Társadalmi folyamatok

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

gergo55

Well-Known Member
2014. július 16.
4 198
10 762
113
Hogy ennyit kapjon ahhoz egész életében másokon kell élősködnie, 0 óra munkavégzéssel...
Na pont az ilyen emberek miatt nem is fogják emelni.
1000 oka lehet, hogy valaki csak a minimál nyugdijra jogosult. Nem biztos, hogy élősködőnek kell tekinteni valamennyiüket.
A minimálnyugdíj az alapja nagyon sokféle szoc. támogatásnak, az FHT-nak is, rokkantsági, otthonápolási, stb.
Ezeknek a java részét c osztály "viszi" el, ahogy a családit sem emelik miattuk.
Mind ehhez kell nézni a PPP börtönök napi 25000/fő (2010) ellátmányát.
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
13 499
33 927
113
Csak azért teszem be, mert Magyarország is meg van említve:


Az európai nemzeti konzervatív mozgalom felemelkedőben van. Agytrösztjük és elszámolóházuk az Edmund Burke Alapítvány, egy cionista kivágás, amelyet a jeruzsálemi Theodore Herzl Intézet vezetői irányítanak. Ez a transzatlanti szövetség az amerikai Republikánus Párt, Magyarország, Lengyelország, Nagy-Britannia és Olaszország vezetőit látja vendégül, akik az "új jobboldal" ideológiáját igyekeznek megvalósítani, amelyet Yoram Hazony izraeli akadémikus vetett papírra A nacionalizmus erénye című 2018-as könyvében, amelyben kifejezi a NATO-paktum támogatását, a "zsidó-keresztény" értékekben gyökerező antirasszista polgári hazafiságot és egy olyan világnézetet, amely episztemológiailag az angol-amerikai jobb-liberális értékekben gyökerezik, és amelyet szembeállít az olyan autoriter kontinentális filozófiákkal, mint a marxizmus és a fasizmus.

A nemzeti konzervatívok ragaszkodnak ahhoz, hogy radikálisan eltérnek a Reaganista-Thatcherista jobb-atlanti konszenzustól. Magukévá teszik az online 4chan zsargont és mémeket, flörtölnek a Peter Thiel (a NatCon mozgalom egyik fő támogatója) által finanszírozott neoreakcionáriusokkal, akik a monarchizmust, a katolikus integralizmust, a libertarianizmust, a "posztbaloldaliságot" és a paleo-konzervativizmus válogatott irányzatait hirdetik, és aktívan igyekeznek fegyelmezni és integrálni (vagy kooptálni) az alt-right és a trumpizmus által felszabadított fehér populista energiát, bár a rasszista mag vagy akár maga Trump nélkül.

Nehéz elhinni, hogy ez valami újdonság, amikor a tegnapi neokonok a mai natikonok. Az Edmund Burke Alapítványt irányító izraeli ügynökökön kívül ( Yoram Hazony, elnök és Ofir Haivry, alelnök), az olyan személyiségek, mint Christopher DeMuth (konferenciaelnök) és David Brog (elnök), valamint a támogatók, ösztöndíjasok, befolyásos személyek és felszólalók többsége egyenesen Amerika leghírhedtebb zsidó neokonzervatív agytrösztjeiből és civil szervezeteiből kerültek ki: a Hudson Intézet, a Claremont Intézet, a Christians United For Israel, a Young Americans Foundation és így tovább. Az átlagos nemzeti konzervatív "népszerűsítő" olyan kiadványokból érkezik, mint a National Review és a Wall Street Journal, és posztliberális twitteres "populistákká" alakultak át, akik a trumpizmus köpenyét követelik maguknak, annak ellenére, hogy 2016-ban szinte ízig-vérig fanatikus Never Trumposok voltak.

Ennek a rejtélyes csoportnak a hirtelen felemelkedése, amely az adóbevallásai szerint szerény jövedelemmel rendelkezik, önmagában is rejtély. Hazony valahogyan képes volt prominens világvezetőket, milliárdosokat és híres értelmiségieket megnyerni, hogy felszólaljanak a rendezvényén, annak ellenére, hogy egy másodosztályú izraeli egyetem kevéssé ismert akadémikusa. Legalábbis elég bizonyíték van arra, hogy azt higgyük, hogy ez egy amerikai külügyminisztériumi és izraeli befolyásolási projekt lehet az alárendelt nemzeteknél, és a Heritage Alapítvány ismerősei a nemzeti konzervativizmust fontos külpolitikai eszközként mutatják be Washington eszköztárában. Hazony és mozgalma heves ellenségeskedést fejez ki a hagyományos európai jobboldallal szemben, amely még a leggyengébb formáiban is jellemzően ragaszkodott az olyan vér és föld fogalmakhoz, mint a Jus Sanguinis állampolgárság, a közjó védelme és a piacokkal szembeni szkepticizmus. A valóságban úgy tűnik, hogy a nemzeti konzervatívok az uralkodó liberális renddel szembeni alulról jövő fehér kiábrándultságot igyekeznek megragadni azáltal, hogy új festéket adnak a szövetséges hatalmak nácizmustól megfosztott, "kereszténydemokrata" irányítású ellenzéki jobboldalának, amelyet olyan hírhedt figurák példáznak, mint Angela Merkel volt német kancellár, és amely a 2015-ös európai menekültválság során katasztrofális politikája miatt katasztrofális népi bizalomvesztést szenvedett el.

A Nemzeti Konzervatív Konferencia alapelvi nyilatkozata szerint "elutasítják a szocialista elvet", és támogatják "az egyéni szabadság hagyományait, amelyek az angol-amerikai politikai hagyományok középpontjában állnak", ami intuitív módon idegen Európa nagy részétől, de különösen annak keleti felétől. Külpolitikailag kritizálják a liberális intervencionizmust, de ezt elárulják a konferencia házigazdái, a Kína-sólymok, akik az amerikai csapatok Kínával való harcba küldését támogatták Tajvanért. Nyitottak a bevándorlás korlátozására, de ez ellen azzal védekeznek, hogy a "nyugati nemzetek" is profitálhatnak a liberális bevándorlásból. A faji kérdés valóságát illetően határozottan a tagadók táborában vannak, a témában megszokott közhelyeket hangoztatva, miközben a nacionalizmusuk formáját úgy adják el, mint "a különböző közösségek közötti megbékélés és egység szilárd alapját" és "az egyes kisebbségi közösségek egyedi szükségleteit".

A nemzeti konzervatívok igyekeznek mindenkinek minden lenni, és még néhány fiatal egykori alt-rightos személyiség fantáziáját is megragadták, de a gyakorlatban olyan pályát követnek, amely még a langyosan hangoztatott elveiket is elárulja. A fő kampánytéma, amely hatalomra és relevanciára juttatta őket, a tömeges migráció és a Nagy Csereprogram deklarált ellenzése. Meglepő módon éppen ennek az ideológiának a hívei azok, akik most Európa legsúlyosabb bűnösévé válnak a nyitott határok ügyében. A probléma olyannyira súlyos, hogy saját pártjaik egyes tagjai, sőt baloldali és centrista politikai riválisaik is kritizálják őket, amiért túl lazán kezelik az afrikai és ázsiai bevándorlás kérdését!
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
13 499
33 927
113
Nagy-Britannia

Suella Braverman, a Konzervatív Párt belügyminisztere volt a 2023-as NatCon konferencia fő előadója tavaly májusban Londonban. Előadásában a Nagy-Britanniába irányuló bevándorlás drasztikus csökkentésére szólított fel.

Nem említette, hogy hivatalba lépése óta Braverman - akinek a toryk a munkáspártiak fojtogató győzelmével, egy témában folytatott bevándorlásellenes kampányával kerültek hatalomra - lehetővé tette 600 000 migráns (a toryk alatt 2022-ben 1,2 millió egész évben) beutazását az Egyesült Királyságba, ami az ország történetében a legnagyobb szám.

Zavarba ejtő módon Braverman továbbra is a tömeges migrációval szembeni ellenzékiséget teszi az általa játszott karakter kvintesszenciájává, amikor a tévékamerák forognak. Kinevezése óta hamis médiaháborút vív a baloldallal, retorikailag keményvonalas bevándorlási álláspontot képvisel, hogy összezavarja a zavart közönséget, miközben csendben lehetővé teszi a példátlan inváziót. A toryk nagy gondot fordítanak az "illegális" és a "legális" migráció közötti irreleváns kategorikus különbségtételre, de még a Nagy-Britanniába érkező illegális bevándorlók "kis csónakos" átkelése ügyében is, amellyel szemben a toryk zéró toleranciát követelnek, Braverman és pártja kapitulált, azt mondván, hogy a briteknek amnesztiát kell adniuk mindenkinek, aki partjaikra sodródik, kompromisszumként, hogy később talán keményebben lépjenek fel a bevándorlással szemben.

A bevándorlási probléma olyan botrányossá vált, hogy a parlamentben a toryk egy másik indiai figurát, Rishi Sunak miniszterelnököt könyörögnek, hogy minél hamarabb rúgja ki Bravermant. Az ő hivatali ideje bénító politikai teherré vált, és a Konzervatív Párt pánikba esett az összeomló közvélemény-kutatási adatok miatt.

Lengyelország

A jelenlegi lengyel kormányt Hazony A nacionalizmus erénye című könyvében követendő ideális modellként nevezte meg. A Jog és Igazságosság miniszterelnökét, Mateusz Morawieckit, aki szereti hangsúlyozni "zsidó gyökereit", a nemzeti konzervatívok mélyen csodálják. A 2022-es brüsszeli találkozójukon oroszellenes tirádával szólt a csoporthoz, amelyben Vlagyimir Putyin liberális rendre jelentett fenyegetést, és követelte, hogy a nyugati hadsereg eszkalálja az ukrajnai konfliktust.

A lengyel kormány már régóta úgy állítja be magát a népének, mint a világ egyik legvadabb bevándorlási keményvonalasát, legutóbb azzal, hogy fiatal baloldali fanatikusokat dolgoztatott fel, és jó-rossz hírverést halmozott fel az EU ellen az új menekültkvóta-megállapodás miatt folytatott folyamatos harcával. Ugyanakkor a Jog és Igazságosság kormánya tavaly szégyentelenül több mint 130 000 embert importált Ázsiából és Afrikából olcsó munkaerőnek. A szűk munkaerőpiacra hivatkozva, amely túl gyorsan emeli a hazai béreket, nemrégiben bemutattak egy tervet, amely szerint jelentősen bővítenék a nem fehér bőrűek bevándorlását az országba, hogy alákínáljanak a lengyel munkavállalóknak.

A képmutatás és a becstelenség annyira merész, hogy Donald Tusk, a turboliberális Donald Tusk, aki 2014 és 2019 között az Európai Tanács elnöke volt, rávetette magát a kérdésre, és azt tervezi, hogy a Polgári Platform pártja ezzel a témával fog indulni az idei parlamenti választásokon. A hónap elején közzétett, Jaroslaw Kaczynski PiS-vezért támadó videóban Tusk retorikusan feltette a kérdést: "Miért támadja egyszerre a külföldieket és a bevándorlókat, és miért akarja őket százezrével és ilyen országokból beengedni?", majd hozzátette: "Éppen a franciaországi erőszakos zavargások sokkoló jeleneteit nézzük, és Kaczynski éppen most készít egy olyan dokumentumot, amely lehetővé teszi, hogy még több állampolgár érkezzen Lengyelországba olyan országokból, mint Szaúd-Arábia, India, Katar, az Egyesült Arab Emírségek, Nigéria vagy az Iráni Iszlám Köztársaság".

Magyarország

Talán a legmeglepőbb támadó ezen a listán Orbán Viktor és az ő Fidesz pártja, akik Izraelen és az Egyesült Államokon kívül a legaktívabb nemzet a nemzeti konzervatív téren belül. A magyar kormány, amely kétségbeesetten igyekszik elnyerni Washington kegyeit, hogy azok ne próbálják meg elszigetelni és megdönteni őket, a Discord Leaks szerint magánemberként nemzetbiztonsági fenyegetésnek tekinti az amerikai kormányt. Orbán, aki más NatCon-vezetőkkel ellentétben nyíltan kacérkodik a rasszista eszmékkel a beszédeiben, részt vett a csoport 2020-as római konferenciáján. A kormányához kapcsolódó agytrösztök, mint például a Danube Institute, amely olyan személyiségekkel van tele, mint Rod Dreher és olyan zsidókkal, mint Jeffrey Kaplan, továbbra is szponzorálják és támogatják Hazony rendezvényeit Európa-szerte, bár időnként úgy tűnik, hogy a NatConok szeretik lekicsinyelni ezt a kapcsolatot.

Magyarországot a New York Times még ellenségesebbnek mutatja a bevándorlással szemben, mint Lengyelországot, amely az Európai Unió migrációs politikája elleni tiltakozásban partnere, és mégis, szomszédjához hasonlóan, csendben, riasztó ütemben cseréli le saját népességét. Az Orbán-kormány meghívására most is külföldiek árasztják el Magyarországot, mintegy 40%-uk nem fehér országokból érkezik. Az ország bővíti külföldi vízumprogramját, és a Gazdaságfejlesztési Minisztérium legalább 500 000 importmunkást követel a GDP növekedéséhez, ami egy kevesebb mint 10 milliós nemzet számára történelmi méretű kulturális és faji sokkot okozhat.

Olaszország

Nem kérdés, hogy a fő téma, amely Giorgia Melonit és a Fratelli Di Italiát reflektorfénybe helyezte, a tömeges migrációval szembeni ellenállás. A választókat, akik egyértelmű mandátumot adtak Washington e bábjának, ismét obszcén módon hátba szúrták.

Az olasz kormány bejelentette, hogy 2025-ig megdöbbentő 425 000 embert fog Ázsiából és Afrikából Olaszországba importálni. Ez eltörpül a korábbi centrista és baloldali kormányok által az országba hozott migránsok száma mellett. Annak ellenére, hogy a világon az egyik legnagyobb a fiatalok munkanélküliségi rátája, a nemzeti konzervatív olasz kormány azt állítja, hogy nincs elég munkaerő a nagyvállalatok munkaerőigényének kielégítésére.

Magától értetődő, hogy az ilyen típusú tömeges migráció nagyon népszerűtlen a "nemzeti konzervatívok" által kormányzott nemzetekben. Az új európai jobboldal, amelynek jelöltjei eltúlzottan nagy óriás feszületekkel hadonásznak, ahelyett, hogy politikáról beszélnének, idióta mutatványokban vesznek részt, és rendíthetetlen hűséget hirdetnek Izrael és az amerikai kormány iránt, nem szervesen európai. Valójában inkább a Republikánus Párt hamisított változatának tűnik, amely a trumpi újítást használja fel egy csaló elnökség létrehozására, ahol a dühös fehér többségeket felemészti a szimulált politikai konfliktus, amely "a libsiké", miközben az elitek olyan politikát hajtanak végre, amely a fontos kérdésekben ugyanolyan rossz vagy rosszabb, mint a centrista és baloldali alternatívák, kevés harsánysággal.

Ami Hazony-t, e politikai imperializmus agyát illeti, a NatCon multikulturális pluralizmus és antirasszizmus elvei nem vonatkoznak hazájára, Izraelre. Míg a Likud Párt (és a Külügyminisztérium) primus inter pares-nek tűnik a NatConon belül, Izraelben egyetlen frakció sem vallja a mozgalom kinyilvánított etikáját, ehelyett inkább a nem zsidók és vallási kisebbségek (beleértve a keresztényeket is) indokolatlan gyilkolását és üldözését részesítik előnyben. Hazony volt az egyik leghangosabb támogatója Izrael "zsidó állami törvényének", amely a kormány megbízása arra, hogy a zsidó faji többség megteremtése érdekében aktívan megfossza a bennszülött arabokat a jogaiktól!

Ha levesszük az új nacionalizmus álarcát, ugyanazt a cionista neokonzervativizmust találjuk, amelyről azt hittük, hogy legyőztük.
* Translated with www.DeepL.com/Translator (free version) *
 

csibeszke

Well-Known Member
2015. február 12.
1 754
3 964
113
1000 oka lehet, hogy valaki csak a minimál nyugdijra jogosult. Nem biztos, hogy élősködőnek kell tekinteni valamennyiüket.
A minimálnyugdíj az alapja nagyon sokféle szoc. támogatásnak, az FHT-nak is, rokkantsági, otthonápolási, stb.
Ezeknek a java részét c osztály "viszi" el, ahogy a családit sem emelik miattuk.
Mind ehhez kell nézni a PPP börtönök napi 25000/fő (2010) ellátmányát.
Szerintetek a Katás vállalkozó mekkora nyugellátásta lesz jogosúlt? ;)
 
  • Vicces
Reactions: Kim Philby

Kurfürst

Well-Known Member
2017. szeptember 14.
5 090
16 436
113
Szép történet a béranyaságról, buzijogokról, betegjogokról, abortuszról egy progresszív jogrendszerben.


egy buzi pár rendelt magának egy gyereket egy béranyától, szépen meg is kötötték a szerződést a béranya közvetítőn keresztül.

Viszont a 25 hét környékén a béranya mellrákos lett, durva kemoterápiára lett volna szüksége, úgyhogy idő előtt megszülte volna a gyereket, hogy legalább legyen valami esélye neki is, meg a babának is. Buzicsaládéknak ez már nem tetszett, utasították a megbízottat, vesse el a gyereket, ők nem akarnak hibás árut. Ezt nem akarta, ügyvédekkel másztak rá szerződésszegés miatt, majd a klinikára is aki a kemóval kezelte.

Végül a baba születését megindították - az homályos, hogy azért, hogy elvetessék, vagy azért, hogy éljen - mindenesetre nem élt sokáig.
 

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 622
25 143
113
Sosem értettem ezt, ha már eljut a megcsalásig inkább szakítson, nem véletlen jutott el addig...

"A fegyveres rajta kapta a feleségét azon, hogy megcsalta őt egy másik férfival, lepuffantotta az illetőt. Utána önmagával is végzett."
 
T

Törölt tag 1711

Guest
vTBJYTe.jpg
 

L.O.B

Well-Known Member
2020. július 8.
2 151
7 646
113
Ha levesszük az új nacionalizmus álarcát, ugyanazt a cionista neokonzervativizmust találjuk, amelyről azt hittük, hogy legyőztük.
igen. Ezen vannak elkeseredve az Amerikaiak is már egy ideje hogy mindenhol ott vannak a cionista görbe orrúak ...jobb oldal, bal oldal...a nap végén mindkettőt madzagon mozgatják. De mi újra és újra elhisszük hogy na most lesz rendszerváltás, most lesz felemelkedés....csak az a rusnya orr mindig kitüremkedik...és kiderül hogy csak a menedzsment változott.
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
10 775
32 500
113
 
  • Tetszik
Reactions: LMzek 2.0

kétkedő

Well-Known Member
2021. január 9.
2 973
17 197
113
Ez annyira abszurd, hogy simán el tudom képzelni, hogy egy gondosan megtervezett és önjáróvá tett kínai PSYOP, az ellenség fiataljainak lelki-szellemi megtörésére. Micsoda tökéletes fegyver ott lenni az ellenfeled következő generációjának kezében és agyában.
Gondolod, hogy Kína és az USA ellenségek?
Csak kérdem.
 
  • Tetszik
Reactions: enzo and fip7

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
10 775
32 500
113