Társadalmi folyamatok

:(
Azért elgondolkodtató, tényleg gomba mód nőnek a lakóparkok átlag lakásárak ott ~140 milliónál startolnak, ezeket ki fogja megvenni?
Lakáshitel kompletten felejtős, nagyfalu közelében s kicsit távolabb is elszállt minden ár....
Itt ahol éppen albim van a 3. kerületben, 1 sarokra épült egy kis pofás lakóépület, kb 3 éve kész, lakót alig látok benne, alul üzlethelyiségek üresek.
Fentebb kicsivel szintén épül valami, nem tudom, már költözhető e, de ott sincs nagy tolongás.

Azért elgondolkodtató, tényleg gomba mód nőnek a lakóparkok átlag lakásárak ott ~140 milliónál startolnak, ezeket ki fogja megvenni?

Befektetési okokból rengetegen ingatlanba akarják menekíteni a pénzüket, akiknek van. Nem csak nálunk. Külföldiek is vesznek, legalábbis Bp-en és környékén meg felkapott helyeken, gondolom. De kidurranhat a lufi előbb-utóbb. Már egy ideje nem nőnek az árak, inkább kezdtek csökkenni, mert csökkent a kereslet.

Befektetési okokból rengetegen ingatlanba akarják menekíteni a pénzüket, akiknek van. Nem csak nálunk. Külföldiek is vesznek, legalábbis Bp-en és környékén meg felkapott helyeken, gondolom. De kidurranhat a lufi előbb-utóbb. Már egy ideje nem nőnek az árak, inkább kezdtek csökkenni, mert csökkent a kereslet.
Mondjuk ha ki is durran, elobb-utobb akkor is visszaall az ara ill ujra felfele fog menni az erteke, max nem 3-4 ev alatt duplazol, hanem 10-20 alatt, mint Amerikaban...

Ezért gondolom, pont a II. VH-s arányokat nézve, hogy az aktív korú férfi népesség 10%-os elhalálozása, és 10%-os lerokkanása lényegében csak vereséggel végződhet. Nagyjából itt van az a határ, amit egy mai összetett társadalom képes tolerálni.
Utána már vége.
Hagyjuk már ezt a 2.vh-s hasonlítgatást.
Akkori társadalomban teljesen mások voltak a születésszámok, apai nagyapámék 7-en voltak testvérek, apai nagyanyámék 6-an. Hol van már itt csak 5 gyerekes család? a 3 gyerek is ritka lassan....

Kiket árult el?

Ő az utóbbi 30 év kb. legbecsületesebb politikusa, mert tartotta amit ígért.

Tudom, szokatlan.
Eltűnt, a közéletből? Mostanáig?
MZPnél is becsületesebb?
Mondjuk ha ki is durran, elobb-utobb akkor is visszaall az ara ill ujra felfele fog menni az erteke, max nem 3-4 ev alatt duplazol, hanem 10-20 alatt, mint Amerikaban...
Ha lesz ki megvegye...akár Kínában?

Más...

• Hűha
Reactions: enzo
Hagyjuk már ezt a 2.vh-s hasonlítgatást.
Akkori társadalomban teljesen mások voltak a születésszámok, apai nagyapámék 7-en voltak testvérek, apai nagyanyámék 6-an. Hol van már itt csak 5 gyerekes család? a 3 gyerek is ritka lassan....

Nem arról beszéltünk, hogy lesz e 100 év múlva ukrajna!
Arról beszéltünk, hogy milyen aktív férfi lakosság szám mellet teszik le a lantot az ukránok és vesztik el a háborút ;)
Ebből a szempontból senkit sem érdekel kinek hány gyereke van, mert ez nem a 100 éves háború. Azzal az ember anyaggal kell dolgozniuk ami éppen van!

Nem arról beszéltünk, hogy lesz e 100 év múlva ukrajna!
Arról beszéltünk, hogy milyen aktív férfi lakosság szám mellet teszik le a lantot az ukránok és vesztik el a háborút ;)
Ebből a szempontból senkit sem érdekel kinek hány gyereke van, mert ez nem a 100 éves háború. Azzal az ember anyaggal kell dolgozniuk ami éppen van!
Akkor félreértettem.

Kiket árult el?

Ő az utóbbi 30 év kb. legbecsületesebb politikusa, mert tartotta amit ígért.

Tudom, szokatlan.
Én nagyon bíztam benne anno. NAGYON. Hát, elbaszta, bár mond jó dolgokat, nem nagyon maradt hitele előttem, sajnos. A 180 fokos fordulatot nem csípem, előtte cigánybűnözésről beszélt, meg zsidózott többet is mint kellett volna, ma meg elnézést kér mindenkitől, mindenért...

Kanadaiak kapnak beef jerky-t....
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Valahogy nem csodálkozom, hogy a kanadaiak hogy hazájuk népességét megfelelően reprezentálják, egy négert küldtek ehez a videóhoz, aki gyanúsan buzi is.

Én nagyon bíztam benne anno. NAGYON. Hát, elbaszta, bár mond jó dolgokat, nem nagyon maradt hitele előttem, sajnos. A 180 fokos fordulatot nem csípem, előtte cigánybűnözésről beszélt, meg zsidózott többet is mint kellett volna, ma meg elnézést kér mindenkitől, mindenért...
Egy tipikus megélhetési politikus. Azért politizàl, mert semmi màshoz sem ért. Meg a munka is büdös neki (is). Csak dumálni tud.