Mikor lesz mágneses mezeje? Soha többé, az a mag már kihűlt. Mikor lesz légköre? Soha többé, abból a kevés jégből nem lesz annyi oxigén amiből légkört lehetne csinálni és mező híján azt is elfújná a napszél. Mikor lesz az emberi test számára elviselhető hőmérséklete? Soha, legfeljebb a földalatti bunkerben, de ilyen erővel itt is lehet földalatti bunkerben élni, ugyanolyanban csak azt nem kell a Marsig cipelni.Ezt azért megkérdőjelezném.
Soha nem lesz az olyan jó hely mint a Föld.
Attól függ hány ember akar menni. Ha csak néhány mutatóba mint a Holdraszállásnál arra képes lehet Musk. De ha az a terv, hogy átköltözzünk oda miután szétcsesszük ezt a bolygót az már képtelenség.Nem hinném, hogy amikor az emberek a szórakozásra is irgalmatlan energiát és erőforrást pazarolnak el (nyaralásokra repülővel, autóval, stb.), akkor egy másik bolygó kolonizálása tényező lenne a Föld kiszipolyozása terén.
Hozzáadhat?
Igen.
Számottevően?
Határozottan nem.
Miért kéne önpusztítás miatt irtani az emberiséget? Az önpusztítás az maga az ember irtás.Ezen gondolkodásmód alapján ki kellene irtani az emberiséget, hiszen káros és önpusztító.
Én ennél némileg optimistább vagyok, és a Mars csak az első lépés az emberiség kirajzásához a világűrbe.
Ami be fog következni, tetszik vagy sem. A kérdés, hogy mennyire hamar...
A világűr még a Marsnál is képtelenebb célpont. Nincs az egész Napban annyi energia, hogy egy űrhajót a fénysebesség közelébe gyorsítson. És ha még lenne is ilyen hajónk akkor is fényévek milliárdjai várnának odakint. Hova is mehetnénk? Mert eddig még egy alkalmas helyet se találtunk a közelben. Álmodozni persze lehet, hogy majd millió fényéveket utazunk az új hazába, de a sci-fik távlatai mellett azért tényleg érdemes a következő évszadra és a közvetlen környezetünkre is ügyelni, mert kirajzás helyett a kihalás is benne van a pakliban.
Nem vagyok én űrtechnológia ellenes, a világ megismeréséhez jól jön, de a világ méretei térben és időben nem emberre vannak méretezve, a kirajzásról kétségeim vannak, a kihalás közelebbinek tűnik.Lásd fent. Ahhoz, hogy megmentsd a Földet, aligha az űrhajózással és a bolygóközi kolonizációval kellene kezdened...