Társadalmi folyamatok

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Status
Not open for further replies.

Serathis

Well-Known Member
2018. április 30.
1 125
2 460
113
Igen, ezt a belső kényszert kellene lebontani ahhoz, hogy a nők is menjenek informatikusnak. Valószínűleg azért nem mennek, mert a társadalomban él valamiféle kép a "kockafejű lúzer pasi" informatikusról, és úgy gondolják, hogy ilyenek közé ciki menni. De ez már rég nem így van, ill. valójában véve az informatikusok sosem voltak lúzerek, legfeljebb kevesebbet mozogtak társaságban (- és ez sem mindenkire igaz), mint a többiek. Mostanra meg már a többség is csak a mobilt bújja...
Több tízezer év evolúciós hatását nem könnyű felülírni, de voltak akik megpeóbálták. Egyszerűen a nőket az ember (állat) központú dolgok érdeklik, a férfiakat meg a tárgy központúak. Lásd: lányok: My Little Pony, fiúk: Transformers. Amikor felcserélték a játékokat, akkor a lányok betakargatták az autót, a fiúk meg várostromot játszottak a babaházzal.
 

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
27 816
117 975
113
Ezek a túlzott általánosítások, erőltetett kategóriákba sorolások butaságok. Az informatikában szükség van jó kommunikációs képességre (minden csapatmunka, amit csinálunk), fizikai-műszaki ismeretekre (ma már) alig van szükség. Semmi olyan nincs a szakmában, ami miatt "férfias" jellege lenne ennek a munkának. A nők éppúgy alkalmasak informatikusnak, mint a férfiak.

(Megj.: Semmi nem indokolja, hogy ha a Magyar Honvédségben 20% lehet a nők aránya, akkor az informatikus szakmában miért lehet csak 5% a nők aránya. Nem hinném, hogy az informatikus szakma "férfiasabb" a hadseregnél. Azt sem, hogy a nőket kevésbé érdekelné az informatika, mint a hadsereg. Ez egy példa volt.)
Hát amúgy a nők egy részét a feminista ráhatások miatt, sokkal jobban érdekli a hadsereg, általában ilyen sportos csajok szoktak jönni akik bizonyítani akarnak hogy ők is meg tudják csinálni amit a férfiak meg elég sok aki nagyon szereti az egyenruhás pasikat és közvetlen a forráshoz megy :D Illetve sokan a párjukat hozzák be raktárosnak satöbbinek.

Amúgy bocs, hogy erre így rákérdezek, de kevés a csaj a munkahelyen és ezért most a társadalom a hibás?
 

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 366
30 869
113
hiszen a profi bokszoló reálisan nem számolhatott azzal, hogy az áldozata meghal, ha agyonveri)
Én meg olyanról hallottam, hogy egy verésért azért kapott valaki súlyosabb ítéletet, mert profi küzdősportos volt; meg olyanért, mert acélbetétessel rugdosta a másikat és nem mondjuk balettcipőben.
 

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 366
30 869
113
Van az ot fobb jellemvonasa a szemelyisegnek, ezek kb - biztos rosszul forditom magyarra, de ha van szakember, majd kijavit (@phaidros te nem ilyesmit tanulsz?) - nyitottsag uj dolgokra, tudatossag-rendszerezettseg, megegyezesi keszseg, nyiltsag es erzelmi stabilitas/intelligencia/dinamika.

Nagy atlagban (mert logikusan csak errol lehet beszelni) ezek hatarozzak meg a karakteredet es egyben valoszinuleg az erdeklodesedet, es ezek alapjan tenyleg olyanok az aranyok a nok nagy atlagaban, hogy sokkal tobbuk megy tanarnak, orvosnak stb, mint mondjuk informatikusnak vagy altalaban mernoknek. Nem magyarazza tul, de mar ettol fekete barany lett, pedig siman tenyeket kozol - itt egy rovid verzio:
Igen, ez is közrejátszik.
Azért a szakmaválasztásban több minden szerepel. Pl társadalmi környezet, vallásosság, család-karrier faktor.
Mert vannak szakmák, ahol már több a nő, ugye az orvos, vagy tanári pálya; oda már alapban jobban vonzódnak a nők, mint mondjuk géplakatosnak. Mivel állami szféra és kevésbé versenyorientált, ezért könnyebb elmenni szülni akár hosszabb időre a magyar nőknek, mint mondjuk egy nyugati multi kultúrájában, ahol a cég már alapban azt hozza a hazai környezetéből, hogy nem kell a gyerekkel gyesen lenni és kiesik 3-6 stb. évre az előremenetl lehetőségéből, ha egyáltalán megmarad a helye (és olyan szinten meg nincsenek még ezek a kultúrák, hogy részmunkaidőben, vagy otthoni foglalkoztatás legyen- tehát hátrányba kerül a nő). Ilyen szempontok miatt is tud a nők aránya növekedni a Honvédségben is.
 
  • Tetszik
Reactions: kamm

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 027
66 478
113
Nemrég írtam a húgom esetét a bíróságok működéséről. Tehát mégegyszer, hátrányos helyzetű, amúgy alapban fehérnek tűnő, csak pár vonóval rendelkező páradik szomszéd srác kislány korában elkapta, egy kést a nyakához szorítva kivitte az erdőbe, elvett tőle mindent, letépte a ruháit(mínuszok voltak épp), megpróbálta megerőszakolni, amikor nem ment, addig fojtogatta, amíg azt nem hitte, hogy meghalt és otthagyta. Na ezügyben anno lett a fegyveres rablásból kifosztás, az emberrablás helyett személyes szabadság korlátozása, nemi erőszak kísérlete eltűnt ha jól emlékszek és lett a gyilkossági kísérlet helyett testi sértés. Nem mai történet, azóta csak még elnézőbbek lettek a kis palotáikban a nemzetünk pártatlan és döntésképes bírái. Ha egyszer megtalálom a figurát, ugyanúgy elkapom, mint akkor tettem volna ha lehetett volna és nem őrizte volna az állam a sértetlenségét.
 

haubagoi

Well-Known Member
2015. augusztus 4.
11 056
9 573
113
Hát amúgy a nők egy részét a feminista ráhatások miatt, sokkal jobban érdekli a hadsereg, általában ilyen sportos csajok szoktak jönni akik bizonyítani akarnak hogy ők is meg tudják csinálni amit a férfiak meg elég sok aki nagyon szereti az egyenruhás pasikat és közvetlen a forráshoz megy :D Illetve sokan a párjukat hozzák be raktárosnak satöbbinek.

Amúgy bocs, hogy erre így rákérdezek, de kevés a csaj a munkahelyen és ezért most a társadalom a hibás?

"Amúgy bocs, hogy erre így rákérdezek, de kevés a csaj a munkahelyen és ezért most a társadalom a hibás?"

:eek: Már miért volna a társadalom a hibás? Hol mondtam én ilyet????

Arról beszéltem végig, hogy az informatikus oktatás (főiskolák/egyetemek) ill. a munkahelyek is kb. 20-25 év óta küzdenek azzal, hogy a nemek arányát az informatikus szakmában a természetesebb eloszlás (50%-50%) felé tereljék, sajnos eddig sikertelenül.

Honnan jönnek az ilyen agyfasz kérdések, amiket feltettél? Nem találok szavakat, ti egyáltalán értetek magyarul? A legelképesztőbb hülyeségeket adjátok a számba, hogy én ezt mondtam azt mondtam. Szerintem ti nem beszéltek magyarul... vagy egyszerűen csak aljasok vagytok és szándékosan kiforgatjátok, amit mondok. (Közben rájöttem, hogy mire próbálsz célozni, nem, nyugodjál meg, nem a társadalom a hibás, és szégyelld magad a célzott kérdésért.)
 
  • Vicces
Reactions: kamm

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 027
66 478
113
"Amúgy bocs, hogy erre így rákérdezek, de kevés a csaj a munkahelyen és ezért most a társadalom a hibás?"

:eek: Már miért volna a társadalom a hibás? Hol mondtam én ilyet????

Arról beszéltem végig, hogy az informatikus oktatás (főiskolák/egyetemek) ill. a munkahelyek is kb. 20-25 év óta küzdenek azzal, hogy a nemek arányát az informatikus szakmában a természetesebb eloszlás (50%-50%) felé tereljék, sajnos eddig sikertelenül.

Honnan jönnek az ilyen agyfasz kérdések, amiket feltettél? Nem találok szavakat, ti egyáltalán értetek magyarul? A legelképesztőbb hülyeségeket adjátok a számba, hogy én ezt mondtam azt mondtam. Szerintem ti nem beszéltek magyarul... vagy egyszerűen csak aljasok vagytok és szándékosan kiforgatjátok, amit mondok. (Közben rájöttem, hogy mire próbálsz célozni, nem, nyugodjál meg, nem a társadalom a hibás, és szégyelld magad a célzott kérdésért.)
Mi az hogy természetesebb eloszlás az 50-50%? :D Itt valami nagyon-nagyon durva pc-ség bűzt érzek kiszivárogni. :D Ez hülyeség B+!!! :D Most van természetes formában a dolog. :D Mert a férfiakat érdekli inkább ez az egész és jóval kevesebb nőt. Vagy természetellenes, hogy kb. másfélszer annyi nő van a világon mint férfi, szóval saccra másfél mrd-t meg kellene semmisíteni az erőforrásokért való egyensúlyi hozzáférés címszaván? :D

Egyszerűen elmebeteg ez a kvótaimádat ami eszi az agyakat. :D természetes...B+ :D :D :D :D
 

Elkhound

Well-Known Member
2016. május 17.
316
1 556
93
Mi az hogy természetesebb eloszlás az 50-50%? :D Itt valami nagyon-nagyon durva pc-ség bűzt érzek kiszivárogni. :D Ez hülyeség B+!!! :D Most van természetes formában a dolog. :D Mert a férfiakat érdekli inkább ez az egész és jóval kevesebb nőt. Vagy természetellenes, hogy kb. másfélszer annyi nő van a világon mint férfi, szóval saccra másfél mrd-t meg kellene semmisíteni az erőforrásokért való egyensúlyi hozzáférés címszaván? :D

Egyszerűen elmebeteg ez a kvótaimádat ami eszi az agyakat. :D természetes...B+ :D :D :D :D
Hát nem, 0.4%-al van kevesebb nő él a világon mint férfi. Mondjuk azért az is durva, hogy 280 millióan akarják lenyúlni a csajomat ...:)

Gender Ratio
 

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
27 816
117 975
113
"Amúgy bocs, hogy erre így rákérdezek, de kevés a csaj a munkahelyen és ezért most a társadalom a hibás?"

:eek: Már miért volna a társadalom a hibás? Hol mondtam én ilyet????

Arról beszéltem végig, hogy az informatikus oktatás (főiskolák/egyetemek) ill. a munkahelyek is kb. 20-25 év óta küzdenek azzal, hogy a nemek arányát az informatikus szakmában a természetesebb eloszlás (50%-50%) felé tereljék, sajnos eddig sikertelenül.

Honnan jönnek az ilyen agyfasz kérdések, amiket feltettél? Nem találok szavakat, ti egyáltalán értetek magyarul? A legelképesztőbb hülyeségeket adjátok a számba, hogy én ezt mondtam azt mondtam. Szerintem ti nem beszéltek magyarul... vagy egyszerűen csak aljasok vagytok és szándékosan kiforgatjátok, amit mondok. (Közben rájöttem, hogy mire próbálsz célozni, nem, nyugodjál meg, nem a társadalom a hibás, és szégyelld magad a célzott kérdésért.)
Nem, csak semmi fura nincs abban, hogy az informatika nem érdekli a nőket annyira általánosságban a nők kevésbé érdeklődnek mélyebben a technikai dolgok iránt. Én fiatalabb generáció vagyok és egyáltalán nem tűnt úgy, hogy a csajokat elfelé terelnék a témától hanen mélységében már a felhasználó szintű dolgok sem érdekelték a nálam százszor intelligensebb matekos csajokat se akik nonstop nyerték a versenyeket.

De pl közgazdasági pályára meg jó sokan mennek nők, az is matekos.

De a kocka informatikus stigma már egyáltalán nem él a fiatalok között mivel baromi jó megélhetésű szakmák közé tartozik és a már nálunk egykét évvel idősebbek is sikeres "menő" felnőttek lettek abszolút pozitív példaként.

Csak ez az egész ahogy itt előadod (a pár nélküli magyar melós férfiakról, meg hogy a külföldiek lenyúlják őket) az a magányosak vagyunk (és ennek véletlenül se önmagunknvagyunk az oka) mert kevés a kolléganő helyben, de a komfort zónából kimozdulni már megterhelő hogy ismerkedjünk szintű kesergésnek néz ki.
 

laiki

Well-Known Member
2013. május 23.
3 917
13 018
113
Én meg olyanról hallottam, hogy egy verésért azért kapott valaki súlyosabb ítéletet, mert profi küzdősportos volt; meg olyanért, mert acélbetétessel rugdosta a másikat és nem mondjuk balettcipőben.

Igen. Ez lenne a normális hozzáállás.

A profi küzdősport amúgy súlyosbító körülménynek számít.

Elméletben.
A konkrét példában meg agyonverésért 1 év felfüggesztett.
 
Status
Not open for further replies.