Hírek a Medvétől! | Facebook
A régi csoportot tiltották 17 ezer taggal..azt folytatjuk.. Orosz és ukrán telegram csatornák hírei. A háború és a világ történései nap mint nap nyomon...
Privát csoport, csak tagok tudják a bejegyzéseiket megnézni...![]()
Hírek a Medvétől! | Facebook
A régi csoportot tiltották 17 ezer taggal..azt folytatjuk.. Orosz és ukrán telegram csatornák hírei. A háború és a világ történései nap mint nap nyomon...www.facebook.com
Elvileg dőlt belőle a valami folyadék már a demó előtt a betonon és repülés közben is
Twitteren azt írják, hogy tervezési hiba miatt a Tejas sárkánya vibrál mint a rosseb, amitől meg az üzemanyagot szállító vezetékek megrepednek és folyik ki belőlük a nafta.
Mondjuk erre megerősítést nem találtam, de kiindulva a "kiváló" üzemeltetési kultúrából, illetve, hogy mennyit szerencsétlenkedtek a típussal simán kinézem, hogy ez történt
Egy dolog elhibázni egy manővert, de nem pattintani amikor már veszett fejsze a dolog...Lehet, pont azért mert a végsőkig korrigálni akart.
Sajnos ez elég gyakori.
Lehet, de nekem továbbra se tűnik műszaki hibának, egyszerűen túl alacsonyan kezdett bele a manőverbe.Elvileg dőlt belőle a valami folyadék már a demó előtt a betonon és repülés közben is
Twitteren azt írják, hogy tervezési hiba miatt a Tejas sárkánya vibrál mint a rosseb, amitől meg az üzemanyagot szállító vezetékek megrepednek és folyik ki belőlük a nafta.
Mondjuk erre megerősítést nem találtam, de kiindulva a "kiváló" üzemeltetési kultúrából, illetve, hogy mennyit szerencsétlenkedtek a típussal simán kinézem, hogy ez történt
Nem volt semmivel sem alacsonyabban. Az az orsó valamiért megtorpant és a gép talpon átesett. Itt nagy negatív-pozitív túlterhelés váltásról beszélünk, tehát egy ilyen helyzetben kellett volna a pilótának időben érezni, hogy az átesett gépe nem fog kijönni a merülésből.Egy dolog elhibázni egy manővert, de nem pattintani amikor már veszett fejsze a dolog...
Lehet, de nekem továbbra se tűnik műszaki hibának, egyszerűen túl alacsonyan kezdett bele a manőverbe.
Itt kilassitva, ráközelítve;
Illetve összehasonlítva.. más volt a manőver dinamikája is;

Mindezt úgy, hogy aztán a végén amerikaiaktól kellett a hajtóművet kikönyörögniÉn úgy tudom, hogy az indiai célkitűzés az volt, hogy nagy részt szénszálból legyen a gép kívül és belül is.
A képek alapján ez részben sikerült csak, ráadásul igazán gány módon.
Gondolj bele, hogy a 70's években tervezett és a 80's évekre gyártásba vitt Mirage 2000-esen már igényesen meg tudták oldani a műanyagok alkalmazását is.
Ezeknek meg 50 évvel később sem sikerült, és ilyen dirib-darabokból szegecselgették össze.... Nagyon putri
Ez volt az elképzelésük:
![]()
Az öreg francia vasat nem igazán sikerült beérniük:
![]()
Nem volt semmivel sem alacsonyabban. Az az orsó valamiért megtorpant és a gép talpon átesett. Itt nagy negatív-pozitív túlterhelés váltásról beszélünk, tehát egy ilyen helyzetben kellett volna a pilótának időben érezni, hogy az átesett gépe nem fog kijönni a merülésből.
Ez a repülőkatasztrófák legjellemzőbb dupla vagy semmije, idehaza, de úgy a világban ebbe haltak bele a legtöbben.
És a hátramaradottak rendre megkerdik: de miért nem katapultált?
Ne feledjük: Kvocsur, illetve Averjanov (és a vele együtt kilövődött Sendrik) annó Párizsban is csak azért katapultált, mert az egyiknek a gépe orra konkrétan a föld fele állt, a másik gépe meg a földnek csapódás után még az égbe emelkedett.
Idehaza Soproni Károly is talán katapultált volna a földnek csapódás utáni visszaemelkedés közben, ha történetesen nem hal bele egyből a 25g-s(!) legelső talajfogásába...
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..