UFO / UAP (Unidentified Aerial Phenomena)

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

rappali_

Well-Known Member
2016. szeptember 18.
3 308
16 177
113
Az, hogy mi fordulhat elő és mi nem, statisztikának hívják a matek nyelvén. Egy dolgot kihagyunk gyakran... mi van ha nem 100 évente egy járgány jár erre, hanem évente 100. Néha napján előfordulha a gépükön lévő windows 3233444-nél is a kék halál :D

• Tetszik
Reactions: arcas and fip7

jani22

Well-Known Member
2016. augusztus 31.
12 671
26 898
113
Roswell kapcsán egy dolog fura csak... az első hírekben maga a légierő nyilatkozta le, hogy elfogtak egy csészealjat. Aztán jött a jaaaa, nemis :)
:)

Ha nem kombináljuk túl, akkor azért mondta az őrnagy hogy UFO, hogy elterelje a figyelmet a tréül elkészített kémkedő eszközükről, hogy a bázisuktól nem messze lejött füvet legelni. :D

rappali_

Well-Known Member
2016. szeptember 18.
3 308
16 177
113
Lehet az is, minden esetre csak velünk 3 olyan eset volt... Jelzem a kecskeméti légibázis tőszomszédságában már a hajtómű hang alapján ismertük a típusokat. Erre... volt pár cifraság. Az én esetem azért volt vicces, mert eleinte örültem h végre este látok egy Concordot repülni (a fénypont elég tempósan haladt-de nem úgy, mint a műhold). Erre nem megállt a kis lüke? Aztán, mint egy légy leírt pár fura hurkot és olyan tempóval lépett le, hogy pislogtam. A mai napig megvan a skiccem, amit rögtön utána rajzoltam. Jelzem, elég szkeptikus vagyok és fizikából is jó vagyok ;)

• Tetszik
Reactions: jani22

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 864
32 141
113
Nem tudom kinek mennyire régiek az UFO-s történetei, de egy model helikopterrel és a rajta levő 1-2-3 fényforrással olyan mozdulatokra képes egy ügyes kezelő, hogy ha nem látod este a gép testét akkor érdekes gondolataid is támadhatnak.
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 405
58 572
113
Ha így könnyebb. :) Tudod, bizonyíték kéne. :) De mint kiderült, csak a "halálunk" után kaphatnánk... Mint a muszlimok a 72 szüzet.
Jahmm, különleges ám a Föld, meg az itt lévő lények... Hát ez az! És a bolygón belül is a pilisi szívcsakra itt Magyarországon. Szívesen elhinném, mert hinni ilyesmiben jó... De tartok tőle, hogy a valóság sokkal kevésbé romantikus...

Rég írtál ennyi zöldséget bele egy hsz-be,de végül is,mindenki fejlődik.:D
Milyen halál?
Milyen muszlimok?
Milyen pilis?
Milyen romantika?
Csajozz be inkább.;):D

jani22

Well-Known Member
2016. augusztus 31.
12 671
26 898
113
:)

20170310gyors-radiokitoresek-fast-radio-burst1.jpg

http://www.origo.hu/tudomany/20170724-mesterseges-objektumok-kuldhettek-a-foldonkivuli-jeleket.html

Na, ez megint nem az UFO-k napja. :)

• Tetszik
Reactions: fip7

wolfram

Well-Known Member
2011. július 30.
5 854
4 238
113
Rég írtál ennyi zöldséget bele egy hsz-be,de végül is,mindenki fejlődik.:D
Milyen halál?
Milyen muszlimok?
Milyen pilis?
Milyen romantika?
Csajozz be inkább.;):D

Jahhm, ha te mondod. :)

A többire meg:
https://forum.htka.hu/threads/ufo.490/page-25#post-277981

Semmi konkrét... "Morfogenetikus mező"... "Meggugliztam" amúgy, de ezt neked is javasolnám több témában, mielőtt leszédülnél a magas paciról. :) A többi meg... Majd, ha kinyúlok, meglátom ugye... Na ez az! Hol itt a konkrétum, a "kézzel fogható", észlelhető, ellenőrizhető, megismételhető tény, kedves joe? :confused: De nyilván én írok zöldségeket...

• Tetszik

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 405
58 572
113
Jahhm, ha te mondod. :)

A többire meg:
https://forum.htka.hu/threads/ufo.490/page-25#post-277981

Semmi konkrét... "Morfogenetikus mező"... "Meggugliztam" amúgy, de ezt neked is javasolnám több témában, mielőtt leszédülnél a magas paciról. :) A többi meg... Majd, ha kinyúlok, meglátom ugye... Na ez az! Hol itt a konkrétum, a "kézzel fogható", észlelhető, ellenőrizhető, megismételhető tény, kedves joe? :confused: De nyilván én írok zöldségeket...

Jól indult a napom,ezért(is) kaptál 1 privátot.;)

jani22

Well-Known Member
2016. augusztus 31.
12 671
26 898
113
Azt jósolom, hogy f. év október 12-én egy 16 méteres átmérőjű (átlagosan) azonosítatlan (volt) objektum 0,1 Föld- Hold távolságban elsuhan sárgolyónk mellett 7,6 km/sec sebességgel (egymáshoz viszonyítottan).
/Muszálj ide a sortörés, mert a kardtól nem látszik az előző bekezdésnél a "íto" :D/
Aki nem hiszi, annak utána járok. :hadonaszos:

:D

http://spaceweather.com/

(Lent, az alján az oldalnak, táblázatban megadva az aktuális események ezügyileg.) :)

• Tetszik
Reactions: wolfram

jani22

Well-Known Member
2016. augusztus 31.
12 671
26 898
113
Ez nem UFO, de nem egyszerű a keletkezése a mostani tudásnak.

Lököttek ezek a matekosok. Lejöttek a fáról és a gyerek bele lépett az agyagba - 3500 éve, csak úgy.

"Az agyagtáblát több mint száz éve fedezte fel a mai Dél-Irak területén a legendás régész, Edgar Banks, akiről Indiana Jones alakját is mintázták. Az úgynevezett püthagoraszi számhármasok speciális sémájával évtizedek óta fejtörést okoz a matematikusoknak."

http://www.origo.hu/tudomany/201708...etriai-tablazatat-talaltak-meg-a-kutatok.html

• Tetszik
Reactions: wolfram and fip7

jani22

Well-Known Member
2016. augusztus 31.
12 671
26 898
113
  • Tetszik
Reactions: fip7 and zeal

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
19 442
61 435
113
Ilyet még az UFO-k se láttak, szóval eljöttek élőben is megnézni hová fajul a világ :)

• Tetszik

jani22

Well-Known Member
2016. augusztus 31.
12 671
26 898
113
Ez a téma vót' má' a topikban?

Videó: Ismét felzendültek a hátborzongató hangok, amik egykor Nyíregyházára, Debrecenre és Miskolcra is a frászt hoztá:
http://www.boon.hu/video-ismet-felz...cenre-es-miskolcra-is-a-fraszt-hoztak/3629026

Ti mit tippeltek?
De jó hogy szóltál, saját magamnak [máshonnan] címzett E-mailt sem néztem meg, pedig a tárgyhoz tartrozik. :rolleyes:

Amit írtál, azzal összefügg.

Megnéztem / hallgattam a Tiedet is, meg ezt:

https://ripost.hu/cikk-ismet-hallatszott-a-rejtelyes-egi-hang-szlovakia-felett/?source=hirkereso

Véleményem szerint:

- Kamu videók hanghatással, mert szerepelni akar.
- Vadászgép zaja némi torzítással. Pláne az a videó,amit mellékeltem.
- Lehet nem tisztázott földkéreg elmozdulás hangja. Földrengéseknél - előfordulhat. Kellene beszélni a - pangea.blog.hu - alakulattal.
- A közelben lévő autópályán engem húznak TRÉleren, vagy mögötte. :eek::rolleyes::hadonaszos: :)

Vagy olyan mint a nagyon túlképzett USA nyugdíjasok a Vénusz bolygót az autójukból nézve követő UFO-nak hisznek. Távol van, így a helyzete nem változik. Közben csak egy földmunka zajlik a közelükben

E téma olyan mint az ISO, mert egy piaci rés lett betömve. o_O

Számomra a földkéreg elmozdulásának a hangja jön be, mert a Pl: a ionoszféra fénye nagyon magasan van. Nem ad ki hangot. A Jupiter atmoszférájának hanghatásait nem kívánom hallani, mármint közelről. :confused:

pinkexplosion_strip.jpg

http://spaceweather.com/

Ezek még bejöhetnek a körképbe:

http://www.zeneszoveg.hu/dalszoveg/36667/vagtazo-halottkemek/szferak-zeneje-zeneszoveg.html

Ez viszont jó is: :)

"Mennyei szférák zene"

• Tetszik
Reactions: misinator and fip7

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
19 442
61 435
113
jani22

"- Lehet nem tisztázott földkéreg elmozdulás hangja. Földrengéseknél - előfordulhat. Kellene beszélni a - pangea.blog.hu - alakulattal."

Én is erre gondolok.

• Tetszik

jani22

Well-Known Member
2016. augusztus 31.
12 671
26 898
113
Tegnap írtam a pangea.hu -nak

"Tisztelt Pangea!

Nagyon hiánypótló és érdekes az oldalatok. Sajnos még nem volt időm végig olvasni minden bejegyzéseteket. Kellően érdekfeszítő a tudományos ismeretterjesztésetek. Én nagyon köszönöm a munkátokat!

Magamról annyit, hogy érdekel a csillagászat és a technika.

Segítség, illetve vélemény kellene a https://forum.htka.hu/threads/ufo.490/page-37 a 735 sz. hozzászólással kapcsolatosan.

Lehet földkéreg elmozdulás hangja? Vagy más, általam nem ismert természeti jelenség

Megköszönném, ha válaszolnátok.

Üdv.

jani22"

• Tetszik
Reactions: misinator and fip7