1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Vanguard-osztály

Diskurzus a(z) 'Nukleáris meghajtású robotrepülőgép/ballisztikus r' témában - Tcat által indítva @ 2013. január 6..

 1. Tcat

  Tcat Well-Known Member Szerkesztőségi tag Moderátor

 2. gacsat

  gacsat Well-Known Member

  5 év. Olyan csórók ezek, mint az oroszok.
   
 3. Python

  Python Well-Known Member

  A tengeralattjárók esetében azért különösen súlyos a kérdés, mert a Trident nukleáris töltetű rakétákat hordozó, Vanguard-osztályú tengeralattjárón már egy olyan operációs rendszer speciális változata fut, amelyet mindenki jól ismer, és nagyon kevesen tartanak biztonságosnak: a Windows XP (for Submarines). A brit döntéshozók azért választották az SMCS-NG (Submarine Command System Next Generation) nevű spéci Windowst, mert olcsóbb volt a többi ajánlatnál. Közben viszont azzal is számolniuk kellett, hogy az XP ellen számos, nyilvánosan hozzáférhető támadókód és jól dokumentált sebezhetőség van.
  http://vs.hu/magazin/osszes/hackerektol-feltik-a-brit-atom-tengeralattjarokat-0125
   
 4. wolfram

  wolfram Well-Known Member

  Win XP? Hát ez elég vicces... Ilyen helyekre kifejezetten biztonságkritikus, mikrokerneles és gyakran real-time oprendszereket szoktak használni. Idióta "döntéshozók"...
   
 5. kelepisti

  kelepisti Well-Known Member

  Azért valljuk be, hogy a boomerek, a kinnlét során kvázi 3-5 csomos sebességgel lopakodnak és a felszin felé is csak rakétakilövés szimuláció miatt közelednek. Itt a kivülről jövő hacker támadás lehetséges volta minimális, a "belső" ellenség ellen pedig az elhárítás gondolom a személyzet tagjait "különös" gonddal ellenőrzi. Abban az időben lehet talán problma, amikor nincs bevezésen a tengo (javitás-karbantartás stb.) itt már nagyobb a veszély, idegenek is járhatnak a hajón, de vszeg a hajógyári munkások is "biztonságossak".. Eddig nem lehetett se orosz, amerikai, francia, brit kémekről olvasni, hogy az kvázi ellenséges boomerekhez fértek volna..
   
 6. fip7

  fip7 Well-Known Member

  Azért egy éles helyzet esetén a windows kék halál eléggé "mókás" dolog lenne.
  De a Britek valamiért vonzzák ezeket a megoldásokat, ha jól emlékszem Falklandnál történt meg velük az, hogy az argentin légitámadás alatt lefagyott az egyik hajójuk tűzvezető számítógépe, ami miatt nem volt légelhárításuk az adott hajón...
   
 7. kalapacs

  kalapacs New Member

  "Azért valljuk be, hogy a boomerek, a kinnlét során kvázi 3-5 csomos sebességgel lopakodnak és a felszin felé is csak rakétakilövés szimuláció miatt közelednek. "

  Altalaban naponta egyszer ketszer kidugjak a satcom antennat hogy megerdeklodjek miujsag a nagyvilagban. Lehet a vizalatt is komunikalniuk csak baromi lassu az az komoly adatforgalomra nem csak a parancskodok vetelere alkalmas.


  " Abban az időben lehet talán problma, amikor nincs bevezésen a tengo (javitás-karbantartás stb.) itt már nagyobb a veszély, idegenek is járhatnak a hajón, de vszeg a hajógyári munkások is "biztonságossak".. "

  A vilag nyugati felen a hajogyari munkas aki "titkos" minositesu eszkozhoz nyul annak rendelkeznie kell "titkos" biztonsagi minositessel is. Ez egy maceras vizsgalat plusz folyamatos kontrollt jelent. Ettol fuggetlenul az igazan ertekes erzekeny dolgokhoz nem nyulnak a munkasok mert azokat a szemelyzet meg elottuk eltavolitja. Pl adathordozok.

  "Azért egy éles helyzet esetén a windows kék halál eléggé "mókás" dolog lenne. "

  Par hajot csonakot leszamitva szinte csak Windows oprendszert lattam ezeken a harciladikokon de soha sehol nem panaszkodott senki a megbizhatosagukra. Es ez nem veletlen.
   
 8. boki

  boki Well-Known Member

  Vigilant
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
   
 9. gacsat

  gacsat Well-Known Member

 10. gacsat

  gacsat Well-Known Member

  the missiles cost 17 million pounds ($21 million) apiece.
   
 11. gacsat

  gacsat Well-Known Member

 12. Pocok75

  Pocok75 Well-Known Member

 13. Sharid

  Sharid Well-Known Member

Ezen oldal megosztása