Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
A berakott videókban én nem látok azonosítatlan repülő tárgyakat, bár van aki lebeg. Kérem maradjunk meg a topik témájánál
Az UFO észlelőknek.A berakott videókban én nem látok azonosítatlan repülő tárgyakat, bár van aki lebeg. Kérem maradjunk meg a topik témájánál
Íme a válaszomLesznek még hatalmas löveggel felszerelt csatahajók És azok már mágnese ágyúk lesznek
A Galaktika sci-fi folyóiratban volt egy novella(?) a nyolcvanas években. A stílusa meglehetőse megdöbbentő volt, hiszen látnoki bizonyossággal írta le a fejlődés irányát a jövő haditechnikájában.
Ami megmaradt bennem, hogy például azt jósolta, amit most írsz: Madár és bogár méretű, önállóan és rajokban támadni képes gépeket jósolt, amik harcképtelenné teszik a hagyományos pl. repülőeszközöket, akár még a földön.
Lehet, hogy az írónak még a végén igaza lesz?
Csak minimum öt évfolyamot kéne lehurcolni a padlásról (pontosabban a padról, hiszen borsodi vagyok), s átnyálazni, hogy megkeressem...
Mindent bele az én erdeklodesem gelkeltetted a cikk iránt
Ha minden igaz, akkor a párom nyári műtétje után itthon leszek vele, akkor nekiveselkedek a keresésnek.
Nagyon nehezen jön be, még értelmeznem kell. Stanislaw Lem számomra mindig mérvadó volt.A Csatahajók múltja, és esetleges jövője topikból:
Íme a válaszom
Joint Multi-Role Future Vertical Lift program topikból:
Na szóval a fentebb írt soraim gyakorlatilag maradéktalanul beteljesültek; ma felmentem a szaunaforró pad'ra, s megkerestem a Galaktika gyűjteményemet, majd lecígölve, átnyálazva őket - az utolsó előttiben volt - megtaláltam a novellát!!!
Rám nem jellemző módon egész jól emlékeztem rá
Szerencsére megtaláltam a neten bemásolva, így már nem kell elvinni szkennelni.
Tehát Stanislaw Lem az írója a novellának.
Szégyellem, hogy nem emlékeztem a szerzőre
Mai - HTKA-t olvasó - szemmel is meglehetősen lebilincselő és igényes műnek tartom. Figyelembe kell venni, hogy 1983-ban(!) írta, s a Galaktikában 1986-ban jelent meg.
S azt sem árt figyelembe venni, hogy nem szakíró, s akkor még nem olvashatta - vagy mégis - Molni összes művét.
Persze lebukik néhol a nyelvezete, a fordítás társadalmi környezete.
Na meg időutazás ide, időutazás oda, bár megemlíti a Columbia űrsiklót, de nem ír annak katasztrófájáról.
Ejnye Nostradamus
Ezzel együtt szerintem számos elgondolkodtató meglátása van, mi több egész jól tippelt pár kérdésben az egyre gyorsuló és váratlan történelmi eseményekben bővelkedő elmúlt 34 év ellenére is.
Szeretnék én így előre tippelni a következő 30 évre nettel, meg HTKA-val felvértezve.
Jó olvasás élményt!
A 47. oldalon van egy kortárs író elemzése Stanislaw lemről.
A novella pedig a 61. oldalon kezdődik:
A XXI. század fegyverrendszerei avagy a tótágas evolúció
http://documents.tips/documents/galaktika074.html#
Na Uraim, várom a Stanislaw Lem.-i szintű jóslataitokat!
Molni, ha még nem zártad le az összefoglalódat
Ezzel küszködni fogok, nem akar bejönni, pedig 500-as a netem. Vagy a gépen fogja valami. Majd meglesem.Kíváncsian várom majd a véleményedet!
Csak lejött több percen keresztül jelöltem ki az egészet, mert egy szöveghalmaz. zsiger-zsugorodást kapott a jobb kezem, kénytelen voltam a ballal sör után nyúlni.Kíváncsian várom majd a véleményedet!
Ez egy full kamu drónos bohóckodás. Sajna...
Pedig el kéne már pár éles felvétel amin tényleg lehetne csámcsogni