• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Vlad

Well-Known Member
2020. november 22.
1 888
7 140
113
TAI ANKA-III MİUS

Fkuae-S4-WYAIe4s.jpg

Fkuae-S9-WAAIb-Ha-Z.jpg
 

Vlad

Well-Known Member
2020. november 22.
1 888
7 140
113
Az első a BAYKAR-tól: KAGEM Kamikaze UAV

A SavunmaSanayiST.com által szerzett információk szerint; A BAYKAR által kifejlesztett KAGEM egy "kamikaze pilóta nélküli légi jármű", amelyet pilóta nélküli légi járműből indítottak. Más szavakkal, a KAGEM-et, amelyet egy UAV-ból, például egy AKINCI-ből vagy Bayraktar TB2-ből lőnek ki a levegőben - általában AKINCI osztály -, a kereső fejének szárnyaival történő aktiválásával irányítják a célpontjához. Miután elérte a célját, felrobban. A KAGEM, amely man-in-the-loop tulajdonságokkal rendelkezik, ismert, hogy részecske-robbanófejjel rendelkezik a <10 kilogrammos osztályban.

KAGEM.jpg
tempsnip.png
 

Vlad

Well-Known Member
2020. november 22.
1 888
7 140
113
24 ANKA megrendelés 3 országból a TAI-hoz

A Turkish Aerospace Industries (TAI) által kifejlesztett ANKA fegyveres pilóta nélküli légi jármű (UAV) folytatja exportteljesítményét. További 3 ország írt alá szerződést a TAI-val az ANKA UAV szállítására. Így azoknak az országoknak a száma, ahol az ANKA-ról ismert, hogy exportálják, 5-re nőtt.

A SavunmaSanayiST.com által védelmi forrásokból szerzett információk szerint; Indonézia, Csád és Algéria úgy döntött, hogy ANKA UAV-kat szerez be a TAI-tól. Indonézia 12 ANKA UAV-t, Algéria 10-et és Csád 2-t rendelt. Emiatt a TAI gyorsan növeli az ANKA gyártósor kapacitását.

Az ANKA első exportügyfele Tunézia volt 2020-ban. A tunéziai légierő 3 ANKA pilóta nélküli légi járművet (UAV) és 3 földi irányító állomást (YKI) szerzett be 80 millió USD áron. Az ANKA második megrendelése külföldről Kazahsztánból érkezett, ismét 3 egység. Kazahsztán további 30 ANKAS beszerzését és belföldi gyártását tervezi a TAI támogatásával.

Másrészt Hishammuddin Hussein malajziai védelmi miniszter az elmúlt hetekben bejelentette, hogy úgy döntöttek, hogy ANKA UAV-kat szereznek be a TAI-tól. Becslések szerint Malajzia az első szakaszban 3-9 ANKA UAV-t fog szállítani. A TAI folytatja az ANKA-n keresztül kifejlesztett AKSUNGUR UAV exporttevékenységét is. Eddig legalább 2 ország adott le megrendelést a következő pénznemre: AKSUNGUR.

TUSA8946a%20copy,2390.png


 

ghostrider

Well-Known Member
2014. július 18.
9 218
25 949
113
Mi lenne, ha az oroszok bejelentkeznének a törököknél drónokra, hogy Ukrajnának ne szállítsanak. Két legyet egy csapásra.
 
 • Tetszik
Reactions: LMzek 2.0

Vlad

Well-Known Member
2020. november 22.
1 888
7 140
113
Mi lenne, ha az oroszok bejelentkeznének a törököknél drónokra, hogy Ukrajnának ne szállítsanak. Két legyet egy csapásra.
Törökországból nem szállítanak fegyvereket Oroszországba, és még ha a vállalatok akarnák is, a kormány nem fogja jóváhagyni. Úgy gondolom, hogy a "semlegesség" fogalmát kissé félreértik.
 

Vlad

Well-Known Member
2020. november 22.
1 888
7 140
113
Ha Ukrajnának szállít, akkor nem semleges.

Már a háború kezdete előtt drónszállításokat hajtottak végre Ukrajnába.
A kormány már kijelentette, hogy Oroszország a bűnös. A "semlegesség" szó illúzió a két országgal folytatott kereskedelem folytatására. A kereskedelem folytatása nem ugyanaz, mint a fegyverek biztosítása.
 

ghostrider

Well-Known Member
2014. július 18.
9 218
25 949
113
Szíriában pedig Törökország a bűnös, mindezek ellenére jól meg vannak egymással. Ha az érdekek egyegyeznek, akkor mindenki félrenézhet.
 
 • Tetszik
Reactions: fishbed

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
28 703
122 296
113
Szíriában pedig Törökország a bűnös, mindezek ellenére jól meg vannak egymással. Ha az érdekek egyegyeznek, akkor mindenki félrenézhet.
Törökország NATO tag, attól függetlenül, hogy különutas. Légierő tekintetében meg rá van szorulva az amerikai alkatrészekre egyelőre.
Ergo nem fogja a haderejének egy nagy részét és az amúgy is szarban lévő gazdaságot kockáztatni az oroszok miatt. Nem hiányzik Edrogánnak a szankciók és amerikai basztatások garmadája a választások környékén.