"150m2-es padlásszobás ház, alatta szuterénnal, szigetelés nélkül."A gáz és a vegyestüzelésű kazán, ugyanazt a radiátoros rendszert fűti. Ezek már a ház építésekor be lettek építve.
A napelemek a gáz árának brutális,
7X-es, és az áram duplájára emelése miatt kellettek.
150m2-es padlásszobás ház, alatta szuterénnal, szigetelés nélkül.
Mivel a szigetelés 3-4X-es árba került volna, ez mellett döntöttünk. Pont azért, mert csak erre volt pénzünk, és mert klíma úgyis alap a mai éghajlati viszonyok mellett! Tehát nem hobbiból lett a 3 rendszer kiépítve!
Az állam meg tudtommal nem fizet ki semmit. Ugyanis EU pénzekből megy, utófinanszírozással.
Éppen az utófinanszírozás, a Brüsszel elleni harc, és a pénzek oligarchákhoz való becsatornázása miatt késlekedő pénzek, az elszálló árak, és a bürokratikus terhek miatt nem vágtam most sem bele az energetikai korszerűsítésbe, szigetelésbe!
"A gaz vagy aram import csokkenes sem pozitiv hozadek, mert a napelem is import csak Kinabol es nem Oroszorszagbol."
Valamiért nem működik az idézés, ezért így válaszolok erre.
PaksII megépülése sem pozitív, mert Oroszországi import az erőmű túlnyomó része, és a többi is import?
Az áram importunk pedig talán azért nem csökken, mert közben folyamatosan nő a fogyasztásunk, az energia zabáló beruházások miatt?
Egyébként azt se felejtsük el megemlíteni, hogy mi vagyunk Ukrajna legnagyobb áram beszállítója. Hogy ebből mennyit nyerünk, nyerünk-e egyáltalán, az már más lapra tartozik.
A 80-as években épültek ezek a csodák tömkelegével, legalább 90%-uk a földszint a padlástérrel egybenyitottan. Volt olcsó tüzelőanyag dögivel. Én már akkor vakargattam fejecskémet, hogy nem hülyeség ez az egybenyitás???
Azután jöttek a kijózanító árak és ezeket a csoda építményeket elkezdték különválasztani. Erre sokaknál már nem volt pénz, jó lesz az úgy, pozdorjalemezekkel választották külön a földszintet a padlástértől.