Nem off, mert minket is érintett volna, ha üzembe helyezik. Meg még érinthet is, ha a hírek igazak a helyreállítással kapcsolatban. Akkor legalább 2 biztos??? oldalról lehetnénk ellátva. A németek is az ukránok egyeduralmának végére szerettek volna járni az Északi Áramlattal. A nagyarányú elképzeléseikkel teljesen kizárták volna az ukránokat. Lehet ez volt a probléma.Szerintem ha logikusan nézed már karbantarthatóság miatt is esélyesen szakaszoltan lett építve.
Műszakilag tudom, hogy fel vannak készülve a karbantartásra is és a hibaelhárításra is. Azt látom, hogy a szárazföldi gázvezetékeknél bizonyos távolságon vannak nyomásszabályozó állomások, ahol biztosan szakaszolhatnak is.
Hogy a víz alatti vezetékeknél is lennének ilyen állomások, nem tudom. Olyan ~20 km-ként lennének???? Akkor is mivel 3 db csőről van szó úgy 60 km csövet kell cserélni.
Célszerű lenne, hogy legyenek ilyen szakaszolók, de ilyeneket sose szoktak mutogatni építés során, csak a csövek fektetését, valamint a két parton az indító és fogadó állomást, rengeteg elzáró szerelvénnyel. Vagy óvatosságból eleve nem mutogatják ezeket??? Viszont voltak a "béke idők", amikor szinte senki nem számolt szabotázs akciókkal, akkor sem mutogatták.