"A nyugat szar intézkedései" - hát igen, ott kasztosodás van keményen, mondd meg hol laksz, megmondom ki vagy. Mondjuk intézkedéseknek nem nevezném, ez piaci folyamat volt, az is, hogy a középosztály elköltözött az egyre vibrálóbb városi környezetből a kertvárosokba (ahol a háztulajdonosok egyesülete mindent aprólékosan leszabályoz, egész addig, hogy nem teregethetsz kint, mert rontja az összképet, és így a többiek ingatlanának értékét is). Igen, nálunk még sokan a szociból örököltek és ennek köszönhetik, hogy olyan lakásban élnek, amit nem tudtak volna sose megvenni főleg a mai piaci áron... ezt az "igazságtalanságot" a baloldal ingatlanadóval szeretné orvosolni, na ezt mint érintett nem támogatom, ezért sem szavaznék sose rájuk, bármilyen mezben jönnek éppen. Mert tudom, hogy minden ballib országmegváltó elképzelésbe belekerül előbb-utóbb a "fizessenek a gazdagok" többi formájával (progresszív jövedelemadó stb.). Önző dolog, tudom. Én meg gazdag nem vagyok, egyetlen vagyonom az ingatlan (nem kell luxuslakásra gondolni, de a mai árak mellett az, a lokáció miatt is).
Igen, a
geo(rg)izmus szerint pedig a földet és az ingatlant kellene egyedül megadóztatni, semmi mást.
Az ingatlanadóval engem kiszorítanának valami zártkerti putriba vagy vidéki faluba, ahol Lakatosék bármikor benézhetnek, mert kénytelen lennék eladni vagy kiadni a lakást (ha elfogyott a lakás ára, akkor esetleg valami lila hajú transzgender ügyintéző kegyeit kellene majd keresnem, hogy utaljon ki egy garzont a kerületi önkormányzat - esetleg segítene, ha én is LGBT-nek vallom magam
). Azt is megértem, hogy aki most ott lakik aszerint meg jó lenne, ha megszívatnának, szóval ez zéró összegű játszma valahol.