Nem tudom, hogy mit mondhatnék vagy tehetnék hozzá az egészhez, már abban sem vagyok biztos, hogy eleve jó ötlet volt ide visszatérni, abban meg még kevésbé, hogy ebben a topikban – látva az előzményeket – egyáltalán megszólaljak.
Na mindegy, csak nem okozok senkinek majd traumát az alábbiakkal. Erről elég sokféle elméletet ismerek, de erre majd a végén két szó erejéig külön visszatérek.
Az általunk ismert Univerzum igen hatalmas, így az igazi fantasztikum az lenne, ha rajtunk kívül sehol nem lenne élet. (Szándékosan nem írok értelmes életet, mert ez kissé nevetségesnek is tűnhet az emberiség szájából, pláne, ha elnézem, hogy hova sikerült mostanra zülleni – a technológia fejlődés dacára, vagy pont amiatt.)
Szóval jóval nagyobb esélyt adok annak, hogy nem vagyunk egyedül a Világmindenségben, mint annak, hogy rajtunk kívül nincs senki és semmi.
Hogy idegen életformák - akár tudatos, intelligenciával rendelkező, akár valamilyen primitívebb formáció – eljutottak-e a Földre, sem kizárni, sem megerősíteni nem tisztem, maradjunk annyiban, hogy nem lehet ezt sem teljesen kizárni.
Ugyanakkor ezek a mostani UFO észlelések és a beharangozott közzétételi hírmorzsák véleményem szerint is több, mint gyanúsak, most nem mennék bele a részletekbe, hogy miért. A magam részéről érdeklődéssel követem ezeket a mainstreamben is felbukkanó híreket, videókat, de nem érzek túl nagy lelkesedést az egésszel kapcsolatban, egyszóval tartom a tisztes távolságot az egésztől.
Visszatérve a sokféle elméletre, a mai Bagolyos kirohanás után azért lenne egy megjegyzésem a témával kapcsolatban, bár eredetileg nem szándékoztam és nem is szándékozom senki orra alá dörgölni azokat a baromságokat, amiket ezen a fórumon is néhányan összehordtak szegény egykori Montezumáról.
Annak idején AT honlapján is felmerült a téma, amivel kapcsolatban ott is leírtam, hogy vannak bizonyos, közkedvelt nevükön összeesküvés-elméletek, amelyek egészen odáig mentek, hogy a világot valójában nem a homo sapiens sapiens irányítja.
Ebből az lett errefelé – Ugye kedves Bagoly! – hogy mostanra nekem is elment a maradék eszem és mindenféle barom elméleteket terjesztek.
Nos, ezúton jelzem, nem ment el, nem terjesztek ilyen nézeteket, hanem ismertettem – többek között – ilyen létező elméleteket is, de nem dolgom a hittérítés semmilyen témában.
Ha valakit ne adj isten érdekel, előkeresem a hivatkozott topikot és mindenki elolvashatja az egészet teljes szövegkörnyezetében, de különösebben nem fontos a dolog.
Az egészet csak azért írtam most le, mert szerintem nem ártana elnézést kérned a többiektől Bagoly a mai kis inzerted után, pláne annak fényében, hogy Te sem voltál teljesen makulátlan minden esetben, mégsem estem Neked semmikor azóta sem. Jelzem, nem is fogok.
Nos, részemről ennyi, amit érdemben meg akartam osztani ezen a fórumon a témával kapcsolatban, a javaslatom annyi, hogy azért mindenki kezelje kellő fenntartással a jelenlegi szenzációs bejelentéseket és ígéreteket. Mint írtam, a dolog több, mint gyanús.