UFO / UAP (Unidentified Aerial Phenomena)

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

merleg

Well-Known Member
2021. március 12.
1 661
3 279
113
Igen, ha úgy adódna, hogy a kedves alienek felajánlanák, hogy megmentik az emberiséget, egy közeli katasztrófától, amitol elpusztul a föld, de ok már találtak nekunk 1 szép, új világot, el is visznek minket oda, akkor ne doljetek be, ne menjetek el veluk.
;)
Mi egyre gondolunk szerintem. Légyszíves, kifejtenéd bővebben is?

Leonidas

Well-Known Member
2019. október 16.
2 629
3 428
113
Mi ez a büdös nagy kupleráj itt ??????
EZT AZONNAL BE LEHET FEJEZNI !!!
Mindenki álljon alapra mielőtt szétcsapok köztetek büdös neveletlen kölkök !! Nem otthon vagytok ! Világos mindegyiknek ?

Abba lehet fejezni ! :eek: :D :D (ezt úgy is csak így értitek meg :D

merleg

Well-Known Member
2021. március 12.
1 661
3 279
113
Nyugi Mérleg, nem a Te felelősséged. Csak most ledöbbentem egy fél percre, de majd feldolgozom.
De ez is csak azt bizonyítja, hogy itt valami zajlik, ami ekkora indulatokat képes kiváltani... a tengeren túlon gyakorlatilag mindennap ezzel a témával foglalkoznak a CNN-től a Fox News-ig! Már ilyen szinten:

• Tetszik
Reactions: fip7

MangaMonguz

Well-Known Member
2021. április 14.
1 166
10 561
113
Nem tudom, hogy mit mondhatnék vagy tehetnék hozzá az egészhez, már abban sem vagyok biztos, hogy eleve jó ötlet volt ide visszatérni, abban meg még kevésbé, hogy ebben a topikban – látva az előzményeket – egyáltalán megszólaljak.
Na mindegy, csak nem okozok senkinek majd traumát az alábbiakkal. Erről elég sokféle elméletet ismerek, de erre majd a végén két szó erejéig külön visszatérek.

Az általunk ismert Univerzum igen hatalmas, így az igazi fantasztikum az lenne, ha rajtunk kívül sehol nem lenne élet. (Szándékosan nem írok értelmes életet, mert ez kissé nevetségesnek is tűnhet az emberiség szájából, pláne, ha elnézem, hogy hova sikerült mostanra zülleni – a technológia fejlődés dacára, vagy pont amiatt.)
Szóval jóval nagyobb esélyt adok annak, hogy nem vagyunk egyedül a Világmindenségben, mint annak, hogy rajtunk kívül nincs senki és semmi.
Hogy idegen életformák - akár tudatos, intelligenciával rendelkező, akár valamilyen primitívebb formáció – eljutottak-e a Földre, sem kizárni, sem megerősíteni nem tisztem, maradjunk annyiban, hogy nem lehet ezt sem teljesen kizárni.
Ugyanakkor ezek a mostani UFO észlelések és a beharangozott közzétételi hírmorzsák véleményem szerint is több, mint gyanúsak, most nem mennék bele a részletekbe, hogy miért. A magam részéről érdeklődéssel követem ezeket a mainstreamben is felbukkanó híreket, videókat, de nem érzek túl nagy lelkesedést az egésszel kapcsolatban, egyszóval tartom a tisztes távolságot az egésztől.

Visszatérve a sokféle elméletre, a mai Bagolyos kirohanás után azért lenne egy megjegyzésem a témával kapcsolatban, bár eredetileg nem szándékoztam és nem is szándékozom senki orra alá dörgölni azokat a baromságokat, amiket ezen a fórumon is néhányan összehordtak szegény egykori Montezumáról.
Annak idején AT honlapján is felmerült a téma, amivel kapcsolatban ott is leírtam, hogy vannak bizonyos, közkedvelt nevükön összeesküvés-elméletek, amelyek egészen odáig mentek, hogy a világot valójában nem a homo sapiens sapiens irányítja.
Ebből az lett errefelé – Ugye kedves Bagoly! – hogy mostanra nekem is elment a maradék eszem és mindenféle barom elméleteket terjesztek.
Nos, ezúton jelzem, nem ment el, nem terjesztek ilyen nézeteket, hanem ismertettem – többek között – ilyen létező elméleteket is, de nem dolgom a hittérítés semmilyen témában.
Ha valakit ne adj isten érdekel, előkeresem a hivatkozott topikot és mindenki elolvashatja az egészet teljes szövegkörnyezetében, de különösebben nem fontos a dolog.
Az egészet csak azért írtam most le, mert szerintem nem ártana elnézést kérned a többiektől Bagoly a mai kis inzerted után, pláne annak fényében, hogy Te sem voltál teljesen makulátlan minden esetben, mégsem estem Neked semmikor azóta sem. Jelzem, nem is fogok.

Nos, részemről ennyi, amit érdemben meg akartam osztani ezen a fórumon a témával kapcsolatban, a javaslatom annyi, hogy azért mindenki kezelje kellő fenntartással a jelenlegi szenzációs bejelentéseket és ígéreteket. Mint írtam, a dolog több, mint gyanús.

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
19 173
59 927
113
abban sem vagyok biztos, hogy eleve jó ötlet volt ide visszatérni, abban meg még kevésbé, hogy ebben a topikban – látva az előzményeket – egyáltalán megszólaljak.

Én biztos vagyok abban, hogy jó ötlet volt a visszatérésed, nekem hiányoztak az írásaid!
Másrészt nem azért alapítottam a topikot, hogy emberek egymást patkányozzák.... Ez eddig nem volt jellemző, pedig voltak itt is parázs viták.
Én úgy gondolom, hogy ez is értékesebb téma annál, minthogy személyeskedésbe fajuljon.
És én nagyon örülök, hogy benéztél hozzánk ebbe a topikba! :)

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
19 173
59 927
113
Nekem ez valami maszkirovkának látszik, mintha valamit el akarnának titkolni, mintha félre akarnának vezetni ezzel a számomra legalább részben megkomponáltnak tűnő UFO-s fedősztorikkal és a nyomozásokkal. A végén fel is hozzák a Kék Könyvet, mintha annak a konklúziója-lezárása lett volna a félrevezetés, de majd most lerántják a leplet.
Nos, engem egyelőre nem győztek meg az eddig látott videók arról, hogy mesterséges, de nem emberi eredetű tárgyak láthatóak rajtuk. Vagyis továbbra is úgy 99.99%-ban biztos vagyok benne, hogy nem azok.

Itt a kérdés az, hogyha az UFO téma ismét terelés a Pentagon részéről akkor mit akarnak vele elfedni?
Illetve mi van akkor ha Trump bele szart a ventilátorba a rendeletével, és ezért a Pentagonnak kamu UFO-s dolgokat kell gyártania, hogy azokat nyílvánosságra hozzák :)
Nem azért mert nincsenek valós UFO észleléseik, hanem azért mert azok így fedésben maradhatnak.
Szóval a valós esetek maradnak a fiókban, egy csomó gyenge lábon álló meg nyílvános lesz, meg csinálnak mellé pár kamut is.
Szerintem ez is egy opció.

merleg

Well-Known Member
2021. március 12.
1 661
3 279
113
Nem tudom, hogy mit mondhatnék vagy tehetnék hozzá az egészhez, már abban sem vagyok biztos, hogy eleve jó ötlet volt ide visszatérni, abban meg még kevésbé, hogy ebben a topikban – látva az előzményeket – egyáltalán megszólaljak.
Na mindegy, csak nem okozok senkinek majd traumát az alábbiakkal. Erről elég sokféle elméletet ismerek, de erre majd a végén két szó erejéig külön visszatérek.

Az általunk ismert Univerzum igen hatalmas, így az igazi fantasztikum az lenne, ha rajtunk kívül sehol nem lenne élet. (Szándékosan nem írok értelmes életet, mert ez kissé nevetségesnek is tűnhet az emberiség szájából, pláne, ha elnézem, hogy hova sikerült mostanra zülleni – a technológia fejlődés dacára, vagy pont amiatt.)
Szóval jóval nagyobb esélyt adok annak, hogy nem vagyunk egyedül a Világmindenségben, mint annak, hogy rajtunk kívül nincs senki és semmi.
Hogy idegen életformák - akár tudatos, intelligenciával rendelkező, akár valamilyen primitívebb formáció – eljutottak-e a Földre, sem kizárni, sem megerősíteni nem tisztem, maradjunk annyiban, hogy nem lehet ezt sem teljesen kizárni.
Ugyanakkor ezek a mostani UFO észlelések és a beharangozott közzétételi hírmorzsák véleményem szerint is több, mint gyanúsak, most nem mennék bele a részletekbe, hogy miért. A magam részéről érdeklődéssel követem ezeket a mainstreamben is felbukkanó híreket, videókat, de nem érzek túl nagy lelkesedést az egésszel kapcsolatban, egyszóval tartom a tisztes távolságot az egésztől.

Visszatérve a sokféle elméletre, a mai Bagolyos kirohanás után azért lenne egy megjegyzésem a témával kapcsolatban, bár eredetileg nem szándékoztam és nem is szándékozom senki orra alá dörgölni azokat a baromságokat, amiket ezen a fórumon is néhányan összehordtak szegény egykori Montezumáról.
Annak idején AT honlapján is felmerült a téma, amivel kapcsolatban ott is leírtam, hogy vannak bizonyos, közkedvelt nevükön összeesküvés-elméletek, amelyek egészen odáig mentek, hogy a világot valójában nem a homo sapiens sapiens irányítja.
Ebből az lett errefelé – Ugye kedves Bagoly! – hogy mostanra nekem is elment a maradék eszem és mindenféle barom elméleteket terjesztek.
Nos, ezúton jelzem, nem ment el, nem terjesztek ilyen nézeteket, hanem ismertettem – többek között – ilyen létező elméleteket is, de nem dolgom a hittérítés semmilyen témában.
Ha valakit ne adj isten érdekel, előkeresem a hivatkozott topikot és mindenki elolvashatja az egészet teljes szövegkörnyezetében, de különösebben nem fontos a dolog.
Az egészet csak azért írtam most le, mert szerintem nem ártana elnézést kérned a többiektől Bagoly a mai kis inzerted után, pláne annak fényében, hogy Te sem voltál teljesen makulátlan minden esetben, mégsem estem Neked semmikor azóta sem. Jelzem, nem is fogok.

Nos, részemről ennyi, amit érdemben meg akartam osztani ezen a fórumon a témával kapcsolatban, a javaslatom annyi, hogy azért mindenki kezelje kellő fenntartással a jelenlegi szenzációs bejelentéseket és ígéreteket. Mint írtam, a dolog több, mint gyanús.
"Nem tudom, hogy mit mondhatnék vagy tehetnék hozzá az egészhez, már abban sem vagyok biztos, hogy eleve jó ötlet volt ide visszatérni, abban meg még kevésbé, hogy ebben a topikban – látva az előzményeket – egyáltalán megszólaljak."

Sajnos várható volt, hogy indulatokat fog felszabadítani ez a folyamat, de előbb-utóbb megszokják majd, hogy nem mi vagyunk a teremtés koronái. Sok ember világképe fog radikálisan megváltozni hamarosan. Hóbagoly pedig egy értelmes kolléga, meglepett a kirohanása.
"Nos, részemről ennyi, amit érdemben meg akartam osztani ezen a fórumon a témával kapcsolatban, a javaslatom annyi, hogy azért mindenki kezelje kellő fenntartással a jelenlegi szenzációs bejelentéseket és ígéreteket. Mint írtam, a dolog több, mint gyanús."

Ezzel nagyon egyet tudok érteni. A hatalomban lévőket sosem a jóindulat, hanem pusztán az érdekeik vezérlik. Nekem vannak is elképzeléseim, hogy mit terveznek, de ezt csak fogom leírni, amikor megtörtént a nagy bejelentés.

merleg

Well-Known Member
2021. március 12.
1 661
3 279
113
Itt a kérdés az, hogyha az UFO téma ismét terelés a Pentagon részéről akkor mit akarnak vele elfedni?
Illetve mi van akkor ha Trump bele szart a ventilátorba a rendeletével, és ezért a Pentagonnak kamu UFO-s dolgokat kell gyártania, hogy azokat nyílvánosságra hozzák :)
Nem azért mert nincsenek valós UFO észleléseik, hanem azért mert azok így fedésben maradhatnak.
Szóval a valós esetek maradnak a fiókban, egy csomó gyenge lábon álló meg nyílvános lesz, meg csinálnak mellé pár kamut is.
De ehhez nem kellene kamut gyártaniuk. Elég lenne azt jelenteniük, hogy nincs itt semmi látnivaló, meterologiai léggömb, optikai csalódás stb.

• Tetszik
Reactions: Veér Ispán

wolfram

Well-Known Member
2011. július 30.
5 828
4 126
113

Szerintem azt akarják elfedni, amit korábban írtam. Új fejlesztéseket, amiknek a tesztjeibe óhatatlanul is belefutnak civilek, meg a nem megfelelő minősítéssel rendelkező katonák-katonai pilóták is. Szóval zajt generálnak ezekkel a videókkal, nyomozásokkal, amikben (általuk remélten) aztán szépen elvesznek a lényeges információk, "észlelések". Mint amit a CIA csinált az ötvenes-hatvanas években. Ha akkor bevált, most miért ne válna be, meg amúgy is menő a retró, gondolhatják...
Ez egy több szempontból is tanulságos dokufilm:

Trump meg beleszart sokmindenbe. Én még ennyi hülyeséget (akár a koronajárvánnyal kapcsolatban, de bármi mással is) összehordó elnököt nem láttam az USA élén.

"Valós UFO-észlelések" nyilván vannak, hiszen még mindig rengeteg megmagyarázhatatlan jelenség akad körülöttünk.
De ismered a véleményem, mivel évekkel ezelőtt leírtam ebben a topikban, a földön kívül lények (pláne rendszeres) idelátogatásáról. :) Szerintem, ha képesek rá, hogy idejöjjenek és annyira fejlettek, hogy a fénysebességnél gyorsabb módon tegyék, akkor semmi okuk nincs idejárogatni.
Így hát szerintem a "valós" (tehát nem ember által okozott) jelenségek mögött sincsenek idegenek.
Persze teljesen nem lehet kizárni (pont a tudásunk korlátai miatt), de én egészen minimálisra tenném az esélyét ennek a dolognak, nagyon nagyon minimálisra, milliomod-milliárdod nagyságrend környékére.

merleg

Well-Known Member
2021. március 12.
1 661
3 279
113
Szerintem azt akarják elfedni, amit korábban írtam. Új fejlesztéseket, amiknek a tesztjeibe óhatatlanul is belefutnak civilek, meg a nem megfelelő minősítéssel rendelkező katonák-katonai pilóták is. Szóval zajt generálnak ezekkel a videókkal, nyomozásokkal, amikben (általuk remélten) aztán szépen elvesznek a lényeges információk, "észlelések". Mint amit a CIA csinált az ötvenes-hatvanas években. Ha akkor bevált, most miért ne válna be, meg amúgy is menő a retró, gondolhatják...
Ez egy több szempontból is tanulságos dokufilm:

Trump meg beleszart sokmindenbe. Én még ennyi hülyeséget (akár a koronajárvánnyal kapcsolatban, de bármi mással is) összehordó elnököt nem láttam az USA élén.

"Valós UFO-észlelések" nyilván vannak, hiszen még mindig rengeteg megmagyarázhatatlan jelenség akad körülöttünk.
De ismered a véleményem, mivel évekkel ezelőtt leírtam ebben a topikban, a földön kívül lények (pláne rendszeres) idelátogatásáról. :) Szerintem, ha képesek rá, hogy idejöjjenek és annyira fejlettek, hogy a fénysebességnél gyorsabb módon tegyék, akkor semmi okuk nincs idejárogatni.
Így hát szerintem a "valós" (tehát nem ember által okozott) jelenségek mögött sincsenek idegenek.
Persze teljesen nem lehet kizárni (pont a tudásunk korlátai miatt), de én egészen minimálisra tenném az esélyét ennek a dolognak, nagyon nagyon minimálisra, milliomod-milliárdod nagyságrend környékére.
Szerintem ha titkos katonai kísérleteket akarnak elfedni, ahhoz nem kell zajt csapniuk. Elég lenne csak azt tenniük, amit az elmúlt évtizedekben. Akkor is voltak kísérletek, és még sem kellett a csapból is az UFO-kat folyatni.

• Tetszik
Reactions: fip7

Flexus

Well-Known Member
2018. március 16.
1 467
5 260
113
Szerintem meg cask anti torrent, hogy az a rengeteg UFO hivo adding verte a tamtamot a kepviselojenel amig azok, mivel ugye szavazat, meggyoztek az elnokot, hogy ugyan mar ismertesse az aktakat. Az elnok alairta, a Pentagon teljesiti a kerest es ismerteti az aktakat. Semmi uj nem lesz benne, de nem is ez volt a cel. Az, hogy az un. UFO aktakat ismertessek, nem jelent semmifele beismerest vagy szenzacios bejelentest. Vannak ismeretlen repulo targyak es pont. Ennek semmi koze a foldonkivuliekhez. Pusztan egy terminologia. Aztan, hogy ki mit gondol bele az mar az o dolga.

• Tetszik
Reactions: jani22

merleg

Well-Known Member
2021. március 12.
1 661
3 279
113
Szerintem meg cask anti torrent, hogy az a rengeteg UFO hivo adding verte a tamtamot a kepviselojenel amig azok, mivel ugye szavazat, meggyoztek az elnokot, hogy ugyan mar ismertesse az aktakat. Az elnok alairta, a Pentagon teljesiti a kerest es ismerteti az aktakat. Semmi uj nem lesz benne, de nem is ez volt a cel. Az, hogy az un. UFO aktakat ismertessek, nem jelent semmifele beismerest vagy szenzacios bejelentest. Vannak ismeretlen repulo targyak es pont. Ennek semmi koze a foldonkivuliekhez. Pusztan egy terminologia. Aztan, hogy ki mit gondol bele az mar az o dolga.
Nem csak ennyit csinál azért. UFO videókat is elismer közben, UFO task force-t hoz létre, és úgy általában is jó nagy hírverést csinálnak a téma körül.

H

Hummen23

Guest
"ha bejelentik a földönkívüliek létezését, akkor abban a pillanatban a nemzetállamok feleslegessé válnak, mert nyilván egy bejelentés megváltoztatná az emberek identitását. Többé nem magyarok, amerikaik, vagy oroszok lennének, hanem a Naprendszer harmadik bolygójának a lakói."

Hát erről van szó, ennyi a lényege. Mekkora ócska trükk!
Nem akarok konteózni, alusapkát sem hordok, nem kedvelem az összeesküvéselméleteket sem. De már láttam azonosítatlan repülő tárgyat, és hidd el, arra emberi technológia nem képes amire ez volt.

Zaphod Beeblebrox

Well-Known Member
2020. április 1.
4 522
16 422
113
"ha bejelentik a földönkívüliek létezését, akkor abban a pillanatban a nemzetállamok feleslegessé válnak, mert nyilván egy bejelentés megváltoztatná az emberek identitását. Többé nem magyarok, amerikaik, vagy oroszok lennének, hanem a Naprendszer harmadik bolygójának a lakói."

Hát erről van szó, ennyi a lényege. Mekkora ócska trükk!
Ennyire te sem lehetsz naív!
Bejelentik, hogy meglátogatott minket íti, és erre kitör a világbéke... Teljesen valószínű!
Románia átadja az ország vezetését nekünk, az Arab országok keblükre ölelik Izraelt, Taiwan rohan kínálhoz, Ukrajna feloszlatja magát, Afrika egységes Unióvá alakul...
A perzsák meg behívják az amerikaiakat.

ElképzelhetŐ némi összefogás, de ettől még mindenki a saját szerencséjét keresné, és a saját határait védené először.

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
19 173
59 927
113
De ehhez nem kellene kamut gyártaniuk. Elég lenne azt jelenteniük, hogy nincs itt semmi látnivaló, meterologiai léggömb, optikai csalódás stb.

Ezeket a szar dumákat már senki sem hiszi el nekik. Most érezték, hogy valami új kell.

Szerintem ha jön is valami/valaki az nagyrész drón. Fénysebességgel is hosszúak ezek az utak.
A drónokat meg azért nem zárom ki, mert azokat mi is küldözgetünk össze vissza, csomó pénzért, erősen megkérdőjelezhető tudományos eredményekért.
Azért idegen lényeket vizslatni sokkal izgalmasabb dolog, mint kihalt bolygókon köveket túrogatni. (Utóbbit tesszük mi....)

Littlejohn

Well-Known Member
2010. április 20.
3 639
16 023
113
Szia Monte... Régen olvastalak :)
Szerintem maradj! Néha sírsz, néha röhögsz egyet.... Nem rossz.
Különben most fogják bevallani, hogy ufók nincsenek, már 50 éve a Negyedik Birodalom vezeti a világot, előbb az Antarktiszról, majd már a Marsról.... :) Byrd admirális mégsem volt hülye... :)