Társadalmi folyamatok

<i>Első részre annyit, hogy a álltalában a európába a társadalmak emúlt 1000 évben változtak. A liberalizmus következtében egyre gyökértelen társadalom alakul k</i>i.

-Szerintem meg egyr több a gyökér.

Igazad van, pont ez a liberalizmus egyik következménye.

Ez a gyökértelen társadalom című, jobboldalon annyira szeretett idézet viszont a felmérések szerint kb annyira van köszönő viszonyban a valósággal, mint a magyar miniszterelnök vejének az adóbevallása.

háttér:
http://beszelo.c3.hu/cikkek/liberalizmus-es-nacionalizmus

Írok pár érdekességet Németországból:
A társasházban ahol lakunk csak németek laktak amikor beköltöztünk. A német autója a mélygarázsban állandóan folyik, csepeg, full olaj tőle minden, de ez nem gond természetesen... Nekünk egyszer volt a parkolóhelyünkön egy olajcsepp és már jött is a figyelmeztetés.... A szomszéd vasárnap este 10 kor ütvefúrózott, de nem volt belőle gondja... A múltkor péntek este 11 kor lezuhanyoztam, de fel is jött a szomszéd, hogy hogy merészelek ilyenkor hangoskodni... A főnököm előtt a múltkor kíváncsiságból elkezdtem énekelni magamban halkan a német himnusz mai verzióját és alig ismerte fel... Elkezdtem dúdolni egy 2. Világháborús nótát és elkezdett pampogni, hogy ez tilos, tilos, tilos..... Teljességgel beléjük verték, azt, hogy szég,lyenkezniük kell a múltjuk miatt, de közben rasszisták is.. Máskor meg hajbókol szinte a muszlim előtt ,hogy nehogy rasszistának bélyegezzék... Itt az iparosodott vidéken nehéz albérletet kapni. Hallottam több olyan esetet, hogy el kell menni a tulajhoz ebédre, és felmérik, hogy eszel, öltözködsz és utána eldöntik, hogy megkapod e a lakást... Kétszínű egy banda. Bár vannak normálisak is azért...
Na most a társasházba vett egy lakást valami 5 gyerekes muszlim család (fogalmam sincs hogy engedhették be őket). A muszlim asszonnyal amikor összetalálkozunk a házba akkor rögtön elkezd rohanni mindenki elől , mintha veszett kutyák lennénk xD hülye itt mindenki, csak én vagyok helikopter xD

<i>Első részre annyit, hogy a álltalában a európába a társadalmak emúlt 1000 évben változtak. A liberalizmus következtében egyre gyökértelen társadalom alakul k</i>i.

-Szerintem meg egyr több a gyökér.

Tükör?

Ettől félek én is. Szóval csak nyomassák az egy gyerekes politikát ameddig csak lehet és jó lenne ha india is átvenné, meg még a fél emberiség.

Ezzel csak az a probléma, hogy általában olyan országok nyomulnak ezzel a nagyszerű ötlettel, akik amúgy is kb. ilyen átlaggal meg X * 1 millió-10 millió állampolgárral rendelkeznek... Azok nem, akik már ilyen milliard fölött vannak.(Arról nem is beszélve, hogy ált. rendelkezik egy folyamatosan növekvő kisebbséggel, akik viszont jóval magasabb a születési átlaga.)
Úgyhogy ilyen alapon öngyilkosok is lehetünk, mert a népesség is az egyik -eléggé fontos- alapja a "versenynek", amelyben hosszútávon eléggé esélyes, hogy vesztésre állunk, mert ennélkül gazdaságilag is, katonailag is, meg minden lehetséges szempontból vesztésre állunk. :)

<blockquote rel="Mackensen">Ettől félek én is. Szóval csak nyomassák az egy gyerekes politikát ameddig csak lehet és jó lenne ha india is átvenné, meg még a fél emberiség.

Ezzel csak az a probléma, hogy általában olyan országok nyomulnak ezzel a nagyszerű ötlettel, akik amúgy is kb. ilyen átlaggal meg X * 1 millió-10 millió állampolgárral rendelkeznek... Azok nem, akik már ilyen milliard fölött vannak.(Arról nem is beszélve, hogy ált. rendelkezik egy folyamatosan növekvő kisebbséggel, akik viszont jóval magasabb a születési átlaga.)
Úgyhogy ilyen alapon öngyilkosok is lehetünk, mert a népesség is az egyik -eléggé fontos- alapja a "versenynek", amelyben hosszútávon eléggé esélyes, hogy vesztésre állunk, mert ennélkül gazdaságilag is, katonailag is, meg minden lehetséges szempontból vesztésre állunk. :)

</blockquote>

A fehér Európa csak úgy tudna megmaradni, ha önellátóvá és deffenzív katonaállammá válna, erős kezű vezetéssel.

Jó kis vita.
Hiryunak tisztelem a véleményét. Mivel ő nem akar bárány böröbe bújt farkas lenni. Ezért tisztelet jár neki. Viszont szavait pont ezért kell a helyén kezelni. Neki nekik mi parasztok vagyunk meg gyökerek. Legyen de legalább őszinte.
Wolfram Magyar leparasztozni szerintem valójába nem szégyen. A magyar paraszt történelem során sokat lett az asztalra.
Nem a magyar fő urak őrizték meg kultúrákat szokásainkat hanem a magyar paraszti társadalom. Valamint a fél paraszti kis és közép nemesség.
A magyar paraszt szerette és tisztelte a magyar földet, becsülte annak értékét. Mikor harcolni kellett ő nem múlandó dologért harcolt. Hanem gyermekei örökségért. Bár a történelem során nem egyszer majd nem elvéreztünk, de mindig képesek voltunk megújulni. Hazákat nem a magyar paraszt vesztette el hanem azon nemesi réteg amely elszakadt a magyar földtől. Nem véletlen,hogy Wass Albert is műveibe a magyar föld szeretetét sulykolja!

Az hogy a valódi magyar mentalitás ma is él legjobb példa : Dárdai Pál úr. Többet cselekszik mint amennyit beszél. Ha beszél csak egyenesen őszintén teszi. Lám lám az élet(Isten) komoly lehetőségekkel jutalmazta.

Az meg akkor kinti tapasztalati alapján Fekete Dani megtudja erősiteni, hogy nem kis érdem hogy a Berlini csapat a budásba vezető edzőként szeretné megtartani.

Ez a gyökértelen társadalom című, jobboldalon annyira szeretett idézet viszont a felmérések szerint kb annyira van köszönő viszonyban a valósággal, mint a magyar miniszterelnök vejének az adóbevallása.

háttér:

Mégis milyen felmérések szerint ? A posztszdsz-es, klubrádiós szellemi holdudvar "háttér" véleménye alapján ?

háttér:

1., Kérhetnék valami elfogadható forrást ezekről a felmérésekről?
2., Ne keverj/hasonlíts egy véleményt egy adóbevalláshoz, nem vagy se jogosított/felkért véleménycsősz, se adóellenőr - remélem (egyébként nem is tudom, mi a foglalkozásod).

A<i> nemzeti kollektivizmus és a totalitárius rendszerek faji és osztályharc-mítoszain alapuló politikai nyelvezetben a liberalizmus a nemzet, illetve a nép ellenségét jelölte, a „liberális” szitokszó lett. Döbbenten tapasztaljuk, hogy – egy rövid epizódtól eltekintve – 1989/90 után ismét az. Igaz, ez a bélyeg ma nem annyira kizárólagos, mint a tekintélyelvű és a totalitárius rendszerek idején volt, de éppen elég általános.

Úgy találjuk, hogy a közép- és kelet-európai politikai diskurzusokban a szabadság és a nemzet, az európai mintakövetés és a nemzeti öncélúság, a modernitás és a hagyomány, a globalizáció és az identitás egymás ellen kijátszott, egymással szembeállított, egymást kizáró fogalmak. Valahogy úgy, ahogy hajdanában a haza és a haladás szószólói, a kozmopoliták és a patrióták kerültek szembe egymással a felvilágosult abszolutista II. József, Nagy Katalin és Nagy Frigyes uralkodása idején.

A mai közép- és kelet-európai liberálisok nyilván közelebb érzik magukhoz a nacionalizmusról levált liberalizmus örökségét, mint a liberális nacionalista hagyományt. Jobban tudnak azonosulni Magyarországon Jászi Oszkár és a polgári radikálisok örökségével, Csehországban Emmanuel Rádl és követői hagyatékával, Lengyelországban az „aprómunka” híveinek tradíciójával, s mindhárom országban a két háború közötti időszak közép- és kelet-európai liberálisainak szerepeivel, mint a liberális nacionalista értékvilággal és szerepekkel. 1989/90 mámorító élménye után ugyanis a nemzet fogalma igen negatív képzettársításokat ébresztett bennük, nem egészen függetlenül attól, ahogy a politikai jobboldal ideológiai gépezete a nemzet fogalmát és az ezzel kapcsolatos érzelmeket, feldolgozatlan traumákat kisajátította, és politikai giccsé silányította, a baloldal pedig elfojtotta, és tabuvá tette. Ezzel is összefügg, hogy mindez személyes szinten gyakran, a politikai közösségek szintjén pedig csaknem mindig kibeszéletlen és így feldolgozatlan maradt.
</i>

Hiryu ehhez hasonló posztokat töménytelen mennyiségbe!
Második bejegyzéshez akár példa Kossuth és Széchenyi ellentéte is. 1848-49 keresű realitása, hogy nem volt más mint a magyar nemzet erejének elszívása. Mennyi és mennyi szorgos magyar két családt apa pusztult el akkor.
Akiknek szorgos munkája és család gyarapítási törekvései mennyivel előrébb vitték volna a hazát.

Ha esetleg valódi kutatások is érdekelnek bárkit a témában: (Pl.:
http://kutatopont.hu/files/2013/09/Magyar_Ifjusag_2012_tanulmanykotet.pdf

Ali, Tariq: A tőke növekvő koncentrációja kizárja a demokráciát
http://www.transform.hu/index.php/elemzesek/elemzesek-kulfold/724-ali-tariq-a-toke-novekvo-koncentracioja-kizarja-a-demokraciat

2070 utánra az iszlám lehet a világ legnépesebb vallása: http://sputniknews.com/society/20150402/1020384660.html

Dolgozó szegények és nem-dolgozó gazdagok
Sokan úgy vélik, hogy a szegény emberek rászolgálnak a szegénységükre, mert lusták. Mint John Boehner kongresszusi elnök (speaker) mondta, a szegények úgy hiszik, hogy „Nekem valójában nem kell dolgoznom. Én igazán nem akarom ezt csinálni. Azt hiszem, inkább csak elüldögélek itt.”
A valóságban, az ország szegényeinek nagy és növekvő része teljes időben dolgozik – néha hatvan vagy több órát hetente – mégsem keres eleget ahhoz, hogy magát és családját kiemelje a nyomorból.
Azt is hiszik általában, különösen republikánusok körében, hogy a gazdagok rászolgálnak a vagyonukra, mert másoknál keményebben dolgoznak.
Valójában, a szuper-gazdagok nagy és növekvő része soha meg sem izzadt. A vagyonukat kapták.
Ennek a két csoportnak – a dolgozó szegényeknek és a nem-dolgozó gazdagoknak – a növekedése viszonylag új. Mindkettő szemben áll a gyökeres amerikai feltevéssel, hogy az embereket érdemük szerint fizetik és a munkát igazságosan jutalmazzák.
http://transform.hu/index.php/elemzesek/elemzesek-kulfold/730-dolgozo-szegenyek-es-nem-dolgozo-gazdagok

Fogtömés pillanatragasztóval: terjed <b>Angliában</b> a csináld magad-fogászat

http://index.hu/kulfold/2015/04/05/fogtomes_pillanatragasztoval/