Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
"magyar" érzékenyített bíróság.Mit értsek " soroséktól" alatt?
@:molnibalage baszod nehogy azt mond, hogy nem hallottál az esetről?Cigány gyerek iskola után a többi cigánnyal megvárta a magyar osztálytársát és agyonverte. Mivel a cigány boxolótanonc volt így hogy ne törje a soros bíróság keresztbe a nem létező karrierjét így 1 év felfüggesztettel megúszta. Egy szándékos előre kitervelt rasszista indíttatású gyilkosságot. Ennyi. Most már lehet szidni a svédeket.
Mit értsek " soroséktól" alatt?
Másik rovatban pont most irtad,hogy a mostani vajdasági biróságok és rendfentartó szervek még ennyit se csinálnak....Lefoglaljaák a NER érdekeltségek védelme őket."magyar" érzékenyített bíróság.
A bíróságoknak semmi köze az államhoz. Külön hatalmi ág és sajnos soros kezében van. Ezért tehetnek meg bármit a szinesek.Másik rovatban pont most irtad,hogy a mostani vajdasági biróságok és rendfentartó szervek még ennyit se csinálnak....Lefoglaljaák a NER érdekeltségek védelme őket.
A gyakorlatban nem tudom milyen módszerek léteznek, de ha a törvényben le van írva konkrétan, hogy pl gondatlanságból elkövetettért a kiszabható 5-től 12 évig, akkor szerintem ilyen esetben egy bírónak kutya kötelessége minimum 5 évet adnia, ha az ítélete szerint gondatlanságból ekövetett gyilkosság történt. Hanem nem a törvények szerint ítélkezik, ami szerintem kurvára illegális.A bíróságoknak semmi köze az államhoz. Külön hatalmi ág és sajnos soros kezében van. Ezért tehetnek meg bármit a szinesek.
El is hiszed,amit irsz?Ez a vajdaság egy bolsevik rendszer.A bíróságoknak semmi köze az államhoz. Külön hatalmi ág és sajnos soros kezében van. Ezért tehetnek meg bármit a szinesek.
Ha ez igy lenne, akkor nem ilyen " érzékenyitett" itéleteket látnànk, szerintem.El is hiszed,amit irsz?Ez a vajdaság egy bolsevik rendszer.
A bíró mérlegelhet és különböző enyhítő vagy súlyosbító körülményeket vehet figyelembe ezen kívül már a váddal is trükköznek hogy ott is valami mást vesznek föl ami más tétel.A gyakorlatban nem tudom milyen módszerek léteznek, de ha a törvényben le van írva konkrétan, hogy pl gondatlanságból elkövetettért a kiszabható 5-től 12 évig, akkor szerintem ilyen esetben egy bírónak kutya kötelessége minimum 5 évet adnia, ha az ítélete szerint gondatlanságból ekövetett gyilkosság történt. Hanem nem a törvények szerint ítélkezik, ami szerintem kurvára illegális.
A gyakorlatban nem tudom milyen módszerek léteznek, de ha a törvényben le van írva konkrétan, hogy pl gondatlanságból elkövetettért a kiszabható 5-től 12 évig, akkor szerintem ilyen esetben egy bírónak kutya kötelessége minimum 5 évet adnia, ha az ítélete szerint gondatlanságból ekövetett gyilkosság történt. Hanem nem a törvények szerint ítélkezik, ami szerintem kurvára illegális.
Figy, Norvégiában kb minden korlátot lebontottak a nők előtt. Láss csodát mentek ápolónak meg tanárnak meg állatorvosnak meg pszichológusnak. Tisztára mintha megszűntek volna a külső kényszerek és csak a belső maradt.
Ez nem igy van es errol J. Peterson orakat magyarazott mar, nezz meg par interjut vele.Igen, ezt a belső kényszert kellene lebontani ahhoz, hogy a nők is menjenek informatikusnak. Valószínűleg azért nem mennek, mert a társadalomban él valamiféle kép a "kockafejű lúzer pasi" informatikusról, és úgy gondolják, hogy ilyenek közé ciki menni. De ez már rég nem így van, ill. valójában véve az informatikusok sosem voltak lúzerek, legfeljebb kevesebbet mozogtak társaságban (- és ez sem mindenkire igaz), mint a többiek. Mostanra meg már a többség is csak a mobilt bújja...
Ez nem igy van es errol J. Peterson orakat magyarazott mar, nezz meg par interjut vele.
Van az ot fobb jellemvonasa a szemelyisegnek, ezek kb - biztos rosszul forditom magyarra, de ha van szakember, majd kijavit (@phaidros te nem ilyesmit tanulsz?) - nyitottsag uj dolgokra, tudatossag-rendszerezettseg, megegyezesi keszseg, nyiltsag es erzelmi stabilitas/intelligencia/dinamika.Pár mondatban össze tudnád foglalni akkor, hogy hogy van?
Van az ot fobb jellemvonasa a szemelyisegnek, ezek kb - biztos rosszul forditom magyarra, de ha van szakember, majd kijavit (@phaidros te nem ilyesmit tanulsz?) - nyitottsag uj dolgokra, tudatossag-rendszerezettseg, megegyezesi keszseg, nyiltsag es erzelmi stabilitas/intelligencia/dinamika.
Nagy atlagban (mert logikusan csak errol lehet beszelni) ezek hatarozzak meg a karakteredet es egyben valoszinuleg az erdeklodesedet, es ezek alapjan tenyleg olyanok az aranyok a nok nagy atlagaban, hogy sokkal tobbuk megy tanarnak, orvosnak stb, mint mondjuk informatikusnak vagy altalaban mernoknek. Nem magyarazza tul, de mar ettol fekete barany lett, pedig siman tenyeket kozol - itt egy rovid verzio:
Ezek a túlzott általánosítások, erőltetett kategóriákba sorolások butaságok. Az informatikában szükség van jó kommunikációs képességre (minden csapatmunka, amit csinálunk), fizikai-műszaki ismeretekre (ma már) alig van szükség. Semmi olyan nincs a szakmában, ami miatt "férfias" jellege lenne ennek a munkának. A nők éppúgy alkalmasak informatikusnak, mint a férfiak.
(Megj.: Semmi nem indokolja, hogy ha a Magyar Honvédségben 20% lehet a nők aránya, akkor az informatikus szakmában miért lehet csak 5% a nők aránya. Nem hinném, hogy az informatikus szakma "férfiasabb" a hadseregnél. Azt sem, hogy a nőket kevésbé érdekelné az informatika, mint a hadsereg. Ez egy példa volt.)
Ha nem igy lenne,akkor a komplett politikai osztályunk már börtönben lenne-de csak azért ott,mert nincs halálbüntetés.A vajdával az élen.Ha ez igy lenne, akkor nem ilyen " érzékenyitett" itéleteket látnànk, szerintem.
Attól tartok, Fenneknek van igaza.
Nem érzed néha úgy, hogy többet kellene olvasni és kevesebbet írni?Ha nem igy lenne,akkor a komplett politikai osztályunk már börtönben lenne-de csak azért ott,mert nincs halálbüntetés.A vajdával az élen.
Akkor nagyon jól álltok nők dolgában, mert nálunk informatikusoknál 5% körüli a nők aránya, munkahelytől függetlenül.
Te vagy rá az élő példa...... a társadalomban él valamiféle kép a "kockafejű lúzer pasi" informatikusról, és úgy gondolják, hogy ilyenek közé ciki menni. De ez már rég nem így van, ill. valójában véve az informatikusok sosem voltak lúzerek....