7. kísérletre sem sikerült Föld körüli pályára állítani a csillaghalót.
Az nem is volt tervben. Suborbitális pályára indult. De legalább szépen robbant
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
7. kísérletre sem sikerült Föld körüli pályára állítani a csillaghalót.
Mondjuk ez most se volt tervben, ugyanúgy landolt volna, ahogy korábban, de már tesztelték volna a műhold adagoló PEZ rendszert..7. kísérletre sem sikerült Föld körüli pályára állítani a csillaghalót.
Kíváncsi vagyok, hogy mikor lesz a booster/hajtóművek újrahasználhatók (mármint nem kísérleti célra hanem operatívan) és mekkora felújítás után hányszor? Az árra is kíváncsi leszek, Szerintem még csak egy techdemo ez az egész. Mindenesetre valamit n(agyon) elszámolhattak, mert a teherbírás a közelében sincs a vártnak. Az meg hajmeresztő, hogy a Shipet fel akarják vinni LEO-ról GTO-ra (meg vissza) újratankolással, egy kis végfokozat helyett műholdanként. A 20t hasznos teher egy 70 tonnás visszatérő eszközzel való felvitele már az SST-nél sem jött be.A booster kezd működni, akár használhatnák is, de nincs értelmes második fokozat hozzá.
A Raptorokból bár a kezdeti állapothoz képest sok extrát ki tudták préselni, de még mindig messze vannak a tervezett 330-350t tolóerőtől. A jelenlegi 260-280t is úgy érték el, hogy brutál magas chamber nyomáson 350bar üzemel, ami nem feltétlenül az újrahasznosítás záloga. Itt is a BO direktben alacsony, 135bar és egyszerűbb működési ciklust használ.Kíváncsi vagyok, hogy mikor lesz a booster/hajtóművek újrahasználhatók (mármint nem kísérleti célra hanem operatívan) és mekkora felújítás után hányszor? Az árra is kíváncsi leszek, Szerintem még csak egy techdemo ez az egész. Mindenesetre valamit n(agyon) elszámolhattak, mert a teherbírás a közelében sincs a vártnak.
??Ennek aztán meg mi értelme? Nem is hallottam erről.Az meg hajmeresztő, hogy a Shipet fel akarják vinni LEO-ról GTO-ra (meg vissza) újratankolással, egy kis végfokozat helyett műholdanként. A 20t hasznos teher egy 70 tonnás visszatérő eszközzel való felvitele már az SST-nél sem jött be.
Ugyebár az a szemlélet, hogy a "full reusanle" Starship párszázezer dollárért repül, akkor már miért ne? Ingy'é van. Csak valahogy a valóság egyre inkább visszanyal.??Ennek aztán meg mi értelme? Nem is hallottam erről.
Hát sok értelmét nem látom. Vagy azért csinálnák, hogy ha már úgyis tesztelni kell a tankolást?Ugyebár az a szemlélet, hogy a "full reusanle" Starship párszázezer dollárért repül, akkor már miért ne? Ingy'é van. Csak valahogy a valóság egyre inkább visszanyal.
Gondolj bele a HLS-be. A 6 raptort meg egy csomó más felesleges cuccot elviszi a Holdig, majd le és felszáll vele. Sok-sok felesleges tömeg ott is. Én ennek sem látom sok értelmét.Hát sok értelmét nem látom. Vagy azért csinálnák, hogy ha már úgyis tesztelni kell a tankolást?
Akárhogy is ez még odébb lessz.
A HLS még a kanyarban se látszik, így a fene se tudja hogy fog kinézni, de ja..Gondolj bele a HLS-be. A 6 raptort meg egy csomó más felesleges cuccot elviszi a Holdig, majd le és felszáll vele. Sok-sok felesleges tömeg ott is. Én ennek sem látom sok értelmét.
Amit publikáltak róla, az egy Ship módosítva (durván azonos méretekkel). Nem egészen fogom fel, miért jó 1 HLS-t 3-15 Shippel feltankolni és levinni a Holdra, ahelyett, hogy 1-2 Shippel felvinnék az egész leszálló-hóbelevancot.A HLS még a kanyarban se látszik, így a fene se tudja hogy fog kinézni, de ja..
Az sem kevesebb üzemanyag.Amit publikáltak róla, az egy Ship módosítva (durván azonos méretekkel). Nem egészen fogom fel, miért jó 1 HLS-t 3-15 Shippel feltankolni és levinni a Holdra, ahelyett, hogy 1-2 Shippel felvinnék az egész leszálló-hóbelevancot.
3-15 SH+SS indítás az állati sok üzemanyagAz sem kevesebb üzemanyag.
Csak igy, a Ship módositott változatával tudta Musk megnyerni a pályázatot.
Nyilván nem ez az igazi megoldás a Hold orbit-felszín közötti személyzet, felszerelés, bázisép. ag. mozgatására.
Az igazi megoldás az Eagle lesz az Alfa Holdbázisból!![]()
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..