"Meglepő: jó hír érkezett a gázról
Az utóbbi napokban jelentősen csökkent a gáz ára Európa legnagyobb gázpiacán, a kontinens szempontjából irányadónak számító hollandiai gáztőzsdén (TTF)..
.
.
.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Nincs itt kérem semmi látnivaló."Meglepő: jó hír érkezett a gázról
Az utóbbi napokban jelentősen csökkent a gáz ára Európa legnagyobb gázpiacán, a kontinens szempontjából irányadónak számító hollandiai gáztőzsdén (TTF).
.
.
.
.
Még így is hétszeres áron kereskednek vele"
A mai humoros rovatunkat olvashatták.
https://index.hu/gazdasag/2022/09/1...-areses-energiavalsag-energia-veszelyhelyzet/
A napi.hu eleve humorrovat az atomenergia-ellenes álzöld hozzáállásukkal.Nincs itt kérem semmi látnivaló.
Mai Napi.hu cikk: Az EU-s gázválság már nem mennyiségi kérdés, ami Putyin vereségét hozhatja Szerintük már meg is oldottuk a gázválságot, lehet tovább állni.Na ez a humor rovat.
De mindenesetre beszél arról, amiről én is tudtam, az elkaszált szuperkritikus mátrai blokkról.Hát ennek a Csabinak egy szavatbse kell elhinni. Igazán tehetséges MVM vezető volt. Éppen hogy nem került sittre. A cég meg csődbe...
Időközben lett valami csöppnyi infó.Tudom én voltam a hülye, hogy átlapoztam a hírt, amikor olvastam és csak pár percre rá esett le, hogy ezt jobban kellene ellenőrizni. De, már sehol nem találtam. Ez a face kellemes tulajdonsága.
Tehát: valaki feltette, megjelent, hogy Ukrajna vádolja Magyarországot, miszerint a magyarok blokkolják az ukrán áramkivitelt és ezért Románia, Szlovákia és Magyarország fele nem tudnak áramot szállítani. Valami kereskedelmi egyezség bojkottálásról van szó. A Blikk cikkére hivatkoztak.
Tény, hogy Ukrajna felől nem jön áram talán hetek óta. https://www.mavir.hu/web/mavir/home
Hiába kerestem a Blikkben is (biztosan rosszul), de nem találom.
Amit találtam: https://magyarnemzet.hu/gazdasag/2022/06/targyalnak-a-magyarukran-villamosenergia-kereskedelemrol
"A magyar–ukrán határon történő villamosenergia-kereskedés szabályozási előfeltételeiről és az ehhez szükséges szabályok összehangolásáról egyeztetett Ságvári Pál, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) elnökhelyettese, az ukrán Nemzeti Energia és Közműszabályozási Bizottság (NEURC) illetékeseivel – közölte a MEKH."
Esetleg valaki?