Török drónok

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Vlad

Well-Known Member
2020. november 22.
1 525
5 177
113
Fj8fo-y-Xg-AEzs-YD.jpg
Fj8frv-MXo-AEDu-N4.jpg
Fj8fq-Ny-Xg-AA7vd-O.jpg
Fj8fr-Jh-X0-AI8a-CL.jpg
 

Vlad

Well-Known Member
2020. november 22.
1 525
5 177
113
Az első a BAYKAR-tól: KAGEM Kamikaze UAV

A SavunmaSanayiST.com által szerzett információk szerint; A BAYKAR által kifejlesztett KAGEM egy "kamikaze pilóta nélküli légi jármű", amelyet pilóta nélküli légi járműből indítottak. Más szavakkal, a KAGEM-et, amelyet egy UAV-ból, például egy AKINCI-ből vagy Bayraktar TB2-ből lőnek ki a levegőben - általában AKINCI osztály -, a kereső fejének szárnyaival történő aktiválásával irányítják a célpontjához. Miután elérte a célját, felrobban. A KAGEM, amely man-in-the-loop tulajdonságokkal rendelkezik, ismert, hogy részecske-robbanófejjel rendelkezik a <10 kilogrammos osztályban.

KAGEM.jpg
tempsnip.png
 

Vlad

Well-Known Member
2020. november 22.
1 525
5 177
113
24 ANKA megrendelés 3 országból a TAI-hoz

A Turkish Aerospace Industries (TAI) által kifejlesztett ANKA fegyveres pilóta nélküli légi jármű (UAV) folytatja exportteljesítményét. További 3 ország írt alá szerződést a TAI-val az ANKA UAV szállítására. Így azoknak az országoknak a száma, ahol az ANKA-ról ismert, hogy exportálják, 5-re nőtt.

A SavunmaSanayiST.com által védelmi forrásokból szerzett információk szerint; Indonézia, Csád és Algéria úgy döntött, hogy ANKA UAV-kat szerez be a TAI-tól. Indonézia 12 ANKA UAV-t, Algéria 10-et és Csád 2-t rendelt. Emiatt a TAI gyorsan növeli az ANKA gyártósor kapacitását.

Az ANKA első exportügyfele Tunézia volt 2020-ban. A tunéziai légierő 3 ANKA pilóta nélküli légi járművet (UAV) és 3 földi irányító állomást (YKI) szerzett be 80 millió USD áron. Az ANKA második megrendelése külföldről Kazahsztánból érkezett, ismét 3 egység. Kazahsztán további 30 ANKAS beszerzését és belföldi gyártását tervezi a TAI támogatásával.

Másrészt Hishammuddin Hussein malajziai védelmi miniszter az elmúlt hetekben bejelentette, hogy úgy döntöttek, hogy ANKA UAV-kat szereznek be a TAI-tól. Becslések szerint Malajzia az első szakaszban 3-9 ANKA UAV-t fog szállítani. A TAI folytatja az ANKA-n keresztül kifejlesztett AKSUNGUR UAV exporttevékenységét is. Eddig legalább 2 ország adott le megrendelést a következő pénznemre: AKSUNGUR.

TUSA8946a%20copy,2390.png