Milyen anyagból készíthetik? Milyen hőkezeléseknek vethetik alá?Hajtómű "fúvóka harang" formázás;
Leggyakrabban réz meg Inconel.Milyen anyagból készíthetik? Milyen hőkezeléseknek vethetik alá?
Inkább ide rakom, mint az "alusipkás" topikokba ..persze a tanult emberek mindezen info/defo-rmációk birtokában vannak...

Bocs, nem néztem...ott. Amúgy érdemes meghallgatni..UFO topikba betettem, bele illet egy beszélgetésbe. Persze nem nézték meg, de azért leszólták![]()
Ezért állítottam korábban is, hogy a tudomány mára dogmatikussá vált főleg nyugaton...elfejtettek gondolkodni. Rengeteg olyan találmány, újítás lehet az asztalfiókokban, amik azért porosodnak ott, mert szembemennek az aktuális akadémikus állásponttal, és egyszerűbb eretnekségnek kikiáltani, mint megvizsgálni. Sajnos ez a protokoll-szerinti gondolkodás ami kicsavarta a fejlődést Európa kezéből...Amikor Kína felhagy a versenyzéssel és újra feltalálni kezdi a dolgokat
Miközben a Nyugat a GPU-tilalomról és az exportkorlátozásokról vitatkozik, Kína csendben épített valamit, amit senki sem engedélyezett:
egy szupergyors analóg MI-chipet, amely 1000-szer gyorsabban gondolkodik, mint az Nvidia H100-asa, tranzisztorok helyett fizikát használva.
A digitális számítástechnika nullákkal és egyesekkel működik. A valóságot töredékekre vágva számol, pontos, de energiaigényes.
Az analóg számítástechnika nem "számít". Áramlik.
A folytonosságon keresztül számol, mint az emberi agy vagy maga a természet ritmusa.
Egy évszázadon át a tudósok világszerte ezt a számítástechnika "szent gráljának" nevezték,
hogy az analóg számítástechnika elég pontos legyen a modern MI számára.
A Pekingi Egyetem kutatói most azt mondják, hogy megcsinálták:
egy rezisztív memóriachipet, amely 1000-szer gyorsabban képes feldolgozni az információkat, és 100-szor kevesebb energiát fogyaszt, mint a mai digitális chipek.
Nem csak másképp számol. Újragondolja, hogy mi is a számítástechnika.
Míg mások versenyt futnak a szilícium zsugorításáért, Kína oldalra mozdult, és teljesen kiszabadult a 0 és 1 bináris börtönéből.
Az irónia? Amerika évtizedeket töltött azzal, hogy „megfékezze” Kína chipjeit.
De hogyan lehet megfékezni valakit, aki már nem a te játékodat játssza?
Amikor falba ütközöl, lelassulsz. Amikor Kína falba ütközik, új dimenziót épít.
A történet nem az Nvidia legyőzéséről szól.
Magáról az egyenletről szól: Hatékonyság a nyers erő helyett, Folytonosság a fragmentáció helyett,
Analóg a digitális helyett.
Régen azt mondták, hogy Kína másol. Most Kína másképp számol.
És amikor ez megtörténik, a jövőt nem a Szilícium-völgyben fogják megalkotni, hanem Peking laboratóriumaiban.
A fizika nem foglal állást. Egyszerűen azt jutalmazza, aki először megérti.
Ezért állítottam korábban is, hogy a tudomány mára dogmatikussá vált főleg nyugaton...elfejtettek gondolkodni. Rengeteg olyan találmány, újítás lehet az asztalfiókokban, amik azért porosodnak ott, mert szembemennek az aktuális akadémikus állásponttal, és egyszerűbb eretnekségnek kikiáltani, mint megvizsgálni. Sajnos ez a protokoll-szerinti gondolkodás ami kicsavarta a fejlődést Európa kezéből...
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..