Udaloy I, -II osztály / Project 1155 (Szovjetunió)

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

 • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

  • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
  • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

  Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

  Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Roni

Well-Known Member
2010. június 30.
16 364
18 524
113
Arról van szó hogy mind a 8 udalojt modernizálják ugye.

Valami modernizációs tervet tud valaki? Calibr rakéta hova megy?
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 619
79 722
113
5 hajót akarnak modernizálni. Jelenleg az Admiral Charlamov (É-flotta) van javítás-modernizáció alatt. Kalibr, Oniks rakétákat kap.
 

Roni

Well-Known Member
2010. június 30.
16 364
18 524
113
Marsal Saposnyikov javításon és modernizáláson

Csak 8 db függőleges indiót látok rajta .a többi mind uran rakéta
30kXKvc1EQ4.jpg
 

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
17 999
52 780
113
Roni

Szerintem a hajó orrában az agyú előtti cucc is függőleges indító. Mégpedig a Tor rendszeré.
 
 • Tetszik
Reactions: vilmoci

Roni

Well-Known Member
2010. június 30.
16 364
18 524
113
Roni

Szerintem a hajó orrában az agyú előtti cucc is függőleges indító. Mégpedig a Tor rendszeré.


Azok Navalyzált sz-300-sok indítói.

A függőleges indiót a calibr NK rakátklras értem mert azok csak VLS cellából indídhatók
 

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
17 999
52 780
113
Roni

Ezen a hajó osztályon nincs Sz-300! :D

Az az összesen 64 db Tor indítója. (SA-N-9 Gauntlet)
 
 • Tetszik
Reactions: vilmoci

wankel

Well-Known Member
2016. december 23.
1 032
4 884
113
jqt1ta41cx231.jpg

Hidegháborús időket idéző incidens az orosz RFS Admiral Vinogradov és az USS Chancellorsville között a Japán-tenger keleti részén (2019.06.07.)
 
 • Tetszik
Reactions: fishbed and gacsat