Társadalmi folyamatok

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
11 362
33 787
113
Soma Mamagésa. Potom 8800 pénz. De ha leírnám, hogy ezért nem kell ribanckodni, akkor megsértődne. Nem. Méhtisztító szertartás, traumaoldás, nagycsomag a nőtársaknak.

A norvég hercegnő fekete fickója is tart ilyeneket. Bár ő gondolom rendelkezik megfelelő eszközzel is a "megtisztításhoz".

 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
11 362
33 787
113
Bakker....a brit tudósok, már a fekete lyukat is lefolyónak nézik...
 

malleusorbis

Well-Known Member
2022. március 21.
935
8 111
93

perceptron

Well-Known Member
2023. június 15.
5 456
10 429
113
NF hosszu interjut adott magarol, de minden masrol is - nem kimelte a 'nazi-princess Van der Leyent' es masokat sem:

 

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 994
69 572
113

tarzaan

Well-Known Member
2014. március 25.
12 542
16 977
113

 

Veér Ispán

Well-Known Member
2011. február 14.
7 259
20 099
113

Várj, tudom mit kell gondolni: MEGÉRDEMELTE!
 
  • Tetszik
Reactions: Redgreg and beta

Veér Ispán

Well-Known Member
2011. február 14.
7 259
20 099
113
Ez jött szembe aktuális olvasmányomban. A magyar haderő fejlesztési irányaiba talán erős lenne berakni.

Avagy nincs új a nap alatt.

És hallgassátok meg ráadásul, hogy Baudasz kalifájának tömérdek aranya, ezüstje és drágaköve volt, ami soha nem juthatott idegen kézre; ám a kalifa végül éhhalállal pusztult el. A dolog így esett:

A Krisztus utáni 1255. esztendőben történt, hogy a keleti tatárok ura, a most uralkodó Kubiláj Nagy Kán fivére, kinek neve Alau volt, hatalmas lovas és gyalogos hadsereget gyűjtött, mellyel Baudaszra támadt, és ostrom után erővel elfoglalta. Ez nagy vállalkozás volt! Mert Baudaszban több mint százezer lovas sorakozott fel a gyalogos katonákon kívül. És amikor Alau ezt a helyet elfoglalta, megtalálta ott a kalifa tornyát, mely színültig volt arannyal, ezüsttel és egyéb kincsekkel; valóban a kincseknek ilyen garmadáját még soha senki együtt nem láthatta. Mivel azonban a kalifa bélpoklos volt, és senki nem ment közelébe, elérte a szerencsétlenség. Mikor Alau az óriási kincshalmot megpillantotta, elámult, és maga elé hívatván a kalifát, így szólt hozzá: „Mondd meg nekem, kalifa, miért gyűjtötted ezt a mérhetetlen sok kincset? Mi volt vele a szándékod? Nem tudtad-e, hogy ellenséged vagyok, nagy sereggel jövök ellened, és kiűzlek örökségedből? Miért nem arra használtad inkább kincsedet, hogy lovasokat és katonákat tarts, és megvedd velük városodat?” A kalifa ijedelmében nem tudta, mit válaszoljon, és egy szót sem szólt, így a fejedelem tovább folytatta: „Nos hát, kalifa, minthogy látom, mennyire szereted kincsedet, hát ezt adom neked enni!” Aztán bezárta a kalifát a kincses toronyba, és megtiltotta, hogy bármilyen ételt vagy italt bevigyenek, mondván: „Nos, kalifa, egyel a kincseidből annyit, amennyit akarsz, ha már annyira szereted, mert egyéb ennivalót nem kapsz!” így sínylődött a kalifa négy napon át a toronyban, késő bánattal, aztán meghalt, mint egy kutya. Valóban, kincse nagyobb szolgálatot tett volna neki, ha azon embereket fogadott volna, hogy megvédelmezzék királyságát és népét, sokkal inkább, mintsem engedje magát elfogni, a trónról letaszítani és halálba kergetni. Úgy vélem, Krisztus Urunk állt bosszút ilyeténképpen keresztényeiért, akiket a kalifa annyira gyűlölt. Ettől az időtől kezdve sem Baudaszban, sem másutt nem volt többé kalifájuk a szaracénoknak.
 

L.O.B

Well-Known Member
2020. július 8.
2 213
7 910
113
VILÁGVÉGE LESZ!!!!!!!

Azért az nem ördögtől való, hogy egy oktatási intézményben az oktatásra/tanulásra fókuszálják az ott lévők idejét.
Az a tanár akinek az óráján a telefont bütykölik ahelyett hogy figyelnének rá és gyakorolnának, az a tanár elbukott mint pedagógus.
Ez az egész egy ostoba pótcselekvés, amitől nem lesznek jobb szakemberek a rossz tanárok.
 

Veér Ispán

Well-Known Member
2011. február 14.
7 259
20 099
113
VILÁGVÉGE LESZ!!!!!!!

Azért az nem ördögtől való, hogy egy oktatási intézményben az oktatásra/tanulásra fókuszálják az ott lévők idejét.
Az, hogy a gyerekeket nem kezeli érett felnőtt felelős egyénekként, egy dolog, 18 éves korukig jogilag sem azok... de hogy a tanárokat sem...