UFO / UAP (Unidentified Aerial Phenomena)

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

merleg

Well-Known Member
2021. március 12.
1 664
3 286
113
Ezeket a szar dumákat már senki sem hiszi el nekik. Most érezték, hogy valami új kell.
Eddig sem hitte el nekik senki. Ők mégis úgy döntöttek, hogy elő állnak ezzel-azzal. Mindenfajta külső kényszer nélkül. Tehát valamiféle cél vezérli őket. Valamit akarnak vele. Azzal pedig, hogy beismerték az UFO-k létezését, csak tovább növelték a kíváncsiságot a téma iránt.

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
19 327
60 821
113
  • Tetszik
Reactions: Leonidas and merleg

merleg

Well-Known Member
2021. március 12.
1 664
3 286
113
Trump elnöki rendelet. Ha az nincs, eszük ágában nem lett volna. Szerintem.

De attól még bőszen nyomták, csak már annyira nevetséges volt, hogy ezzel is kellet kezdeni valamit.
Az elnöki rendeletet vissza vonhatná Biden, ha akarta volna.
Próbálom megérteni a logikát: azért beszélnek egy csomót UFO-król, felvételeket szivárogtatnak, majd pedig ismernek el, hogy titkoljanak katonai fejlesztéseket?
Ennek nem sok értelmét látom, ha ugyanazt folytatták volna a következő 50 évben, mint az elmúlt 50 évben, én nem látom, hogy annak milyen káros következményét szenvedték volna el, amit ezzel a stratégiával akarnának elkerülni.

Számomra még mindig az a leglogikusabb opció, hogy felkészítik a közvéleményt egy nagy bejelentésre, amiben elismerik, hogy felvették a kapcsolatot földönkívüliekkel. De holnap már június 1, feltételezem a következő nap estéjére már többet megfogunk tudni, és tisztábban látunk majd.

tomcat1

Well-Known Member
2014. december 30.
2 527
3 065
113
Nem tudom, hogy mit mondhatnék vagy tehetnék hozzá az egészhez, már abban sem vagyok biztos, hogy eleve jó ötlet volt ide visszatérni, abban meg még kevésbé, hogy ebben a topikban – látva az előzményeket – egyáltalán megszólaljak.
Na mindegy, csak nem okozok senkinek majd traumát az alábbiakkal. Erről elég sokféle elméletet ismerek, de erre majd a végén két szó erejéig külön visszatérek.

Az általunk ismert Univerzum igen hatalmas, így az igazi fantasztikum az lenne, ha rajtunk kívül sehol nem lenne élet. (Szándékosan nem írok értelmes életet, mert ez kissé nevetségesnek is tűnhet az emberiség szájából, pláne, ha elnézem, hogy hova sikerült mostanra zülleni – a technológia fejlődés dacára, vagy pont amiatt.)
Szóval jóval nagyobb esélyt adok annak, hogy nem vagyunk egyedül a Világmindenségben, mint annak, hogy rajtunk kívül nincs senki és semmi.
Hogy idegen életformák - akár tudatos, intelligenciával rendelkező, akár valamilyen primitívebb formáció – eljutottak-e a Földre, sem kizárni, sem megerősíteni nem tisztem, maradjunk annyiban, hogy nem lehet ezt sem teljesen kizárni.
Ugyanakkor ezek a mostani UFO észlelések és a beharangozott közzétételi hírmorzsák véleményem szerint is több, mint gyanúsak, most nem mennék bele a részletekbe, hogy miért. A magam részéről érdeklődéssel követem ezeket a mainstreamben is felbukkanó híreket, videókat, de nem érzek túl nagy lelkesedést az egésszel kapcsolatban, egyszóval tartom a tisztes távolságot az egésztől.

Visszatérve a sokféle elméletre, a mai Bagolyos kirohanás után azért lenne egy megjegyzésem a témával kapcsolatban, bár eredetileg nem szándékoztam és nem is szándékozom senki orra alá dörgölni azokat a baromságokat, amiket ezen a fórumon is néhányan összehordtak szegény egykori Montezumáról.
Annak idején AT honlapján is felmerült a téma, amivel kapcsolatban ott is leírtam, hogy vannak bizonyos, közkedvelt nevükön összeesküvés-elméletek, amelyek egészen odáig mentek, hogy a világot valójában nem a homo sapiens sapiens irányítja.
Ebből az lett errefelé – Ugye kedves Bagoly! – hogy mostanra nekem is elment a maradék eszem és mindenféle barom elméleteket terjesztek.
Nos, ezúton jelzem, nem ment el, nem terjesztek ilyen nézeteket, hanem ismertettem – többek között – ilyen létező elméleteket is, de nem dolgom a hittérítés semmilyen témában.
Ha valakit ne adj isten érdekel, előkeresem a hivatkozott topikot és mindenki elolvashatja az egészet teljes szövegkörnyezetében, de különösebben nem fontos a dolog.
Az egészet csak azért írtam most le, mert szerintem nem ártana elnézést kérned a többiektől Bagoly a mai kis inzerted után, pláne annak fényében, hogy Te sem voltál teljesen makulátlan minden esetben, mégsem estem Neked semmikor azóta sem. Jelzem, nem is fogok.

Nos, részemről ennyi, amit érdemben meg akartam osztani ezen a fórumon a témával kapcsolatban, a javaslatom annyi, hogy azért mindenki kezelje kellő fenntartással a jelenlegi szenzációs bejelentéseket és ígéreteket. Mint írtam, a dolog több, mint gyanús.
Kedves Monte,
Azt az általad szóba hozott összeesküvés elmélet linkjét megosztanád. Én mindenevő vagyok, csak nem kapok sokkot tőle.
Előre is köszi.
Amúgy érdekes a szemléletmódot. Szívesen olvasmány.

ui: Bagoly szedj gyógyszert!

jani22

Well-Known Member
2016. augusztus 31.
12 649
26 803
113
Szerintem nem lesz itt semmi olyan nagy bejelentés, amely nagy áttörést jelentene, főleg meg nem július 2-án.

Egyszerűen a Föld társadalma elért egy olyan technikai és kommunikációs szintet, hogy a népesség egy részét el kezdte érdekelni a többség számára nem értelmezhető jelenségek és belemagyarázza és konteókba gyűjti és nem földi eredetűre vélelmezi, idegen civilizációkhoz köti az eseményeket.

Van ilyen, hogy emberi kíváncsiság, ha nem tudja megmagyarázni a látottakat, akkor kreál egyet. :)
Én továbbra is hajlok a felé, hogy idegen lényekkel való "kézfogás" várat magára. Kutató robotokat el tudok képzelni, amelyek erőforrásokat keresnek, adatokat gyűjtenek.

• Tetszik
Reactions: wolfram

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 917
25 933
113
Miből gondoljátok, hogy a "földönkívüliek" nem extradimenzionális lények?
Ha márpedig azok, akkor teljesen rossz a megközelítésünk!

• Tetszik
  • Vicces
Reactions: gergo55 and enzo

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 917
25 933
113
Sajnos sehogy sem tudom előbányászni...
Az oldal legalja:
"Az összesküvés-elméletekről – 3.
Földönkívüliek, akik a földi kormányokkal egyezkednek"

merleg

Well-Known Member
2021. március 12.
1 664
3 286
113
Sajnos sehogy sem tudom előbányászni...
Az oldal legalja:
"Az összesküvés-elméletekről – 3.
Földönkívüliek, akik a földi kormányokkal egyezkednek"
"A blog keresett oldala nem létezik."

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 917
25 933
113
"A blog keresett oldala nem létezik."
Na mégis, itt az akkori bejegyzés szövege!
Nagyon meg kellene fontolni. Sokkal nagyobb durranás lenne így, mint hogy vannak-e élienek, avagy sem. Szerintem. ;)
/Mielőtt támadna egy újabb parázs vita, ez egy gondolatkísérlet csak egy régi "felébredős" oldalról! Tőlem ugye nem áll távol a misztika, de ez személyes benyomások miatt is különösen megfelel az ízlésemnek. Elegáns!/
---
"A legizgalmasabb téma, és most egyre aktuálisabb. Sokáig csak legyintettem, amikor ilyesmiről hallottam, azt gondoltam, ha a földönkívüli intelligenciák meg kívánják mutatni magukat, simán képesek ezt úgy megtenni, hogy a dolog ne hagyjon semmiféle kétséget az emberekben, ha meg egyáltalán nem szeretnék megmutatni magukat, nincs szükségük bujkálásra, hiszen nálunk magasabbrendű civilizációról beszélünk. Csak azt hagytam ki a számításból, hogy mi a helyzet akkor, ha egyik úgynevezett feltételezett szándék sem felel meg a valóságnak?
..
Nemrégiben láttam egy videót egy érdekes leánykérésről. A kreatív kérő egy nagyon jópofa ötlettel tette örökre emlékezetessé ezt a mindennapi szituációt: A mozivászonról kérte meg kedvese kezét. A lány mit sem sejtve beült egy filmre a barátaival, ahol, mint minden film előtt, filmelőzeteseket vetítettek. S ezek közé volt elrejtve az a kis előzetesnek álcázott bejátszás, ami kizárólag neki szólt. Úgy kezdődött, mint valami romantikus film beharangozója, ám a lány nem tudta idővel nem észrevenni a saját élete színtereit, s nem tudta nem felismerni az édesapja kezét – és a többi.
..
S most jön a lényeg, ami miatt mindezt leírtam: miután a sejtelmes képkivágások közt, ahol csak kezek-lábak és bizonyos helyszínrészletek látszottak a lány közvetlen környezetéből, egyszer csak feltűnik egy piros autó, s végre a maga teljes valójában megjelenik a kérő és beül a lány háza előtt az autóba, ahol előzőleg csak a keze látszott, míg megkérte a szintén titokzatosan rejtőzködő, de a lány számára felismerhető apukától leánya kezét. Beindul a piros autó, végigszáguld a városon, egyenesen annak a mozinak a bejáratához, ahol a lány éppen ül, és könnyeit törölgetve nézi ezt az egészet. Látjuk a vásznon, ahogy beront a srác a mozi épületébe, vesz pattogatott kukoricát, látszik rajta, ideges, mert késésben van, hiszen a teremben már ugye ott ülnek a nézők… Egyidejűség jött létre a két valóságsík között. Majd végigrohan kukoricával a kezében a folyosón és megáll annak a teremnek a bejárata előtt, ahol a lány ül és nézi többedmagával ezt a jelenetet. S ekkor látjuk a vásznon, ahogy benyit a terembe, miközben a valóságban is kinyílik a terem ajtaja és a fiú ott áll a moziterem valóságában a lány előtt. Itt is, ott is: a vásznon, és a valóságban is látszik a jelenet. Majd a fények felgyulladnak, mindenki tapsol. Ez az Esemény.
..
Utólag egyértelmű, hogy a srácnak a lejátszott kis filmen egyáltalán nem volt célja már rögtön teljesen felfednie magát, hisz akkor oda a fokozatos ráeszmélésből fakadó elementáris hatás, ám értelemszerűen teljesen elbújni sem akart, hiszen mindaz, ami a vásznon történt, az Eseményt készítette elő. A moziterem minden nézője részese volt az Eseménynek, ám az mégis a lánynak szólt, hiszen ő állt kapcsolatban a fiúval."

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 917
25 933
113
(Folytatás)
---
"Jókat mosolygok magamban, amikor a földön-kívüliek esetleges látogatását sokan úgy képzelik el, hogy hatalmas űrhajónyi delegáció érkezik majd a földre, azonnal kezet rázva az USA elnökével és egyéb földi notabilitással. Ez a rendkívül antropomorf szemlélet azért kacagtatóan bájos, mert ha már a földön élő gondolkodó emberek sem fogadják el amolyan általuk önként elismert és szívből tisztelt hatalomként a sok politikai zoknibábot, akkor hogyan feltételezhetnénk ezt egy nálunk magasabb szférákban létező csoportról? Idejönnek, és a mi bábjainkkal paroláznak, vagy egyezkednek velük?
..
Lehetséges, de akkor egy cseppet sem intelligensebbek azoknál, nemde? A kutyaidomár sem ereszkedik négykézlábra, és ugat csak azért, mert kutyákkal került kapcsolatba, hanem a maga nyelvén szól a kutyulikhoz, persze a négylábúak sajátosságait figyelembe véve – merthogy náluk intelligensebb –, s ezáltal kialakítva egy közös nyelvet. A srác, aki belép a mozitermbe, a saját trükkjébe kavarodna bele, ha ekkor odalépne a filmvászonhoz, és ott keresné a kapcsolatot. Nem, neki megvan a maga avatárja a teremben, aki persze szerepelt a filmben is, ám akivel ő azon túl is közvetlen kapcsolatban áll.
..
Mert földönkívüliek, saját tapasztalatom alapján, igenis léteznek. Földön-kívüliek. Ezen az illúzión túliak. Csodálatosak, gyönyörűek és cseppet sem félelmetesek, sőt. Csakhogy ők nem a filmben fognak a film egy másik távoli most még láthatatlan térbeli pontjából megjelenni a filmen, hanem ők a film eseményébe kapcsolódva jelennek meg annak egyik jelenetében a filmvászon előtt. A moziterem valóságában. Itt vannak most is, csak nem látszanak, mert megy a vetítés, s a teremben sötét van. Még. Aki nagyon beletemetkezett a filmbe, onnan a vászonról hiheti azt, az ő megjelenésük a film része, hisz ott állnak majd a vászon előtt abba tökéletesen belesimulva, csakhogy ez már egy másik dimenzió lesz, s aki felébred addigra a moziterem valóságára ráeszmélve, tudni fogja, itt az idő: számára vége a vetítésnek. Meghasad az ég, elszakad a valóság vászna, és ott majd ki lehet bújni. A vetítés, a film nem ér véget, az mindörökre ott lesz egyben a filmtekercsen, de a mozi épületét ekkor el lehet hagyni."

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 917
25 933
113
(Folytatás)
---
"Tehát szerintem minden ezt a pillanatot készíti most elő. A felszínre került paleoasztronautikai leletektől kezdve az egyre több UFO észlelésig, minden, amin megakad a figyelmed. Töredezett, kissé zavaros, mozaikszerű kép hüllőkkel, lezuhant űrhajókkal, kachinával, annunakikkal, Ezékiel és Jelenések könyvével, Blue Beam Projekttel, holografikus valósággal épp azért, hogy összerakhasd magadnak szép lassan a képet. Gondolom, a mozin túli világ is rétegzett, ám abban szinte biztos vagyok, hogy a föld csak egy vetítőterem. Egy szimulációs program – de ezt már többen pedzegették, ha jól tudom, pl. Dr. Johannes Fiebag, de sok kvantumfizikus is ezen a véleményen van. Ahogy az én „kérőm” nekem megsúgta: higgyem el, a Föld nem gömbölyű és nem is forog. Erre persze felszisszentem. Aztán végiggondoltam, hogy valaha épp ugyanígy szisszentek fel a „Föld nem lapos” elképzelés hallatán mondván, de hisz az empirikus tapasztalatok azt igazolják, lapos! Lám, a megismerésünk korlátai.
..
Most azt hisszük, mindent tudunk a Földről, a Naprendszerről, a Világegyetemről. Egy módon nézve, igen, de mi van, ha a mostani megismerésünk is csak a valóság egy korlátolt észlelésén alapuló tévképzet? Körbeutazzuk a gömbölyű Földet, ahogy régen elnéztünk a látóhatár széléig. És ha van ezen túl is valami, amit most még csak nem is sejtünk? Hamarosan talán kiderül. Nem állítom, hogy mindaz, amit ez ügyben megtapasztalok általános érvényűnek tekinthető, mégis megint csak azt kell mondanom a saját tapasztalataim alapján, hogy nincs mitől félnünk. Az a forró szeretet, türelem, meg-értés, elfogadás, bölcsesség, amit a mozitermben tapasztaltam, páratlan. A vásznon még fut a film, ezért nem látom az ott ülők arcát, de érzem a jelenlétüket, hallom a suttogásukat és értem a szavaikat. És pontosan tudom, nincs mitől félnie annak, aki képes lesz különbséget tenni a vásznon futó képsorok és a vászon előtti történések között.
...
S most minden abban segít, hogy gyorsan megtanuljuk ezt a különbséget megtenni. Különbséget tenni a között, amikor azt látod, a filmen történik valami, s a között, amikor belátod, bár mindez szervesen és logikusan illeszkedik a filmbe, de mégis tudod, pontosan érzed, itt a vászon egy kicsit mintha meghasadt volna, s amit láttál, bár még a leforgatott film része, de közvetlen kapcsolatban áll az azon túli valós világgal. Teljesen szinkron azzal, mint a lánykérés esetében a moziterem ajtaja a vásznon és a valóságban."

• Tetszik
Reactions: gergo55

Leonidas

Well-Known Member
2019. október 16.
2 629
3 428
113
Az elnöki rendeletet vissza vonhatná Biden, ha akarta volna.
Próbálom megérteni a logikát: azért beszélnek egy csomót UFO-król, felvételeket szivárogtatnak, majd pedig ismernek el, hogy titkoljanak katonai fejlesztéseket?
Ennek nem sok értelmét látom, ha ugyanazt folytatták volna a következő 50 évben, mint az elmúlt 50 évben, én nem látom, hogy annak milyen káros következményét szenvedték volna el, amit ezzel a stratégiával akarnának elkerülni.

Számomra még mindig az a leglogikusabb opció, hogy felkészítik a közvéleményt egy nagy bejelentésre, amiben elismerik, hogy felvették a kapcsolatot földönkívüliekkel. De holnap már június 1, feltételezem a következő nap estéjére már többet megfogunk tudni, és tisztábban látunk majd.
Ha már felkészítik a közvélemény valamire és az a cél, akkor az lehet egy defektes ufo maradványainak elismerése, amiből a fizikai / technológiai titkokat nem tudták kibányászni cirka 70 év alatt sem, szégyen ide vagy oda. (ha igaz a sztori) Mint már azt korábban mondtam ezekhez a hozzáférés valamelyik "nagy kutyának" az emberi világ feletti hegemóniát jelentené hosszú időre.

Majd meglátjuk mit szeretnének kinyögni. Az már biztos, hogy hazudtak eddig éjjel és nappal folyamatosan a témáról. Egyrészt be is vallották, másrészt olyanok mint én akik közelről is látták ilyen szerkezetet azok ezt eddig is világosan tudták hogy hazudoznak folyamatosan. Majd meglátjuk mivel jönnek elő. Engem nehezen győznek meg. :)

Hagyd békén Bagolyt te is meg a többiek is ! Amúgy meg volt amiben igaza volt, pld. a meghatározásokon való kicsinyes lovaglás - például.
Vége! Befejeződött az a vita, és NEEEM kezdi újra SENKI kicsiben sem mert szétrúgom a seggét ! Remélem ez mindenkinek világosan érthető. :rolleyes::)

MÁS

Ha már előjött ez meghatározás beli vita, megpróbáljuk megoldani. Sajnos az US média és filmipar az "Alien" kifejezést annyira lejáratta és kinyírta hogy ma már NEM HASZNÁLHATÓ ! (az idióta rémisztgetős filmjeik miatt lett ez az állapot, a reklám és a bulvár szét hype-olta a kifejezést, így azonnal azokra az értelmezésekre asszociál mindenki, így tették teljesen használhatatlanná a valódi értelmezésében)

MÁS

Már írtam egy hosszú postot arról, hogy a legtöbb UFO-ról készült felvétel hamisítvány !!! Eddig is tudtam ezt! Az a post már elúszott mert sokáig nem tettem közzé, majd megírom újra.

Garantáltan hiteles UFO-ról készült felvételeket akartok látni ? Korábban linkeltem 5 ilyen felvételt is ide a topicba ! Én személyesen láttam azt a jelenséget, tehát azok a felvételek TÉNYLEG valósak ! Én mindössze ötöt találtam, de vagy 15 milliós az a kínai körzet. Kereshettek nekem még párat ! :D (csak eredeti kínai felvétel készítőjének feltöltése elfogadható, SEMMILYEN után közlő / UFO-s oldal mattyantása NEM elfogadható a számomra, különösen NEM a vágott anyagok, kivétel ha szerepel az eredeti feltöltő linkje is !)

• Tetszik
Reactions: gergo55

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 917
25 933
113
(Vége)
---
"Egy térben több dimenzió van jelen. Szíven üt ilyenkor az élmény, pontosan, mint a lányt, mikor felismerte az otthonának töredezett képeit. Egyre több ilyen élmény lesz, sokszor kicsit mókás helyzetek, mert a moziteremben nagyon jó ám a hangulat, ezt is lehet érezni. Természetesen fenntartom, hogy valamit félreértettem a suttogásokból és tévedek, ám most mégis az összes sejtemmel azt érzem, minden eddigi tapasztalatom alapján úgy sejtem, azaz most határozottan azt gondolom, az Esemény itt van a küszöbön.
..
Bizony, hamarosan megjelennek a „földön-kívüliek”, megjelenik a filmben a valós otthon az álmodóval együtt. És ekkor az álomalak és az őt álmodó egyesül, pont úgy, ahogy ez minden reggel megtörténik veled, és jöhetnek az új kalandok. Egy űrhajón utazol oda, ahol majd azt látod, megérkezett az űrhajód. De előtte minden a helyére kerül, rend lesz végre ebben a kusza álomban, hogy a kincset, amit a markunkba gyűjtöttünk e hosszú kaland során „befizethessük” amolyan belépti díjként az új világ kapujában, ami mindaddig csukva volt előttünk, amíg az oktondiságunk folytán veszélyeztettük a magasabbrendű, szabad játékot. Mint ahogy gyerekként sem engedtek sokszor a felnőttek dolgainak közelébe, pedig annyira bájos voltál, és ők annyira nagyon szerettek. Tán épp ezért nem engedtek meg mindent. A világ legtermészetesebb dolgai ezek, s utólag pontosan látjuk a járóka létjogosultságát, illetve azt is, hogy amelyik gyerek ágaskodva kikéredzkedik, rövid időn belül biztosan megérik arra, hogy elhagyja a kis rácsos védelmi zónáját, bizonytalan lépéseket téve egy számára új valóság felé."

MangaMonguz

Well-Known Member
2021. április 14.
1 174
10 650
113
Kedves Monte,
Azt az általad szóba hozott összeesküvés elmélet linkjét megosztanád. Én mindenevő vagyok, csak nem kapok sokkot tőle.
Előre is köszi.
Amúgy érdekes a szemléletmódot. Szívesen olvasmány.

Üdv Tomcat1!

Ez AT honlapjának a linkje (az eredeti bázisom még a HTKA előtti időkből :) ), viszont a hivatkozott hozzászólást meg kell majd keresnem, valamikor tavaly vagy tavaly előtt volt valamelyik topikban:
Antalffy Tibor, az ország legidősebb bloggere. | Az értelmes emberek vitafóruma (antalffy-tibor.hu)

Itt a lehetőség Hóbagoly számára, hogy jóvá tegye bűneit, segíthetne bekalibrálni, hogy melyik poszt hozzászólásai között volt ez és nagyjából mikor. Nagyon hálás lennék érte, mert egyébként vagy végig kell majd nyálaznom több száz oldalt, vagy a vak szerencse segíthet csak.

• Tetszik
Reactions: gergo55 and tomcat1

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
14 598
36 976
113
Üdv Tomcat1!

Ez AT honlapjának a linkje (az eredeti bázisom még a HTKA előtti időkből :) ), viszont a hivatkozott hozzászólást meg kell majd keresnem, valamikor tavaly vagy tavaly előtt volt valamelyik topikban:
Antalffy Tibor, az ország legidősebb bloggere. | Az értelmes emberek vitafóruma (antalffy-tibor.hu)

Itt a lehetőség Hóbagoly számára, hogy jóvá tegye bűneit, segíthetne bekalibrálni, hogy melyik poszt hozzászólásai között volt ez és nagyjából mikor. Nagyon hálás lennék érte, mert egyébként vagy végig kell majd nyálaznom több száz oldalt, vagy a vak szerencse segíthet csak.

Tibi bá' elmehet a búsba, mindenkit kitiltogat, aki ellentmond neki, én is így jártam anno. Persze visszamehetnék más nicken, egyszer még vissza is mentem, de meguntam az ottani mentalitást és társaságot. Bár voltak érdekes threadek korábban, csak a "blog" kőkorszaki formátuma miatt is nehéz őket visszakeresni.

MangaMonguz

Well-Known Member
2021. április 14.
1 174
10 650
113
Tibi bá' elmehet a búsba, mindenkit kitiltogat, aki ellentmond neki, én is így jártam anno. Persze visszamehetnék más nicken, egyszer még vissza is mentem, de meguntam az ottani mentalitást és társaságot. Bár voltak érdekes threadek korábban, csak a "blog" kőkorszaki formátuma miatt is nehéz őket visszakeresni.
Ja, öregszik az öreg is, de én bírom. Mi megbeszéltük már rég személyesen, mik azok a témák, amiket nem érintünk, így nincs gond. A társaság sajnos az utóbbi években szépen lecserélődött, hol van már az évekkel ezelőtti banda? Alig marad néhány ember a régiek közül. Apropó, milyen nicknéven voltál fent, ha nem titok?

• Tetszik
Reactions: kaktusz

misinator

Well-Known Member
2011. október 5.
4 658
13 029
113
Hm...hát nem is tudom...
Ifjonti énem roppant szerette volna hinni, hogy a mi időnkben megjelennek a jóságos idegenek, akik Világbékét hoznak, meg charterjáratokat a szomszédos világokba stb. (Kuczka Péter féle Galaktika, Asimov, Lem, Arthur C Clarke, Sztrugackij fivérek könyvei, Titkok könyve stb.), no meg különböző kommersz és kevésbé kommersz sci-fi filmek (Harmadik típusú találkozások, 2001 Űrodüsszeia, stb.).
Persze minden lehetséges, de még mindig csak ott tartunk, hogy jobb híján sötét anyagnak és energiának nevezzük a - tippre - az emberi ésszel végtelen világunk 95 százalékát kitevő és általunk egyelőre érzékelhetetlen...Valamit.
S ez csak vélhetően egy Világegyetem. Fogalmunk sincs, hogy mi volt az ősrobbanás előtt, mi van ezen a táguló valamin túl (Semmi!????), mi van bármin túl!? Vagy az egész egy önmagába forduló zárt rendszer?

De mi van azon kívül!?

De már olyan technológiákkal rendelkezünk, amivel el lehet szédíteni nemhogy a jámbor polgárokat, de még a hóembert is ( pl. drónrajok az éjszakában), s olyan technológiákkal (pl. infrahang) rendelkezhetünk , amikkel pszichózist, tömegpszichózist lehet elérni.
(Apropó: Mi van az ún. havannai rejtéllyel? Tudunk már valamit?).

Szóval már a szemünknek, meg az agyunknak sem hihetünk.

Közben eddig oda jutottunk el a technológiai vívmányainkkal, hogy - kivétel nélkül! - minden probléma megoldását újabb problémák generálásával tudunk csak megoldani! (Pl. egészségügyi vívmányok - túlnépesedés, mezőgazdasági vívmányok - ökoszisztéma rombolása, műholdrajok - a Föld körüli pályák agyonszemetelése stb., stb.)
Taps.

De mi vagyunk olyan királyok, hogy értelmes idegenekkel akarunk kapcsolatot felvenni!
Ahogy egy volt kollégám mondaná: Ná bázmeg!

Ui: Nekem amúgy roppant szimpatikus és megnyugtató(?) (kinek a keresztény, kinek a buddhista, kinek a hindu, kinek a pap, kinek a papné...) világmagyarázat (S közben igen valószínűleg ez sem nyert), ami a Prometheus című filmben van ábrázolva a Tervezőkkel.
Még mindig "életszerűbb", mint a - s itt kérek elnézést minden vallásos fórumozótól, senki vallási érzékenységét nem akarom megsérteni - különböző vallások, keletkezési koruknál fogva számomra logikai bukfencekkel teli, meseszerű világmagyarázatuk.

Persze, mint írtam, ennek sem látom maroknyi esélyét sem...

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
21 935
72 734
113
Én úgy vagyok ezzel az egész ufo kérdéssel, hogy egyrészt a legrégebbi történeteiben a fajunknak elég az Isten( és minden asszociációt) szavat idegen lényre cserélni és máris egy csomó értelmesebb jelentése van. Sitchin önmagában, Danikennel kiegészítve méginkább értelmet ad ennek. Szóval lehetnek a teremtőink, lehetnek a 3600 évenkénti bejelentkezők is.

De az is mindegy ha nem így van. Hogy békés utopista lények, vagy szörnyek, amikkel felvesszük a tényleges kapcsolatot(ha még nem tettük, de szerintem még emberrel is kereskednek velük) az is mindegy, mert velünk egy valamikori konfliktus egyrészt kódolt, másrészt egy idegen faj egyből egy megtámadható bolygón kívüli fenyegetés, ami önmagában hordozza nagy közös erőfeszítésnek a világbéke törékeny alapjait. Lesz kivel gyűlölködni végre, aki nem ember.

A technológiánkkal kapcsolatban szerintem az emberiség javarészt kishitű. Hatalmas fejlődésen rohantunk végig, ami a pusztító és az ezt kommunikációsan összehangoló eszközeinket illeti. Mindegy, milyen király lényekről van szó, és milyen király űrhajókról, anyagában nem hiszem hogy bármelyik jól bírná a hidrogénbombát.

Szóval megfontoltan kell mocorogniuk, mert kimenni ugyan nem nagyon tudunk, de ők sem bejönni.

Halfdan

Well-Known Member
2019. január 9.
2 221
3 230
113
Hm...hát nem is tudom...
Ifjonti énem roppant szerette volna hinni, hogy a mi időnkben megjelennek a jóságos idegenek, akik Világbékét hoznak, meg charterjáratokat a szomszédos világokba stb. (Kuczka Péter féle Galaktika, Asimov, Lem, Arthur C Clarke, Sztrugackij fivérek könyvei, Titkok könyve stb.), no meg különböző kommersz és kevésbé kommersz sci-fi filmek (Harmadik típusú találkozások, 2001 Űrodüsszeia, stb.).
Persze minden lehetséges, de még mindig csak ott tartunk, hogy jobb híján sötét anyagnak és energiának nevezzük a - tippre - az emberi ésszel végtelen világunk 95 százalékát kitevő és általunk egyelőre érzékelhetetlen...Valamit.
S ez csak vélhetően egy Világegyetem. Fogalmunk sincs, hogy mi volt az ősrobbanás előtt, mi van ezen a táguló valamin túl (Semmi!????), mi van bármin túl!? Vagy az egész egy önmagába forduló zárt rendszer?

De mi van azon kívül!?

De már olyan technológiákkal rendelkezünk, amivel el lehet szédíteni nemhogy a jámbor polgárokat, de még a hóembert is ( pl. drónrajok az éjszakában), s olyan technológiákkal (pl. infrahang) rendelkezhetünk , amikkel pszichózist, tömegpszichózist lehet elérni.
(Apropó: Mi van az ún. havannai rejtéllyel? Tudunk már valamit?).

Szóval már a szemünknek, meg az agyunknak sem hihetünk.

Közben eddig oda jutottunk el a technológiai vívmányainkkal, hogy - kivétel nélkül! - minden probléma megoldását újabb problémák generálásával tudunk csak megoldani! (Pl. egészségügyi vívmányok - túlnépesedés, mezőgazdasági vívmányok - ökoszisztéma rombolása, műholdrajok - a Föld körüli pályák agyonszemetelése stb., stb.)
Taps.

De mi vagyunk olyan királyok, hogy értelmes idegenekkel akarunk kapcsolatot felvenni!
Ahogy egy volt kollégám mondaná: Ná bázmeg!

Ui: Nekem amúgy roppant szimpatikus és megnyugtató(?) (kinek a keresztény, kinek a buddhista, kinek a hindu, kinek a pap, kinek a papné...) világmagyarázat (S közben igen valószínűleg ez sem nyert), ami a Prometheus című filmben van ábrázolva a Tervezőkkel.
Még mindig "életszerűbb", mint a - s itt kérek elnézést minden vallásos fórumozótól, senki vallási érzékenységét nem akarom megsérteni - különböző vallások, keletkezési koruknál fogva számomra logikai bukfencekkel teli, meseszerű világmagyarázatuk.

Persze, mint írtam, ennek sem látom maroknyi esélyét sem...

A filmben is elhangzik a kérdés: és hogyan lettek a tervezők?

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
14 598
36 976
113
Ja, öregszik az öreg is, de én bírom. Mi megbeszéltük már rég személyesen, mik azok a témák, amiket nem érintünk, így nincs gond. A társaság sajnos az utóbbi években szépen lecserélődött, hol van már az évekkel ezelőtti banda? Alig marad néhány ember a régiek közül. Apropó, milyen nicknéven voltál fent, ha nem titok?

Nem voltam sokáig, de ehhez hasonló nicken.

• Tetszik
Reactions: MangaMonguz