Ahogy kollega mondja “kávé meg tördeled a tojás héjat a seggedrol”Ajj de pulya vagy
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Ahogy kollega mondja “kávé meg tördeled a tojás héjat a seggedrol”Ajj de pulya vagy
Fiatalabb vagy,mint a zacskostejAhogy kollega mondja “kávé meg tördeled a tojás héjat a seggedrol”
Kezdek egyetérteni kammal a asszoszicációs pályák működéséről az időseknél ha veled beszélgetek. ..A ltania nem lirirgikus enek,hanem egy szertartas.
De amikor azt mondjak hetkoznapilag,hogy tartok majd egy litaniat,akkor az oktato,tanito,magyatazo hegyibeszedet jelent.
Baxamegdeoregszem...Mar olyen nekem meg evidens dolgokat kell magyaraznom...
De megertettem,csak attol az egyreszt nem tortenelmi,hanem elo vallasgyakorlati elem.Masreszt nem liturgikus enek (bar lehet a resze zsoltareneklrs)Kezdek egyetérteni kammal a asszoszicációs pályák működéséről az időseknél ha veled beszélgetek. ..
A MŰVTÖRI KÖNYVBEN (legalábbis amiben én tanultam még kb 20 éve) az egyházi szertartásokról a középkori művészetnél a liturgikus énekek mellett említette a litániát ÉS aki akkoriban nem járt hittanra sem templomba az ebben a csodás könyvecskében szerezhetett információt arról hogy mi a tök is a litánia....
Ezt hogy nem tudod megérteni egy olvasatra fel nem foghatom...
Ezt értem, és tudom, hogy nem ének, de attól még a szertartásokkal ott találkozott 25 éven keresztül ha amíg nem volt kötelező mennie a középkori egyházi művészetek fejezetben a nebuláns ha nem járt hittanra. Tudom baszki, hogy nem ének, de attól még ott van említve....De megertettem,csak attol az egyreszt nem tortenelmi,hanem elo vallasgyakorlati elem.Masreszt nem liturgikus enek (bar lehet a resze zsoltareneklrs)
Nem.Tudom hogy van olyan fórum társ aki meg nagyban élt mikor romai birodalom meg virágzott es t-rex-en lovagoltak valamint latin volt a világ nyelv de lehetne magyarul le irni mit jelent.
Leírom újra: nem tudjuk. Ez amit leírtál egy elmélet, de nulla bizonyíték van rá. Tudniillik az a honfoglaló magyarság, akinek minden tagja ismerte a rovás írast, egy büdös szót nem írt le szinte shoha semmire (nyilvánvaló faszság, hogy mindenki ismerte a rovás írást, de valaki abban is hisz, hogy sumérok vagyunk...).Hat,mikor elindultink felfele,akkor meg Almos volt a gore,de mire felertunk mar Arpi lett ( tortenelmileg nem tisztazott,de Almos vagy magatol,vagy mint aldozati szemely meghalt,mar nem ert el a Karpat medencebe)
Igen, meg abba a muanyag tartoba utogettem beleFiatalabb vagy,mint a zacskostej
Zacskostejet meg azert lattal?!?
30-asból azért elég sok van a fórumon.
Bocs,de azt nem tudhatom,hogy 25 eve mit tanitottak.Amikor en tanultam,meg nem tanitottak egyhazi liturgiatortenetet az iskolaban.Azt a hittanoran,a templomban tanitottak.Ezt értem, és tudom, hogy nem ének, de attól még a szertartásokkal ott találkozott 25 éven keresztül ha amíg nem volt kötelező mennie a középkori egyházi művészetek fejezetben a nebuláns ha nem járt hittanra. Tudom baszki, hogy nem ének, de attól még ott van említve....
Legenda,amit valoszinuleg egy kozepkori kronikairo krealt bobliai mintara,mint irtam vala fenntebbLeírom újra: nem tudjuk. Ez amit leírtál egy elmélet, de nulla bizonyíték van rá. Tudniillik az a honfoglaló magyarság, akinek minden tagja ismerte a rovás írast, egy büdös szót nem írt le szinte shoha semmire (nyilvánvaló faszság, hogy mindenki ismerte a rovás írást, de valaki abban is hisz, hogy sumérok vagyunk...).
En 30 alattiakra gondoltam bar itt nyugger eros tipp hogy az alatt van.30-asból azért elég sok van a fórumon.
Igen de arról volt szó, hogy a huszonéves kölök nem tudja mi az. Én meg megválaszoltam, hogy a 2010-es évek közepéig kb hol találkozhatott vele mielőtt kötelezővé tették a hitoktatást ha esetleg a kötelező hittanból még pont kimaradt volna és nem vallásos.Bocs,de azt nem tudhatom,hogy 25 eve mit tanitottak.Amikor en tanultam,meg nem tanitottak egyhazi liturgiatortenetet az iskolaban.Azt a hittanoran,a templomban tanitottak.
Miert kotelezove tettek a hittanoktatast?Igen de arról volt szó, hogy a huszonéves kölök nem tudja mi az. Én meg megválaszoltam, hogy a 2010-es évek közepéig kb hol találkozhatott vele mielőtt kötelezővé tették a hitoktatást ha esetleg a kötelező hittanból még pont kimaradt volna és nem vallásos.