Valamit benéztél!
Nem én voltam vagy vagyok az energiaügyi miniszter, tehát nem én rendeltem el itthon a ződítést!
Bárkivel, aki a jelenlegi napelemes és szeles Zöld energia termelést valamilyen oknál fogva egy pozitív, jó , a gazdaságot előre vivő megoldásnak tartja -szívesen megbeszélem érvekkel alátámasztva véleményemet.
Magyarországra előírt telepítések ötlete nem itt hanem az EU-n keresztül, a tengeren túlról érkeztek, mi csak egyszerűen végrehajtottuk. Ha megnézed, az egész EU területén nem volt olyan ország aki ebben ne vett volna részt..
Viszont ha már itt van ez az adottság, aminek terjesztésére továbbra is költik a milliárdokat, akkor ésszerűen ki kellene használni a rendszereket.
Ez az "adottság" addig fog élni a térségünkben , míg az első generáció ki nem hal, és más energia terelő megoldások, 24 órában lényegesen olcsóbban dolgozni kész erőművek át nem veszik a helyüket. Ez kb 20 -30 év.
Hogy a mostani napelem panelek miért nem jók erre? Mert ha figyelembe veszed a kb 220 milliós 1 MW-os naperőmű beker költséget, a 40 Ft / kWh kötelező átvétel épp a határ eset a megtérülésre, tehát ez alatt akinek van sütnivalója, nem fog napelemparkot létesíteni.. És ez a termelési összeg 3 X magasabb , mint a kívánatos alaperőművi működési költség..
Arról nem beszélve hogy időjárás és évszakfüggő..
Na meg aztán akkumulátoros tározókat, amik a a technika fejlődésévell egyre hatékonyabbak lesznek. Akárcsak a napelemek.
A napelemek jelenleg kb 0,1 Euro / W, az akkus tározók kb 130 000 - 170 000 / MWh költséggel telepíthetők, most már csak enyhe csökkenés várható az adatokban..
Az akkumulátor egyik fő problémája hogy 40 60 Ft / kWh értékkel emeli meg a belétáplált villany árát, - ami vállalati és lakossági fogyasztásra alkalmatlan.. Ha ezt nem hiszed - számoljuk át..
Háztartási méretben például az, ha a napelem mellett van gáz, és fatüzelésre is lehetőség.
Háztartási méretben is, nincsenek csodák. Eddig azért érte meg fölrakni mert az akkumulátor szerepét átvállalta az állam. A saját szigetüzemű rendszerem is igazolja hogy ami nyáron még időnként a teljes fogyasztás mellett légkondit is elbírja, ősztöl tavaszig alkalmatlan a fűtésre.
Te persze a hatásvadász grafikonoddal, az egyik leggyengébb hónapot posztoltad ki a napenergia termelésről. Vannak hónapok, amikor ennek 3-4-szeresét termelik.
A grafikonnal kapcsolatban csak kétféle van,
igaz, vagy hamis.. Amit alkalmazok, nem saját gyártás, a központi EU-s adatbázisból a Fraunhofer készíti.
Igen vannak még annál is nagyobbak . A baj az, hogy akkor
a túltermelést negatív áron kell kiexportálni - amikor a KÁT miatt még a napelemeseknek is jár a bónusz. Ha kiváncsi vagy a részletekre ezt részletesebben is elemezhetjük hogy mennyit veszít így a magyar állam és mi..
Az akkumulátor, még egyszer mondom nem jó
mert 40 60 Ft / kWh-értékkel löki fel a betárolt áram árát.
És mivel a kormánynak "hála" nincs más, és ráadásul kizárólag energia faló beruházásokat csábít ide, teljesen feleslegesen vitáznunk a semmiről, mert nem rajtam, és nem rajtad múlik. Vagy tévedek?
Én csak azokkal
az érvekkel vitázom, akik kifejtik, hogy miért jó a napelem és szélgenerátorok telepítése , használata. Hogy ezt miért így csinálták? a politikával és ebből fakadó energiapolitikai érvekkel nem velem kell vitázni..
Most már egy meglévő helyzet korrigálásáról, tűzoltásról van szó, amint látszik a magyar politikusok is kezdik feltárni ebben az ügyben a valóságot, később erről is írok.
z atomerőmű tudtommal nem arra való, hogy ki-be kapcsolgassák, terhelgessék, vagy kisimítsák vele a hullámokat.
Persze jó lenne ha lenne, de ezzel meg ugye legalább évtizedes késésben vagyunk.
Az új Paksi atomerőművi blokkok általában
5–10%-os teljesítmény-változást tesznek lehetővé óránként , és a minimumteljesítmény 40–60%-os szinten tekinthető elérhetővé.
Ennél is jobban szabályozhatóak az ÚJ SMR reaktorok, amiről nemrég tárgyalt a magyar kormány is - angliai üzletemberrel..
Trump: ennél nagyobb gyökeret az elnöki posztra, keresve sem találhattak volna. A gondolkodás, enyhén szólva nem az erőssége. Sokkal nagyobb kárt okoz a világban, mint a szenilis elődje.
Trump Elnök Úrból a F.O.S média csinált egy Tramplit évtizedes áldozatos munkájával. Még most is mocskolják időnként rendesen, ebből látszik hogy a média irányítása még nincs a kezében..Ne felejtsük el, az egyes országok mértékadó médiáinak több mint 90%-a egy , külső kézben van..
Mivel Trump nem egy energia szakértő ő is
egy szakértői csapat elemzései alapján hoz energia politikai intézkedéseket. Nehogy azt hidd hogy egyedül a klímában és energia politikában is ő dönt.. ő csak tolmácsol..
Nemhiába pld az évtizedes ellenérzése a szélmalmok ellen, hiszen amerikai elemzések szerint 5 X többért termelnek mint más hagyományos erőművek..
Csak az USA, és a saját érdekeit tartja szem előtt
Szerintem minden normális Elnők ezt teszi , nem? Most hagyjuk a kivételeket,