Megint megpróbáljátok védeni a védhetettlen, kimagyarázni a kimagyarázhatattlant stb. stb.
Ezt a filmet már láttam.
Olyan nincs, hogy "a zsidók"' ezt vagy azt cisnálták. Nem béllyegezhetsz meg egy egész népet semmiért sem, ezzel közvetve mondjuk elismered teszem azt a Benes dekrétumok jogosságát, mikoris pont minket magyarokat kiáltottak ki egységes népként bűnbaknak.
Csak persze az ugyebár jogtalan és csúna dolog, mert az rajtunk csattant, de ha németországi zsidóságról van szó akkor ővék a kolletkív vétség mindenért, ami utána következett.
Ja és persze kiírták magukat a társadalomból, tehát ami utána következett a társadalom részéről már teljesen OK volt.
Nos fiúk, aki ilyesmiket megenged magának az repül, még ha történetesen civilizáltan is írja le.
Mac, tortenelmi es tudomanyos kontextusban is lehet nepcsoportokkal kapcsolatos velemenyt alkotni vagy tenyeket kozolni. Ez se nem rasszizmus, se nem antiszemitizmus (vagy epp antimagyarizmus). Nem is uszitas.
Amit en problemanak erzek, az az, hogy ebben a csodalatos uj vilagban mar a velemenynyilvanitast es a tenyek kozleset is korlatozzak - ebben az esetben korlatozzatok -, ami az ertelmes parbeszedet is ellehetetleniti es bizony ellenetes azzal, amit az emberi jogok, liberalizmus mint eszme takart.
Erobol megoldani dolgokat sosem jo es sosem vezet jora. Tenyleg x-edik alkalommal irom le, hogy kb. ez az egyetlen olyan magyar forum, ahol megfernek egymassal kulonbozo vilagnezetek, meg akkor is , ha van idonkent "osztas" es fontos a hozzajarulasotok is ehhez moderatorkent.
Viszont van, amikor ez kontraproduktiv, jelen esetben az indoklasodnal a "csuszos lejto" nevu ervelesi hibat kovetted el.
Es nem, ez nem oncelu kritika; pl. akkor, amikor vallalhatatlan zsidoviccekert moderaltal hozzaszolot, azzal egyetertettem.
Nem akarok vitazni errol, csak leirtam a velemenyemet. Esetleg el lehetne gondolkodni azon, hogy legyen valami olyan feature, hogy amikor a vitapartnerek sem ertenek egyet valaki moderalasaval, akkor vissza lehessen hozni egyuttes szavazassal vagy mittomen legyen forraskritika, akarmi.