Tejas / LCA - Light Combat Aircraft (HAL, India)

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Roni

Well-Known Member
2010. június 30.
16 466
19 050
113
EZ4tCl-WAAQqk7C
 
 • Tetszik
Reactions: weasel007
W

Wilson

Guest

Befejeződött a Piton-5 rakéták integrálása a Tejas vadászgépbe.

A GlobalSecurity.org kiadvány szerint befejeződött a Piton-5 5. generációs levegő-levegő rakéták integrálása az indiai Tejas könnyű vadászgépbe. Az utolsó "aktus" a rakéták tesztindítása volt 04.27-n. Ugyanezen a teszten indították el a Tejasba korábban integrált Derby közepes hatótávolságú levegő-levegő rakétát is.

WhatsApp%20Image%202021-04-29%20at%2013.38.44.jpeg

"Piton-5" az izraeli F-16-os szárnya alatt.


A tesztek Goában zajlottak, és az Aeronautical Development Agency ADA (Aeronautical Development Agency) volt a felelős érte. A tesztpilóták az Indiai Légierő pilótái voltak a Nemzeti Repülési Tesztközpontból (NFTC).

A teszteket állítólag 100%-os sikerrel végezték el. Az összes kilőtt rakéta eltalálta a célpontokat. A Python 5 rakétákat a célponthoz képest különböző szögekből, valamint a látótávolságon túli (BVR) forgatókönyv szerint indították.


 

misinator

Well-Known Member
2011. október 5.
4 464
11 536
113

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
39 736
76 810
113