Társadalmi folyamatok

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Status
Not open for further replies.

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
4 781
26 875
113
A politikának meg nem kéne beléjük állni, attól parázva, hogy esetleg nem értenek egyet az állampárt
demagógiájával.
Nincs semmi gond a politikai szerepvállalással, csak akkor ne sértődjenek meg a válaszon. Lehet politizálni, arra politikai válasz szokott érkezni. Ennyi. Olyan nincs, h politizálok, aztán amikor politikai válasz érkezik, akkor civil vagyok, és ne bántsanak. Főleg, akik külföldi kormányoktól vagy kormányzati pénzből támogatott egyesületektől kapnak pénzt. Akkor is, ha USAID, akkor is, ha Konfuciusz egyesület.
 

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
14 623
21 310
113
Nincs semmi gond a politikai szerepvállalással, csak akkor ne sértődjenek meg a válaszon. Lehet politizálni, arra politikai válasz szokott érkezni. Ennyi. Olyan nincs, h politizálok, aztán amikor politikai válasz érkezik, akkor civil vagyok, és ne bántsanak. Főleg, akik külföldi kormányoktól vagy kormányzati pénzből támogatott egyesületektől kapnak pénzt. Akkor is, ha USAID, akkor is, ha Konfuciusz egyesület.
Kár hogy teljesen felcseréled az ok-okozati összefüggést és kronológiát.
 
  • Vicces
Reactions: Ooorky

Rex Meus Deus Meus

Well-Known Member
2020. július 26.
1 904
10 338
113
Szerintem az igazi törésvonal nem a cigányság és a magyarok között lesz, hanem az integrálódott cigányok és a putrilakók között. Már több éve, h egy cifra városunkban tanúja voltam a "brazil gépsor" építőipari munkások beszélgetésének vs a kevésbé integrálódott kiscsalád délelőtti korzózásának, amikor is anyuka a kiürült sörösüveget baszta a gyerek után. Közben a munkásemberek arról értekeztek, h miért vegyen kondibérletet, amikor megveszi az edzőgépet 3 hónap alatt úgy, h fizeti az albit, rezsit, eszik stb. Képzeld hozzá a tekintetet, amivel a kiscsaládot végigmérte. Ahogy ránézett a többi emberre, h párhuzamot vonunk-e közte meg a kiscsalád között.
Remélem, hogy igazad lesz.
Semmiféleképpen nem általánosítanék, nem írom, hogy minden cigányember dologtalan.
Jelentős a pozitív változás szerintem az mszp-s érához képest, viszont hosszú még az út...de ahogy mindig írom: az irány jó, és ezt értékelni kell.

Ma Pest vármegyei városkában szokásos szombati kirakodóvásárra mentem, abban a reményben, hogy régi emlékeimnek megfelelően cigány árusok lesznek jelen fonott termékeikkel. Nem voltak, csak kínai gagyikat viszonteladó cigányok, olyanok akik maguk valami eredeti értéket állítottak elő, sajnos nem voltak. Pedig kifejezetten fonott kosarat vásárolni mentem oda. (és a német ipari alucső kosarak műanyag textil fallal bekaphatják, minden természetes dolgot fel kell számolni... mert tömegeknek megélhetést adhatna de csak kis termelékenységgel?)

Hol lehet fonott kosarat kapni manapság? Gombászáshoz laposabbat keresek elsősorban.
Feladtad a leckét!

Nos én is járok termelői piacra, az én érdeklődési köröm a savanyú káposzta, vitaminsali, kovászos uborka triumvirátus.
Fonott kosár, hát ez így most zsákbamacska, vagy van vagy nincs... ha van is, lehet nem olyan, amit elképzeltél.

Esetleg, ha sürgős és biztosra akarsz menni: Gombász kosár több méretben
Világos gombász kosár több méretben

Ui: Nincs érdekeltségem a cégben. :D
Illetve nem tudom megítélni, hogy a linkelt kosarak kínaiak vagy esetleg hazai gyártmányúak.
 

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 366
30 869
113
Múltkoriban volt szó önkormányzati lakásokról. Egy kezembe került dokumentum alapján meglepődtem, hogy van olyan lépcsőház, ahol nagyjából a lakások 1/5-e önkormányzati tulajdonú; de más lépcsőházban is több lakással rendelkezik a szegedi önkormányzat. Gondoltam utána nézek, hogy hol mi a helyzet.
Két települést néztem meg a neten, az első Szeged:

Szegedi lakosoknak lehet pályázni önkormányzati lakásra, amely talán mondhatjuk, hogy piaci bérleti árak alatt vannak és még ezekből is akár elég jelentős kedvezmény is kapható.
"[2022] Augusztus 13-án írta ki a pályázatot harminc felújított szociális bérlakásra a szegedi ingatlankezelő. A lakásokra szeptember 16-áig lehet lehet jelentkezni. A meghirdetett ingatlanok bérleti díja 18 és 44 ezer forint között mozog, de ezekből 2 és 43,5 százalék között kap kedvezményt a bérlő."

Jelenleg hirdet garzonlakásokat 35 év alattiaknak, nem is rossz helyen, nem rossz lakásokat :

Ahogy a cikkből kiveszem, Szegeden 800-nál több önkormányzati lakás van.

De nézzünk más várost is.
Debrecen.
"91 önkormányzati tulajdonú lakás bérbeadói pályázatának meghirdetéséről dönthet jövő csütörtöki ülésén a debreceni közgyűlés tulajdonosi bizottsága..."

"Csaknem ezer új, önkormányzati lakást építenek Debrecenben, a Tócóvölgyben – jelentette be a város polgármestere csütörtökön sajtótájékoztatón."

"A lakások egy részét olyan pályakezdő fiatalok kapnák meg kedvezményes bérlakásként, akik a város szempontjából stratégiai fontosságú ágazatokban dolgoznak, például a pedagógusok vagy az egészségügyi alkalmazottak."

Vannak most is kiadó önkormányzati lakások. 35nm-ért max 38 ezer talán forint nem túl sok. De rengeteg (közel 100 db) kiadó önkormányzati lakás van Debrecenben, szerintem a piaci ár alatt:
 

zeal

Well-Known Member
2014. április 9.
8 064
23 139
113
Kár hogy teljesen felcseréled az ok-okozati összefüggést és kronológiát.
Nagyon el vagy tévedve. Már a rendszerváltáskor az a megegyezés született, hogy a politika a pártpolitika és a parlamentáris demokrácia keretein belül lesz tartva, mert ami előtte volt, azt nem szeretnénk viszontlátni. Ezt az alkut rúgta fel az egyik oldal. :oops:
Még az egyszerű szakszervezetek politikai elfogultsága is necces, de hogy számolatlanul alakuljanak aktívan politizáló álcivil szervezetek, amikkel pl. meg is jelent az országban azok egyik hagyományos erőszak-szervezete az antifa... Tényleg van aki azt hiszi, hogy az ilyenekkel majd jó irányba változnak a dolgok? :eek:
 

ZRÍNYI 20!026

Well-Known Member
2017. szeptember 20.
2 023
3 901
113
Fogyasztói társadalom:


Mondjuk ha már elk..ták rá az adónk nagy részét, a magyar állampolgárok kaphatnának rá legalább egy vaskos kedvezményt!
Ha az állami kézben lévő várakra, kastélyokra, múzeumokra, ....... lenne valami éves bérlet, gombokért, amivel az összes látogatható lenne, abba az EU sem szólhatna bele.
De hát gondolom nem az a cél, hogy "ismerd meg hazádat"!
 

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
14 623
21 310
113
Nagyon el vagy tévedve. Már a rendszerváltáskor az a megegyezés született, hogy a politika a pártpolitika és a parlamentáris demokrácia keretein belül lesz tartva, mert ami előtte volt, azt nem szeretnénk viszontlátni. Ezt az alkut rúgta fel az egyik oldal. :oops:
Még az egyszerű szakszervezetek politikai elfogultsága is necces, de hogy számolatlanul alakuljanak aktívan politizáló álcivil szervezetek, amikkel pl. meg is jelent az országban azok egyik hagyományos erőszak-szervezete az antifa... Tényleg van aki azt hiszi, hogy az ilyenekkel majd jó irányba változnak a dolgok? :eek:
Valóban felrúgta valaki, gondolom Te is a CÖF és ilyen hasonló fasságokra gondoltál.
 

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
18 121
53 697
113
Valóban felrúgta valaki, gondolom Te is a CÖF és ilyen hasonló fasságokra gondoltál.

Szerintem a soros alapítvány egy 30 évvel korábban kezdte ezt, aztán jött szépen hazánkban a Helsinki meg az Amnesty politikailag motivált társadalmi árokásó szervezett. Most meg már annyi van, hogy meg se lehet számolni.
 

Rex Meus Deus Meus

Well-Known Member
2020. július 26.
1 904
10 338
113
Szerintem a soros alapítvány egy 30 évvel korábban kezdte ezt, aztán jött szépen hazánkban a Helsinki meg az Amnesty politikailag motivált társadalmi árokásó szervezett. Most meg már annyi van, hogy meg se lehet számolni.
Ezek az álcivil szervezetek olyanok,mint az almában a férgek. Elöbb-utóbb kezelni kell majd őket, mert aláfogják ásni, nem csak az állam működését, hanem a társadalom egészségének alapköveit is,amelyet már el is kezdtek. (Család intézménye elleni támadások, a nemek kifigurázása, a szülők elidegenítése a gyerekeiktől, az elfajzás propagálása és piedesztálra emelése stb)
 

ZRÍNYI 20!026

Well-Known Member
2017. szeptember 20.
2 023
3 901
113
Szerintem a soros alapítvány egy 30 évvel korábban kezdte ezt, aztán jött szépen hazánkban a Helsinki meg az Amnesty politikailag motivált társadalmi árokásó szervezett. Most meg már annyi van, hogy meg se lehet számolni.
Szerintem csak te nem tudsz róla, hogy Viktor vezérünk teljes bagázsa, most a partvonalról figyelné a nagypolitikát, ha nincs a Soros ösztöndíj! Elárulom neked, hogy egyik párt sem profitált annyit belőle, mint a Fidesz!
Persze tudom hogy tudod, csak szelektív a memóriád!
 

tarzaan

Well-Known Member
2014. március 25.
11 487
14 276
113

Puzsér Róbert és Vona Gábor beszélgetése szegénységről és nyomorról a Corvinus Egyetemen​


 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
9 524
29 717
113
Ma Pest vármegyei városkában szokásos szombati kirakodóvásárra mentem, abban a reményben, hogy régi emlékeimnek megfelelően cigány árusok lesznek jelen fonott termékeikkel. Nem voltak, csak kínai gagyikat viszonteladó cigányok, olyanok akik maguk valami eredeti értéket állítottak elő, sajnos nem voltak. Pedig kifejezetten fonott kosarat vásárolni mentem oda. (és a német ipari alucső kosarak műanyag textil fallal bekaphatják, minden természetes dolgot fel kell számolni... mert tömegeknek megélhetést adhatna de csak kis termelékenységgel?)

Hol lehet fonott kosarat kapni manapság? Gombászáshoz laposabbat keresek elsősorban.
A havi vásárokat javallanám... Illetve keress meg kosárfonót,
http://www.kosarfono.hu/
Mesterségek ünnepe, Szentendrei skanzen,esetleg irass be egy családtagot kosárfonó tanfolyamra.

Mi alkotja a szociális hálót szerinted?
A szociopók?
Nos én is járok termelői piacra, az én érdeklődési köröm a savanyú káposzta,
Savanyítok káposztát, van vagy 50kg.
 

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
18 121
53 697
113
Szerintem csak te nem tudsz róla, hogy Viktor vezérünk teljes bagázsa, most a partvonalról figyelné a nagypolitikát, ha nincs a Soros ösztöndíj! Elárulom neked, hogy egyik párt sem profitált annyit belőle, mint a Fidesz!
Persze tudom hogy tudod, csak szelektív a memóriád!

Ha minimálisan megtanulnátok végre magyarul akkor értenétek, hogy miről beszélgetünk éppen egy magyar nyelvű fórumon. :rolleyes:
Igen, pont erről. Hogy például a Soros féle alapítvány már a 80's években bepofátlankodott a térségbe és kifejezetten politikai aknamunkát végzet, politikai hálózatott épített ki. Magyarán idegen ügynök szervezet, ahogyan még jó egynéhány. Semmi köze a klasszikus civilszervezetekhez.
Azt, hogy ezt ti csak valamilyen teljesen degenerált, pártpolitikai szűrőn keresztül vagytok képesek nézni, az valami rendkívül cifra lelki nyomorúságra val.
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
9 524
29 717
113
Ha minimálisan megtanulnátok végre magyarul akkor értenétek, hogy miről beszélgetünk éppen egy magyar nyelvű fórumon. :rolleyes:
Igen, pont erről. Hogy például a Soros féle alapítvány már a 80's években bepofátlankodott a térségbe és kifejezetten politikai aknamunkát végzet, politikai hálózatott épített ki. Magyarán idegen ügynök szervezet, ahogyan még jó egynéhány. Semmi köze a klasszikus civilszervezetekhez.
Azt, hogy ezt ti csak valamilyen teljesen degenerált, pártpolitikai szűrőn keresztül vagytok képesek nézni, az valami rendkívül cifra lelki nyomorúságra val.
Soros Horn Gyulát megpróbálta bepalizni már.
 

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
18 121
53 697
113
Soros Horn Gyulát megpróbálta bepalizni már.

Ez mindenkit. Saját maga mondta el, hogy a nácik által megszállt Magyarországon ő a náciknak dolgozott. Az volt a munkája, hogy előadta az ártatlan zsidó kisfiút akit meg kell menteni, elbújtatták, majd kiszökött és földobta a rejtekhelyet a náciknak.
Majd angliában volt szállodai portás (kicsit sem titkosszolgálati meló) majd egyszer csak innen lett az USA-ban tőzsdei "ügynök".
Természetesen mivel a CIA mindenkit lehallgatott így előre tudott mindent, szóval benfenntes kereskedelemmel, jó CIA-s strómanként meggazdagodott.
És azóta is "mélyállami" projekteket finanszíroz, különböző "civil" (kicsit sem CIA-s....) alapítványain keresztül.
És ennek a csávónak a tevékenységét mentegetik páran. XD
Szörnyű.
 

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
4 781
26 875
113
Remélem, hogy igazad lesz.
Semmiféleképpen nem általánosítanék, nem írom, hogy minden cigányember dologtalan.
Jelentős a pozitív változás szerintem az mszp-s érához képest, viszont hosszú még az út...de ahogy mindig írom: az irány jó, és ezt értékelni kell.


Feladtad a leckét!

Nos én is járok termelői piacra, az én érdeklődési köröm a savanyú káposzta, vitaminsali, kovászos uborka triumvirátus.
Fonott kosár, hát ez így most zsákbamacska, vagy van vagy nincs... ha van is, lehet nem olyan, amit elképzeltél.

Esetleg, ha sürgős és biztosra akarsz menni: Gombász kosár több méretben
Világos gombász kosár több méretben

Ui: Nincs érdekeltségem a cégben. :D
Illetve nem tudom megítélni, hogy a linkelt kosarak kínaiak vagy esetleg hazai gyártmányúak.
Ezért mondom, a kivakaródott, dolgos cigányok jobban utálják a putrilakókat, mint mi. Mert nem csak a bűnözéssel találkoznak, hanem az ebből fakadó előítéletekkel is.
 

ZRÍNYI 20!026

Well-Known Member
2017. szeptember 20.
2 023
3 901
113
Ha minimálisan megtanulnátok végre magyarul akkor értenétek, hogy miről beszélgetünk éppen egy magyar nyelvű fórumon. :rolleyes:
Igen, pont erről. Hogy például a Soros féle alapítvány már a 80's években bepofátlankodott a térségbe és kifejezetten politikai aknamunkát végzet, politikai hálózatott épített ki. Magyarán idegen ügynök szervezet, ahogyan még jó egynéhány. Semmi köze a klasszikus civilszervezetekhez.
Azt, hogy ezt ti csak valamilyen teljesen degenerált, pártpolitikai szűrőn keresztül vagytok képesek nézni, az valami rendkívül cifra lelki nyomorúságra val.
Értem, akkor Orbán Vagyontalan Viktor, Kövér elvtársad, Deutsch Tompika, Szájer Ereszcsatorna József, Kósa IQ Lajos, Schmidt Kuszaszem Mária....... mind a beépített ügynökei, és ti az övéik!
Ha utóbbi a példaképed, nem csodálom, hogy az ő szemével nézve úgy látod a dolgokat, ahogy! ;)
Ilyen képességekkel, amikkel rendelkezel, nem akarok versenyre kelni! Magyarból (is) egész jól elboldogultam, de ha nem haragszol, nem tőled kérnék korrepetálást, ha szükségem lenne rá! :rolleyes:
 

Centquri prime

Well-Known Member
2021. december 22.
4 915
24 603
113
Ma Pest vármegyei városkában szokásos szombati kirakodóvásárra mentem, abban a reményben, hogy régi emlékeimnek megfelelően cigány árusok lesznek jelen fonott termékeikkel. Nem voltak, csak kínai gagyikat viszonteladó cigányok, olyanok akik maguk valami eredeti értéket állítottak elő, sajnos nem voltak. Pedig kifejezetten fonott kosarat vásárolni mentem oda. (és a német ipari alucső kosarak műanyag textil fallal bekaphatják, minden természetes dolgot fel kell számolni... mert tömegeknek megélhetést adhatna de csak kis termelékenységgel?)

Hol lehet fonott kosarat kapni manapság? Gombászáshoz laposabbat keresek elsősorban.
Hát, 2 évvel ezelőtt Nagyszőlős környékét ajánlottam volna. Mostanság sajnos :(
 

Rex Meus Deus Meus

Well-Known Member
2020. július 26.
1 904
10 338
113
Értem, akkor Orbán Vagyontalan Viktor, Kövér elvtársad, Deutsch Tompika, Szájer Ereszcsatorna József, Kósa IQ Lajos, Schmidt Kuszaszem Mária....... mind a beépített ügynökei, és ti az övéik!
Ha utóbbi a példaképed, nem csodálom, hogy az ő szemével nézve úgy látod a dolgokat, ahogy! ;)
Ilyen képességekkel, amikkel rendelkezel, nem akarok versenyre kelni! Magyarból (is) egész jól elboldogultam, de ha nem haragszol, nem tőled kérnék korrepetálást, ha szükségem lenne rá! :rolleyes:
Jézusom... cinizmussal, gúnnyal, kevésbé szerencsés emberek külsejének kifigurázásával meg személyeskedéssel akarsz érvelni, te sajnálatra méltó ?

Egy vicc vagy bazd+.. olyan, mint azaz oldal, amit képviselsz. Hulladék.
 
Status
Not open for further replies.