Társadalmi folyamatok

Olvasom, hogy kik nyújtották be:

Keresztényszociális Unió...

Ez annyira keresztényi: "...A Biblia tanítása szerint Jézus azt mondja, hogy "amit eggyel tesztek a legkisebbek közül, velem teszitek"

Meg annyira szociálisan együttérző...

A többit nem is kommentálom, már megtettétek.
Mondjuk Jézus sok mindent mondott, pl azt is, hogy : "Ne gondoljátok, hogy békét jöttem hozni a földre. Nem békét jöttem hozni, hanem kardot"

• Tetszik
Reactions: Redgreg
Mondjuk Jézus sok mindent mondott, pl azt is, hogy : "Ne gondoljátok, hogy békét jöttem hozni a földre. Nem békét jöttem hozni, hanem kardot"

Kontextus, ha valaki nem lógta el a hittant (a megtérésre buzdít, de remélem senki nem akarja bántani ateista családtagját "kardoskodással"):

"Ne gondoljátok, hogy békét jöttem hozni a földre. Nem békét jöttem hozni, hanem kardot.
Azért jöttem, hogy szembeállítsam az embert apjával, a leányt anyjával, a menyet anyósával.
Az embernek a tulajdon családja lesz az ellensége.
Aki apját vagy anyját jobban szereti, mint engem, nem méltó hozzám, aki fiát vagy lányát jobban szereti, mint engem, nem méltó hozzám.
Aki nem veszi vállára a keresztjét, s nem követ, nem méltó hozzám.
Aki meg akarja találni életét, elveszíti; aki azonban elveszíti értem életét, az megtalálja."

• Tetszik
Reactions: fishbed
Kontextus, ha valaki nem lógta el a hittant (a megtérésre buzdít, de remélem senki nem akarja bántani ateista családtagját "kardoskodással"):

"Ne gondoljátok, hogy békét jöttem hozni a földre. Nem békét jöttem hozni, hanem kardot.
Azért jöttem, hogy szembeállítsam az embert apjával, a leányt anyjával, a menyet anyósával.
Az embernek a tulajdon családja lesz az ellensége.
Aki apját vagy anyját jobban szereti, mint engem, nem méltó hozzám, aki fiát vagy lányát jobban szereti, mint engem, nem méltó hozzám.
Aki nem veszi vállára a keresztjét, s nem követ, nem méltó hozzám.
Aki meg akarja találni életét, elveszíti; aki azonban elveszíti értem életét, az megtalálja."
Igen, és ha elolvasod e sorokat akkor láthatod, hogy ez nem a békességre buzdít, hanem arra, hogy ha kell a hited miatt tagad meg a saját családodat, még úgy is, hogy ha annak az az ára, hogy a saját apád az ellenséged lesz. Ergo a jézusi tanítás nem arról szól, hogy mindig és minden körülmények között legyél békés és befogadó feladva minden elvedet.

• Tetszik
Reactions: Redgreg and megazez
Igen, és ha elolvasod e sorokat akkor láthatod, hogy ez nem a békességre buzdít, hanem arra, hogy ha kell a hited miatt tagad meg a saját családodat, még úgy is, hogy ha annak az az ára, hogy a saját apád az ellenséged lesz. Ergo a jézusi tanítás nem arról szól, hogy mindig és minden körülmények között legyél békés és befogadó feladva minden elvedet.
Megtagadás =/= karrdal nekimenés. A megtagadás passzivan kivitelezhető, semmilyen "kardozásra " - értsd fegyveres harcra - nem buzdít. A Jézushuz való megtérésre buzdít azon az áron is, ha ezt a család nem helyesli. "This is the way", vagy hogy mondja a a mandalóri klasszikus.

• Tetszik
Reactions: fishbed
A demográfiai összeomlás nem jövő, hanem a jelen
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

az-esztergomi-k%C3%B3rh%C3%A1z-a-lakoss%C3%A1gt%C3%B3l-k%C3%A9r-%C3%A1gynem%C5%B1t-v0-n6nmy6s6vacg1.jpeg

„Semmit nem oldunk meg azzal, ha kitiltjuk, letiltjuk, megtiltjuk. Megint ott tartunk, hogy betiltjuk a Pink Floydot, a Rolling Stonest meg a Beatlest? Annak sincs társadalmi haszna, hogy közismert zenészeknél razziáznak, de el tudom képzelni, hogy ez csak a kezdet és a következő az lesz, hogy A, B vagy C politikus ellen is bevetik ezt a fegyvert. D-t már inkább nem is mondok”
– mondta Zacher Gábor az elszaporodó drograzziákkal kapcsolatban a Magyar Hangnak. A lap annak kapcsán készített interjút a friss nyugdíjas, de továbbra is praktizáló oxyológus főorvossal, hogy nemrég jelent meg Zacher 3.0 – Az én mentőszolgálatom című könyve.

Zacher arról is beszélt az interjúban, hogy sajnos emelkedik az erőszakos
esetek száma. Mint mondta, tele vagyunk indulattal, egyre ingerültebbek az emberek, egyre hamarabb emelnek hangot, és ütnek.

Az ismert orvos ezt nemcsak mentőként, hanem igazságügyi szakértőként is
tapasztalja.

„Nem szívesen terelem a szót a politikára, de az indulatokat a végletekig fokozza az, amit látunk a politikusainktól. Már eddig is volt kiabálás, lökdösődés, trombitálás, de tartok attól, hogy nem állunk meg itt, és a következő négy hónapban keményebb fizikai atrocitások is lesznek. A merénylet szót inkább ki sem merem mondani. Félek, hogy eldurvulnak a dolgok”
– mondta a lapnak.