Type 055 - kínai cirkáló osztály

Ez az 55C-osztály egy kicsit elrugaszkodottnak tűnik nekem elsőre. Minden elképzelhető új technológiát belesűrítettek, viszont pont ezért nem igazán tűnik reálisnak az az 5 milliárd dollár/hajó és 3 év építési idő. Persze ki tudj,a Kína meglepte már párszor a világot :D
Viszont ha ez az osztály tényleg így, ebben a formában, vagy ehhez nagyon hasonlóan építésbe kerül, azzal nagyon feladják a leckét a Pentagonnak.

Nem tudjuk pontosan mekkora a vízkiszorítása, viszont ha megnézed az AB osztály adatait, kb az a kategória.

• Tetszik
Reactions: Nagy Csaba
Ha minden igaz, akkor hamarosan meglesz ez is
first_module_055_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Gondolom nem fog jelentősen eltérni attól amik az ábrák mutatnak. Elég jó támpont a beton változat.
Egyes feltételezések szerint az a darab ami az orr rész mögött van, nem ehhez a hajóhoz tartozik, hanem egy most épülő második egység darabja.
???
Majd elválik.
082854hpmee5e15nehm4eg.jpg

Három épül egyszerre! Most fedezték fel a harmadikat Dalianban.
C1svp_CVVQAEe_WWQ.jpg

Dalian_055.jpg

• Tetszik
Reactions: Roni
Hát nem semmi! Én már 2 második építésén meglepődtem de már a 3 dik?:eek:

Gondolom akkor hamarosan nekikezdenek a negyediknek is, ugyanebben a hajógyárban.

• Tetszik
Reactions: Roni
Én az eslőre leszek kiváncsi mikor felveszi a végleges formáját :p

Az oroszok azt hiszik majd hogy UFO:D

Kétlem, hogy komolyan próbálkoznának "saját erőből" autót építeni, vagy nem tudom egészen pontosan mit jelent ebben a kontextusban ez kifejezés.
Gondolom Volvót gyárthatnának (vagy gyártanak?) Geely név alatt. Igaz, ez nem feltétlenül "saját erő".
Ha ennek a hajónak az alrendszereit megnézed, ez sem lesz teljesen "saját erő", vagy ha az is, akkor az amiből továbbfejlesztették nem volt az.