Amennyire tudom, először is rengeteg múlik azon, mennyi pénzt basztak el a műtétre (ugyanis nagyon jó kézügyességet igényel, és ezt messze nem minden plasztikai sebész tudja). Gyakorlatilag minden páciensnek komoly gyógyszerezésre van szüksége, a szerencsésebbje csak évekig csinálja. És akkor ezekkel a csinált (gyakorlatilag szinte nyílt seb kategóriájú) punikkal utána még szexelni is próbálnak.

Végül csodálkoznak, hogy elfertőződik az egész alfelük.

T

Törölt tag 1711

Guest
“This area” - ebben az átoperálósdiban az egyik legundorítóbb az, ahogy hozzáállnak a műtét utáni állapothoz, mintha a világ legtermészetesebb dolga lenne, hogy átműttették magukat.
A konkrét esetről: Amennyire tudom, először is rengeteg múlik azon, mennyi pénzt basztak el a műtétre (ugyanis nagyon jó kézügyességet igényel, és ezt messze nem minden plasztikai sebész tudja). Gyakorlatilag minden páciensnek komoly gyógyszerezésre van szüksége, a szerencsésebbje csak évekig csinálja. És akkor ezekkel a csinált (gyakorlatilag szinte nyílt seb kategóriájú) punikkal utána még szexelni is próbálnak.

Végül csodálkoznak, hogy elfertőződik az egész alfelük.

Addig kell csinálnia amíg él, mivel folyamatosan próbál a seb összezáródni.
Igaz legtöbbjük nem húzza sokáig.

T

Törölt tag 1711

Guest

ksh.hu/docs/
2010:
447 186
...

Meg még egy apróság, ami vasúti kalandjaim miatt tudok:

Rendőrségi szakértő volt, hogy meghazudtolta a vasúti és gyártói nyilatkozatot egy-egy lopás, rongálás értékéről, mivel ha 50.000ft alá viszik akkor már csak szabálysértés és könnyebben ejthetik az ügyet.

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
16 891
61 762
113

ksh.hu/docs/
2010:
447 186
...

Személyes tapasztalat, tudom, nem reprezentativ: :)
Nálunk Keszthely mellett, 2010- ben még rendszeres volt a betörés, kertből lopás, besurranó ( kissebbségi) bűnözés, autófeltörés... Ezt saját bőrömön tapasztaltam. Már évek óta nem hallottam ilyet. Rendszeres a járőrözés, van polgárőrség, sokaknak van riasztója.
Persze többen is laknak ott, mint 2010-ben, amikor többnyire csak nyaralók voltak arra. A sok új ház is jele annak, hogy rosszúl mennek a dolgok. Egész falurészek épûlnek, ahol règen csak bozótos volt.
Tegnap beszéltem építési vállalkozóval. Szerinte csak most kezd lassan normalizálódni az épitèsi láz. Hangsúly a lassan-on van.
Festőt tavaszra kellett lekössek.

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
14 698
37 285
113

• Tetszik
Reactions: Kim Philby and zeal

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
9 097
50 378
113
ha valakinek nem lenne világos: A nő azon van kiborulva, hogy már gyerekméretben árulnak olyan alsóneműt, amellyel a “nemkívánatos” nemi jellegek khm elnyomhatók.

LMzek 2.0

Well-Known Member
2020. április 4.
7 189
14 433
113

ksh.hu/docs/
2010:
447 186
...

A "kreatív könyvelés" hazai törvényi változatának eredményeit mutatod nekünk: a szabálysértések felső határa jelentősen emelkedett!!!

Pontosan nem tudom, de háromszoros is lehet ez a megemelkedett szabálysértési felső-határ 2010 előtti --valóban nem "életszerű"-- összeghez képest.
A közben más által is beírt "inkább-alábecsülöm"=>"(hiábavaló-)papír-munka-csökkentős" megoldás is jóval elterjedtebb a korábbihoz képest!
Ez --és a látványosan csökkenő rendőri "lelkesedés/morál-- jelentős részben a C-simogatós bírói tendenciával magyarázható! ... személyes tapasztalatokkal is alátámasztva! :(

.

zeal

Well-Known Member
2014. április 9.
7 958
22 843
113
A "kreatív könyvelés" hazai törvényi változatának eredményeit mutatod nekünk: a szabálysértések felső határa jelentősen emelkedett!!!
Asszem' ötvenről csökkentették 25-re majd visszaemelték pár év múlva 50-re, de javíts ki ha tévedek. Ha azt is figyelembe vesszük, hogy 2010-ben mit ért 50 e FT, és mennyit ér ma, akkor mindez inkább az értékhatár csökkenését jelenti, de ezt ne mondd el a jogvédőknek! :)

• Tetszik
Reactions: Kim Philby

LMzek 2.0

Well-Known Member
2020. április 4.
7 189
14 433
113
Asszem' ötvenről csökkentették 25-re majd visszaemelték pár év múlva 50-re, de javíts ki ha tévedek. Ha azt is figyelembe vesszük, hogy 2010-ben mit ért 50 e FT, és mennyit ér ma, akkor mindez inkább az értékhatár csökkenését jelenti, de ezt ne mondd el a jogvédőknek! :)

Én jelentősen emelkedő tendenciára emléxem! "Megidézem" @Kurfürst tagunkat, emlékeim szerint Ő jog-közeli(nem emléxem pontosan milyen státuszban: Bocsi :( ), de Ő szerintem kisegít bennünket ebben.

Előre is Köszönve! :)

.

• Tetszik
Reactions: fip7
Status
Not open for further replies.