Nálam rossz pont - én kutyás vagyok.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Nálam rossz pont - én kutyás vagyok.
Tetszik az ötlet, hogy a Masat sikere után megint egy magyar fejlesztés kerüljön a Holdra, de miért kell ehhez nekem hawaii és afrikai kiruccanásokat támogatnom????"Jelenleg végleges holdjárónk tervezése folyik, figyelembe véve holdraszállási partnerünk, az Astrobotic Inc. Peregrine leszállóegysége által adott peremfeltételeket. Tervezett indításunk 2019 második felére esik; a Peregrine-t egy Atlas 5 rakéta indítja el a Hold felé. A földi alkalmazások területén aknakereső és feltérképező rendszerünk prototípusán dolgozunk."
http://nyomdmegteis.hu/
Hát ez elég gyengus:
- én amúgy is a Falcon Heavyt várom
De én pont ezért várom.Miért?
Musk már kifejtette, hogy gyakorlatilag halva született.
Ma mindössze a cirka 6 tonnás Arabsat 6A (tervezett indítás 2018) és a ~6,4 tonnás ViaSat-3 (tervezett indítás 2020) a két GTO pályára szóló megrendelője - mindkettő a Falcon 9 képességein belül van egyszer használatos módban. Ezen kívül van még két demonstrációs repülés, az első a SpaceX által (ez fog még idén (???) bekövetkezni, a rakéta orrán valami súlymakett lesz csak a hírek szerint) és még egy, amelynek keretében több kísérleti műholdat kellene pályára állítaniuk az Amerikai Védelmi minisztérium megbízásából, hogy a jövőbeni esetleges megrendeléseknek meg tudnak-e felelni (ennek nincs sok értelme, hiszen az ULA és az USAF kimanőverezte a SpaceX-et, és 2023-ig megrendeltek hat Delta IV Heavy indítást). Az ötödik a Hold-megkerülő turistaút lenne. Ennyi. Ha őszinték akarunk lenne gyakorlatilag van az EELV minősítő repülés és a turistaút, ahova valóban szükséges a Falcon Heavy...
Már nem kell sokáig várni...- én amúgy is a Falcon Heavyt várom
A link egy angol nyelvu osszefoglalora mutat. (Talan eloadasok diai.) Tok jo meg minden, de hol van a frissitett magyar nyelvu cikk?Szóval tegnap nekiugrottam frissíteni a február óta bekövetkezett esemenyekkel a magyar nyelvű cikket.
Egy harslevelu jobb lett volna.Műkedvelő kollégák építő (fel- és leépítő) kritikáit szívesen fogadom
De egyébként a Merlint már csak szoftveresen húzzák, hardver ügyileg nem igazán nyúltak bele. Tudtommal.Kicsit részletesebben:
https://www.space.com/38712-spacex-rocket-engine-test-explosion.html
Nov 4.én egy félresikerült teszt során felrobbant a SpaceX új Block5-ös Merlin hajtóműve a Texasi McGregor tesztközpontban.
Egész pontosan még nem tudják hogy hol következett be robbanás: a hajtóműben vagy a tesztelésre szolgáló valamelyik egyéb berendezésben.
Ezt majd a jelenleg zajló vizsgálat hivatott eldönteni.
A hiba egy vészhelyzeti eljárás tesztelése során következett be amikor is a hajtóművet feltöltik LOX-al és azt szimulálják hogy egy szivárgás miatt erős nyomásesés lép fel a rendszerben. A teszt során a hajtómű nem működik, jelen esetben a LOX mégis valahogy tüzet fogott és berobbant...
A baleset hangsúlyozottan nem érinti a jelenleg használt Block 4-es Merlineket viszont érintheti a Falcon 9 Full Thrust (Falcon 9 v1.2) tervezett menetrendjét.