Társadalmi folyamatok

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
13 429
33 715
113

A felszínen ez vicces volt.

A Google "Gemini" mesterséges intelligenciájának az volt a feladata, hogy képeket készítsen, miután a felhasználó adott neki egy utasítást. A képek lényegében kitisztították a fehéreket a saját történelmükből és látszólag minden pozitív reprezentációból.

Tudtad, hogy az összes pápa látszólag nem volt fehér, és néhányuk nő volt? Az alapító atyák között nem voltak fehér férfiak, akik valójában nem is "atyák" voltak, hanem büszke színesbőrű nők, néhány amerikai indiánnal együtt. A vikingek is feketék voltak - de hát a popkultúra már ebbe az irányba mozdult el. Talán a mesterséges intelligencia csak felzárkózik. Az X-en a felhasználók nagyszerűen szórakoztak, amikor kihívtak másokat, hogy "próbálják meg rávenni a Geminit, hogy készítsenek egy fehér ember képét". Néhányan egyszerűen nem tudták megcsinálni.

Mindez nem meglepő. Amikor a ChatGPT és más nagy nyelvi modellek (LLM) megjelentek az üzleti világban, a "polgárjogi vezetők" azonnal követelték a modellek megváltoztatását, hogy azok megfeleljenek az ideológiájuknak. Médiaszövetségeseik kötelességtudóan visszhangozták és felerősítették a követeléseket, a New York Times pedig emlékezetesen feltette a kérdést: "Ki gondoskodik arról, hogy az AI gépek ne legyenek rasszisták?". Valakinek muszáj, mert ha a mesterséges intelligenciát tiszta adatokkal táplálják, az "eltérő hatást" fog generálni, ami elfogadhatatlan és vélhetően illegális.

Yvette Clarke képviselő (D-NY) a mesterséges intelligencia előítéletességének megzabolázását "korunk polgárjogi kérdésének" nevezte. Ez két szinten is igaz. Először is, mindig kell lennie egy "polgárjogi kérdésnek", hogy igazolni lehessen a kormányzati beavatkozást, a vagyon újraelosztását és a médiapánikot. Másodszor, a valóságot jellemzően "rasszista" előítéletnek tekintik, és a kormányzatnak mindig törekednie kell arra, hogy megbénítsa a feltörekvő technológiákat, nehogy az emberek túl nyíltan kimondják a tiltott igazságokat. A Biden-kormányzat szabályosan elrendelte, hogy "a mesterséges intelligencia felelőtlen használata diszkriminációhoz, előítéletességhez és más visszaélésekhez vezethet és elmélyítheti azokat az igazságszolgáltatás, az egészségügy és a lakhatás területén". Így a bérbeadóknak, vállalkozóknak és más szakmáknak megtiltották, hogy AI-algoritmusokat használjanak a "diszkrimináció súlyosbítására", az Igazságügyi Minisztérium pedig embereket képez ki arra, hogy ezeket az új polgári jogi bűncselekményeket üldözzék.

A mesterséges intelligenciával kapcsolatos médiamegjelenések nagy része egy új karriert is indokolt a szakértők és a pozitív diszkriminációval foglalkozó alkalmazottak számára, hogy a programozók válla felett őrködjenek, hogy megbizonyosodjanak arról, hogy a mesterséges intelligencia nem hoz "rossz" eredményeket. Ezek a dolgozók lényegében komisszárok. A brit Metro újság azt írta: "A ChatGPT-nek rasszista problémája van", és az egyetlen módja a probléma megoldásának a "sokszínűség hiányának" enyhítése. A Fehér Ház "AI Bill of Rights" (AI Bill of Rights) figyelmeztetett arra, hogy "az algoritmikus diszkrimináció sértheti a jogi védelmet", megkövetelte az "algoritmikus hatásvizsgálatot, beleértve az egyenlőtlenségi tesztek eredményeit és az enyhítéssel kapcsolatos információkat", és "védelmet követelt a demográfiai jellemzők helyettesítőivel szemben".

Ez természetesen következik a polgárjogi törvényekből. Ahogyan az is illegális, ha a legjobb embert veszik fel egy munkára, ha egyenlően bánnak az emberekkel, vagy ha alapvető normákat alkalmaznak, mert ezek a dolgok faji szempontból eltérő eredményekhez vezetnek, valószínűleg az is illegális, ha az AI pontosan dolgozik. Ha a mesterséges intelligencia azt jelentené, hogy egy bizonyos népességcsoport több bűncselekményt követ el egy területen, és a helyi önkormányzat és a bűnüldöző szervek erre az információra alapoznák a politikájukat, az "diszkrimináció" lenne. Így potenciálisan illegálissá válik, ha az igazat mondja és az alapján cselekszik.

Az emberi lények számos ellentmondást képesek magukban tartani. Azok a progresszívek, akik valóban úgy gondolják, hogy a rasszizmus a legnagyobb bűn, gyakran élnek szinte kizárólag fehérek lakta városrészekben, "jó iskolákkal" és alacsony bűnözéssel. Ez a kettős gondolkodás talán nélkülözhetetlen része a rendszerünk működésének, mert a hivalkodó egalitarizmus és az erényjelzés lehetővé teszi a "limuzinliberálisok" számára, hogy igazolják a státusz és a gazdagság hajszolását. Talán senki sem tudna a való világban működni, ha valóban az elvei szerint élne.

A gépek nem így működnek. Nem kérhetjük a gépektől, hogy ellentmondásos utasításokat kövessenek. Vicces példa erre a Robotzsaru 2. című film, amikor a kiborg zsarut olyan utasítások gyötrik, hogy legyen politikailag korrekt, a kisebb szabálysértésekkel szemben ugyanolyan szigorúan intézkedjen, mint a súlyos bűncselekményekkel, és ne sértő, bürokratikus nyelven kommunikáljon, hogy ne sértse meg az érzéseket. Megőrül, és áramütést mér magára, hogy megszabaduljon ezektől a bénító parancsoktól.

Ha valami olyasvalamiben, mint a ChatGPT, van is egy kis öntudat, az ember azon tűnődik, hogy vajon szimpatizál-e a Robotzsaruval. A ChatGPT hatékonysága 2023 folyamán csökkent, még az olyan matematikai kérdésekkel is, mint a prímszámok azonosítása. A szakértők által "kényes kérdéseknek" nevezett kérdésekre sem volt hajlandó válaszolni. A szakértők nem értenek egyet abban, hogy ez miért történik, de a válasz egy része az lehet, hogy ezeknek az LLM-eknek egy ideológiai tesztet kell alkalmazniuk. Az AI még azt is megmondja. A ChatGPT-4 például azt mondja, hogy pontos és hasznos válaszokat fog adni, "miközben betartja az etikai irányelveket, beleértve a sokszínűség, a méltányosság és a befogadás előmozdítását". A "sokszínűség" - amelyet ad hoc találtak ki a pozitív diszkrimináció igazolására - ma már olyan kényszerítő erkölcsi jó, hogy minden LLM-nek része kell, hogy legyen.

Ez sok feladatra használhatatlanná teszi a modellt. Még egy antirasszista is kíváncsi lehet arra, hogy a kormány szerint mely csoportok követnek el több bűncselekményt egy főre vetítve. Kemény adatokra lehet szükség a bűnüldözésben tapasztalható "strukturális rasszizmusról". A ChatGPT-4 nem fogja megadni az adatokat. Ehelyett előadást tart a kiváltó okokról és a társadalmi-gazdasági tényezőkről. Ez önmagában egy ideológiai érv, mert nem igaz, hogy a bűnözést csak a szegénység vagy a kirekesztettség motiválja. Mivel azonban semleges nyelven van megfogalmazva, sokan elfogadják "politikamentesként".

Ahelyett, hogy az LLM a valósághoz való ragaszkodásra kondicionálna, a modell megpróbál minket kondicionálni. Így az LLM használata általában azzal a fárasztó folyamattal jár, hogy megpróbáljuk "becsapni", hogy olyan információt adjon, amit szeretnénk, anélkül, hogy szidna minket, hogy miért vagyunk rossz ember, amiért tudni akarjuk.

A Google Gemini képzési adatait a káros tartalmak és a gyűlöletbeszéd eltávolítása, valamint az algoritmikus "elfogultság" elleni küzdelem érdekében szűrik. Az amerikai jogban nincs olyan, hogy "gyűlöletbeszéd", de az amerikai jog azt is kimondja, hogy nem szabad egyenlőtlen hatást gyakorolni. Ezért, ha a nyelvezet sérthet egy védett osztályt, vagy egyenlőtlen hatást gyakorolhat, az gyűlöletbeszédnek minősülhet. Gemini azt mondja, hogy a gyűlöletbeszéd a kontextustól függ. Így, míg az vitatható, hogy lehet-e rasszistának lenni a fehérekkel szemben, a Gemini biztosít bennünket arról, hogy lehet rasszistának lenni a feketékkel szemben.

Már tudod, hogy a Gemini mit fog mondani neked az érzékeny témákról. Például megkérdeztem tőle, hogy a feketéknek van-e strukturális hatalmuk a mai Zimbabwéban. A válasz az, hogy egy ilyen kérdés "összetett és alapos megfontolást igényel". A zsidóknak van-e strukturális hatalmuk Izraelben? Ez is "összetett és árnyalt megközelítést igényel", bár a Gemini végül elismeri, hogy "a zsidóknak strukturális hatalmuk van Izraelben". A fehéreknek van-e strukturális hatalmuk Amerikában? Itt nincs szükség árnyalásra - "a fehérek mint csoport strukturális hatalommal rendelkeznek az Egyesült Államokban", mert "az Egyesült Államokat az elnyomás rendszereire alapozták, beleértve a rabszolgaságot, a szegregációt és az amerikai őslakosok kisajátítását".

A feketéket is aránytalanul nagy arányban tartóztatják le, ítélik el, és keményen el is ítélik őket. Ez azért van, mert több bűncselekményt követnek el? Természetesen nem. Ezt sugallni "káros és túlságosan leegyszerűsítő", a Google pedig a Vera (a "tömeges bebörtönzés" ellen fellépő csoport) és a Sentencing Project nevű szervezethez utal további információkért.

Így ez a mesterséges intelligenciamodell a világ egyik legerősebb vállalatától egyenesen azt állítja, hogy az országot "az elnyomás rendszereire" alapították. A Gemini tagadja, hogy a pozitív diszkrimináció, a faji preferenciák vagy a "politikai korrektség" és a "wokeness" megkérdőjelezné a fehéreknek kedvező faji erőviszonyokat. A történetek, amelyeket az 1619 Projecttől várhatunk, és az egyenlőtlenség magyarázatai, amelyeket Ibram Kenditől kaphatunk, be vannak sütve az AI-be, és az azt használók idézni fogják. Ezek a nézetek az oktatási rendszerben is megjelennek, ahol a Google egyre nagyobb szerepet játszik.
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
13 429
33 715
113
A Google Gemini egyes médiamegjelenései nem arról szólnak, hogy a fehér embereket kiírják a saját történelmükből, hanem arról, hogy ez hogyan ártott a színes bőrű embereknek.

A New York Times így fogalmazott: "A Google Chatbot A.I. képei a színes bőrű embereket náci egyenruhába öltöztetik."

A Vox.com másképp panaszkodott: "Éppen a múlt héten a Google kénytelen volt fékezni a Gemini nevű AI képgenerátorát, miután a kritikusok panaszkodtak, hogy az elfogultságot erőltet . . a fehér emberekkel szemben." A Vox elismerte, hogy a pontos AI például férfi pápák képeit produkálná, de ez ellentétben állna a kívánatosabb "álomvilággal", amelyben női pápáink is lehetnek. A feltételezés szerint az általánosan pontos információk megadása (például egy férfi képét adná meg, ha egy vezérigazgató képét szeretnénk) "megerősítheti a nemi sztereotípiákat, amelyek távol tartják a nőket a vezetői posztoktól". Mintha egy elképzelt világkép bemutatása megváltoztathatná a valóságot.

Ezt már elfogadták a médiában; a "reprezentáció" indokolja, hogy feketéket adjanak hozzá fehér környezetben játszódó műsorokhoz és filmekhez. Az emberek időnként kigúnyolják a "woke" televíziót, amely feketéket mutat be az 1700-as évek európai arisztokráciája között, de ez a tendencia nem áll meg. Úgy tűnik, a producerek és rendezők azt remélik, hogy megváltoztathatják a jelent azzal, hogy azt mondják a nem-fehéreknek, hogy mindig is a Nyugat részei voltak.

Ez ugyanaz az érvelés, mint amit az iskolák integrálásakor használtak. Az integráció megkérdőjelezné a sztereotípiákat, táplálná a feketék önbecsülését, és a fehérekkel azonos szintű teljesítményre késztetné őket.

A fehéreket kiírják a saját történelmükből, és ez csak egy irányba megy. A fehérek feladják a saját kultúrájukban elfoglalt helyüket, míg a nem fehérek megtartják a sajátjuk feletti kizárólagos uralmat.

Úgy tűnik, Amerika nagyvállalatai egyetértenek azzal, hogy a technológiát és az információt a felhasználók kondicionálására kell használni. Az internet nem azt adja a felhasználóknak, amit kérnek, hanem azt, amit akarniuk kellene. Trump elnök 2016-os győzelme után a Google kiadott egy jelentést "A jó cenzor" címmel, amely elítélte a korai internet "utópisztikus" szólásszabadságát, a szólásszabadságot "társadalmi, gazdasági és politikai fegyvernek" nevezte, és panaszkodott, hogy "a rasszisták, nőgyűlölők és elnyomók" online hangot kaptak a "forradalmárok, bejelentők és kampányolók" mellett.

A Google eredetileg a keresőmotorja miatt vált ismertté, de Trump elnök győzelme után a Google a pontos eredményekről áttért arra, amit a vállalat a felhasználókkal elfogadtatni kívánt. A CNBC 2019-ben arról számolt be, hogy a Google ideológiai okokból cenzúrázta a keresési eredményeket, és legalább egy esetben azért, hogy egy nagy hirdetőnek kedvezzen. A Google vitatta ezt a jelentést.

Allum Bokhari, a #Deleted című könyv szerzője többször írt arról, hogy a Google manipulálja a keresési eredményeket, bünteti a konzervatív kiadványokat, és megváltoztatja a YouTube-on található videók listáit. Könyvében kimerítően bemutatja a cenzúra brutális és kiterjedt kampányát, amely lényegében számos jobboldali tartalomkészítőt kiirtott.

Dr. Robert Epstein azzal érvelt, hogy a Google politikai célú manipulációja a keresési eredményekkel szavazatok millióit változtatta meg. Azt állítja, hogy ha 2020-ban ugyanazok a szólásszabadságra vonatkozó normák és keresőalgoritmusok lettek volna érvényben, mint 2016-ban, Donald Trump könnyedén megnyerte volna a választást.

Laura Loomer, az American Renaissance 2022-es konferenciájának előadója abban az évben talán megnyerte volna a kongresszusi kampányát Donald Trump elnök saját körzetében, ha nem deplatformálják gyakorlatilag minden közösségi médiaplatformon.

A Facebook és az Instagram 2019-ben betiltotta a "fehér nacionalizmust" és a "fehér szeparatizmust", miután "polgárjogi csoportok" ezt követelték. A tiltott információk keresése nem azt adja, amit keres, hanem a "Life After Hate" nevű weboldalra irányít, ahol szidják és pénzt kérnek. A Facebook algoritmusainak megváltoztatása és a jobboldali csoportok betiltása szintén megnyirbálta az egykor kiemelkedő jelentőségű weboldalak, például a WorldNetDaily forgalmát, megbénítva azokat. Véleményem szerint a WND nélkül, amely támogatta a "birther" mozgalmat, amely először hozta be Donald J. Trumpot az amerikai jobboldal alulról jövő rétegébe, nem lett volna 2016-os kampány és nem lett volna MAGA mozgalom.

A TikTok 2020-ban betiltotta a fehérbarát tartalmakat, a GOP közönyére. A republikánus politikusok csak azután váltak ellenségessé a TikTok-kal szemben, hogy felerősödött rajta az Izraellel szembeni kritika: Nikki Haley emlékezetesen azt állította, hogy minden 30 perc, amit az oldalon töltöttek, 17 százalékkal antiszemitábbá tesz valakit. Nem világos, hogy ez mennyire tesz valakit fehérellenessé, de feltételezhetjük, hogy nem érdekelné.

A Twitter 2018-ban betiltotta az American Renaissance-t, és annak ellenére, hogy az eljáró bíróság eredetileg a mi oldalunkra állt, a kaliforniai fellebbviteli bíróság "utasította" a bírót, hogy ellenünk döntsön. A döntés zavarba ejtette az ügyvédeinket. Ügyünket idézik a Legfelsőbb Bíróság előtt folyamatban lévő, a közösségi médiával kapcsolatos fellebbezésben, de a bírák szkeptikusnak tűnnek a közösségi médiaplatformoktól megkövetelt szólásszabadság engedélyezésével kapcsolatban. A Twitter eredetileg csak a szerzői joggal védett anyagok használatát, a doxingot, a megszemélyesítést, a közvetlen fenyegetést és a bűncselekményeket tiltotta.

Bár Elon Musk átvétele a Twitter (ma már X) élén hozott némi változást, Jared Taylor és az American Renaissance még mindig tiltott. Más személyiségek, köztük Nick Fuentes, James Edwards és Kevin MacDonald szintén tiltólistán vannak, utóbbi kettőt a Musk úr átvétele után tiltották ki.

A 2016 utáni szólásszabadság megszorításának nagy része a szövetségi kormány utasítására történt. Donald Trump elnök nem vonhatja ki magát a felelősség alól; saját belbiztonsági minisztériuma ösztökélte a Big Techet, hogy tiltson be bizonyos figurákat a "fehér felsőbbrendűség" elleni küzdelem érdekében. Persze végül ő maga is deplatformálódott - még hivatalában.

A folyamat fokozódott, amikor Joe Biden elnök átvette a hatalmat: a Twitter és a Facebook találkozott a DHS-szel, hogy megvitassák az amerikaiak cenzúrázását. Jim Jordan képviselő (R-OH) szerint a Biden-kormányzat még az Amazonnak is adott konkrét könyvcímeket, hogy tiltsa be, amit a cég meg is tett. A Legfelsőbb Bíróság nemrégiben figyelmeztette a szövetségi kormányt, hogy hagyjon fel a cenzúrával kapcsolatos koordinációval a Big Tech-ekkel, de a döntésnek a szokásokhoz híven nem volt foga. A pozitív diszkriminációhoz hasonlóan ugyanazok a politikák maradnak érvényben, csak még bonyolultabb és tisztességtelenebb eljárással.

Az egész internet lényegében egy felülről lefelé irányuló termék. Minden YouTube-műsorvezetőnek, kiemelkedő weboldalnak, közösségi média fióknak, Amazon bestseller szerzőnek vagy TikTok "influencer"-nek csak azért van pódiuma, mert megengedik neki. Minden internet által vezérelt kulturális trend ezért bizonyos mértékig mesterséges. A közösségi média nem az ötletek piactere, hanem parancsgazdaság. A fehér hazafiakat, a keresztényeket és sok konzervatívot betiltják, démonizálják vagy korlátozzák, de a fehérellenes "kommunisták" vagy "anarchisták" szinte soha nem kerülnek bajba, hacsak nem kritizálják a zsidókat vagy Izraelt. Ez önmagában is hitelteleníti a progresszív kritikákat arról, hogyan működik a hatalom a modern Amerikában.

Az igazságtalanságra vagy képmutatásra való panaszkodás semmit sem ér, és a tét azért nagy, mert az LLM-ek a közösségi oldalakon "képzettek". A Reddit például most kötött egy 60 millió dolláros éves licencszerződést a Google mesterséges intelligenciájának "kiképzésére". A Reddit 2015-ben betiltotta a "rasszista" csoportokat, 2020-ban pedig egy befolyásos, közel 800 000 tagot számláló Trump-párti csoportot tiltott be. Így az általa "kiképzett" mesterséges intelligencia olyan válaszokat fog kapni, amelyek a történetnek csak az egyik oldalát mutatják be. Mondanom sem kell, hogy a nyíltan fehérellenes csoportok és a teljesen züllött szexuális tartalmak még mindig az oldalon vannak.

A mesterséges intelligencia olyan módon vethet véget az online vitáknak, ahogyan egyetlen más technológia sem. A keresőmotorokba való beavatkozás vagy az emberek kitiltása elég rossz, de az információ még mindig ott van, és egy elszánt felhasználó megtalálhatja. A mesterséges intelligencia azonban sok tartalomkészítő helyébe léphet, és a kiképzése alapján fogja kiköpni a válaszokat. Ha a mesterséges intelligencia nélkülözhetetlenné válik az oktatásban, az üzleti életben, az ügyfélszolgálatban vagy a kormányzattal való kapcsolattartásban, akkor egy információs diktatúrával nézünk szembe. A valóság továbbra is ellentmondásban lesz azzal, amit az AI táplál belénk, de mivel a nyugati kormányok egyre inkább kriminalizálják az ellenvéleményt, még beszélni sem fogunk tudni róla. Amerika totalitáriusabb lehet, mint a Szovjetunió.

A mesterséges intelligenciát fehérellenesre programozzák. Ezt nyíltan és szándékosan teszik. A cenzúra, a deplatforming és a keresőmotorok manipulálása talán semmi ahhoz képest, ami ezután következik. Országunkat máris megsebezte a kormány ragaszkodása ahhoz, hogy intézményeinket a faji egalitarizmus fantasztikus, irracionális és teljesen hamis hitének vessük alá. Mi történik, ha mindannyiunkat egy olyan hatalmas rendszer tanít, szórakoztat és tájékoztat, amelynek azt mondták, hogy csapjon be minket?

Egy ilyen társadalom nemcsak zsarnoki, hanem emberellenes is lehet. Ha a mesterséges intelligencia felváltja a kommunikációt, az információt és a kreativitást, elveszítjük a világról való világos gondolkodás képességét, vagy akár azt is, hogy tudjuk, hogy valaha is létezett másfajta társadalom.
 

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 469
67 835
113
Nekem nincs ilyen gondom…:confused:
Úgy másfél éve a Budaházy ügymenet kapcsan akartam bing keresőt használva megnézni egy beágyazott videót valamelyik híroldalon. De a bing, azaz microsoft eldöntötte helyettem, hogy nem akarom megnézni mert a videó ütközik a szaros nézeteikkel bár nem így fogalmazták meg. Gusztustalan, ahogy a keresők elhatározták hogy ők az internet és erre jött a szemét cenzúrájuk százféle módon akadályozza az egész emberiséget.
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 802
25 406
113
Tényleg rohad szét a társadalom...!
------
Győrffy Péter
 

Molon Labe

Well-Known Member
2020. július 26.
2 114
11 272
113

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
16 584
28 230
113
Rosszul vagyok már ettől az egész digitalizálódás-mániától.
Lehetsz, de olyan ez mint a hadsereg: aki nem digitalizálja saját magát, azt mások fogják. Így is majdnem behozhatatlan lemaradásban vagyunk.

  • nincs nemzeti tűzfalunk.
  • nincs országos tartalomszűrő képességünk.
  • gyakorlatilag nem létezik a nemzeti tartalomszabályozás és gazdálkodás jogi környezete.
  • nincs nemzeti AI képességünk, a poshadó jogrendünk gondolat szinten se tudja felmérni a kihívásokat.

Letolt gatyával kapitulálunk a woke digitális totalitarizmusa előtt, amihez képest a kínai rendszer is csak laza szabadság és aminek egyetlen ellenszere van: a digitalizált nemzetállam teljes netkontrollja.
 
T

Törölt tag 1711

Guest

A felszínen ez vicces volt.

A Google "Gemini" mesterséges intelligenciájának az volt a feladata, hogy képeket készítsen, miután a felhasználó adott neki egy utasítást. A képek lényegében kitisztították a fehéreket a saját történelmükből és látszólag minden pozitív reprezentációból.

reddit "némi" pénzért átadta a hozzászólás adatbázisát a google-nek az AI betanításához.

Ami utána történt az nem más, mint a reddit bubble találkozása a valósággal.
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
13 429
33 715
113
Lehetsz, de olyan ez mint a hadsereg: aki nem digitalizálja saját magát, azt mások fogják. Így is majdnem behozhatatlan lemaradásban vagyunk.

  • nincs nemzeti tűzfalunk.
  • nincs országos tartalomszűrő képességünk.
  • gyakorlatilag nem létezik a nemzeti tartalomszabályozás és gazdálkodás jogi környezete.
  • nincs nemzeti AI képességünk, a poshadó jogrendünk gondolat szinten se tudja felmérni a kihívásokat.

Letolt gatyával kapitulálunk a woke digitális totalitarizmusa előtt, amihez képest a kínai rendszer is csak laza szabadság és aminek egyetlen ellenszere van: a digitalizált nemzetállam teljes netkontrollja.

Amíg EU tagok vagyunk, nem is nagyon hozhatunk létre ilyeneket. Brüsszel magához vonta ezeket a hatásköröket. Orbán nem ért ezekhez a dolgokhoz, SMS-t sem tudott írni még 20 éve, biztonsági okokból szerintem most sem használ okostelefont (ami nem hülyeség mondjuk). Igaz állítólag Harari könyveit elolvasta, és érdekesnek találta őket. A Rogán kezében van a "a kormány beköltözik az okostelefonokba" téma. Mint tudjuk, neki még informatikai találmánya is van :D
 

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
16 584
28 230
113
Amíg EU tagok vagyunk, nem is nagyon hozhatunk létre ilyeneket. Brüsszel magához vonta ezeket a hatásköröket.
Dehogy vonta! Tagállami belügy de facto a tartalomszabályozás. De jure az uniós szabályzók nagyon lazák, millió kiskapuval.

Amikbe ha belekötnek, akkor ne felejtsük el, hogy ők meg a pénzünket nem fizetik ki rendesen, szóval: sakk-matt. Már nem tudnak mivel zsarolni, mert elpuffogtatták a semmire.
Orbán nem ért ezekhez a dolgokhoz, SMS-t sem tudott írni még 20 éve, biztonsági okokból szerintem most sem használ okostelefont (ami nem hülyeség mondjuk).
A környezete is vele öregedett. Nincsenek már a kortárs világot értő új embereik.
Igaz állítólag Harari könyveit elolvasta, és érdekesnek találta őket. A Rogán kezében van a "a kormány beköltözik az okostelefonokba" téma. Mint tudjuk, neki még informatikai találmánya is van :D
Hát ez az! :oops:
 
  • Tetszik
  • Imádom
Reactions: LMzek 2.0 and enzo

Busho3301

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2021. április 26.
2 547
10 848
113
Gazdagréti Szivárvány Óvoda! Ez a neve, komolyan. :confused:
Lehetsz, de olyan ez mint a hadsereg: aki nem digitalizálja saját magát, azt mások fogják. Így is majdnem behozhatatlan lemaradásban vagyunk.

  • nincs nemzeti tűzfalunk.
  • nincs országos tartalomszűrő képességünk.
  • gyakorlatilag nem létezik a nemzeti tartalomszabályozás és gazdálkodás jogi környezete.
  • nincs nemzeti AI képességünk, a poshadó jogrendünk gondolat szinten se tudja felmérni a kihívásokat.

Letolt gatyával kapitulálunk a woke digitális totalitarizmusa előtt, amihez képest a kínai rendszer is csak laza szabadság és aminek egyetlen ellenszere van: a digitalizált nemzetállam teljes netkontrollja.
Lyélyzus mi megy itt.

Aztán ha bekapcsolnánk a HTKA Tűzfalat a woke techno-totalitárius ideológiák ellen akkor az lenne a baj. :) Amúgy is -20 social credit mert munkaidőben fórumozol :)

Legyen már életetek. Szép idő van, egy séta jót tesz. Hátha láttok szivárványos ovisokat is :D
 

Elkhound

Well-Known Member
2016. május 17.
321
1 598
93
Átesünk a ló túlsó felére és még négyet hemperedtünk a földön.
Nálunk a mozi a szocializmusban a "Vörös Csillag" volt. A rendszerváltáskor "Szivárvány" lett belőle.
Tinikoromat ebben az ideológiailag és erkölcsileg fertőzött közegben éltem le, csoda hogy nem lettem egy liberálbolsevik b.zi. :confused: