SZ-200-ból..
A legfontosabb!!!!! Ez NO OFFENSE!!!!
. Az alap adatokat itthon csak az ismeri, aki légvédelmis volt, SAMsim-et ismeri vagy olvasta az összefoglalót, ez kb 99%-os lefedettése lehet a csoportnak. A trigonometria viszont anno kb. a 3-as szint volt ezért.
Valahol szomorú, hogy ennyire sem képesek az emberek, de érdekes módon lépen nyomon beleugatnak mindenbe. Elég csak Paks vagy a légvédelmis index topik egyes tagjaira gondolni...
Ne haragudj de betyár sok,hogy lépten nyomon abba bukik bele az ember,hogy HT összefoglaló így HT összefoglaló úgy stb. Megint ott tartunk,hogy azt érzi az ember,hogy a kötelező olvasmány kategóriába van már ez a HT összefoglaló és ha valaki nem olvassa el annak eleve fogalma sem lehet a nagy egészről.Tudom,hogy nehéz a magunkfajtával kommunikálni,de itt az emberek nagy többségét az a szint teljesen hidegen hagyja ahol ti vagytok.....Miért kell felháborodni azon,hogy valaki máshogy gondolkodik?Miért kell állandóan középiskola álltalános iskola stb-re hivatkozni?..Ezek egy valamire jók....akiket szeretnél megszólítani a munkáiddal...amiben szíved lelked benne van...pont az ellenkezőét éred el ...már csak azért sem fogják a beszólogatások miatt elolvasni......Szóval ha lehet ilyet kérni.....a hivatkozást a HT-re bármikor szívesen elfogadok de ne mantrázd hogy ezt már tudni KELLENE......beleugat....hülye....egyes tagok......ennek csak egyvalami lehet a vége
DEFCON 2...
Őszintén várom a választ, akár másoktól is....
Szerintem matek, fizika és haditechnika felvételi vizsgát kellene bevezetni alapköveteménynek a HT topikokhoz való hozzászólási jog megszerzéséhez. Anélkül nem kommentelhetne senki a HT-ben.
Elég lenne pár maszk etalon,hogy lássuk kinek mekkora az arca,pl.
Nem is annyira a az elméleti szakemberek tudásával van a baj,vagy a hozzám hasonló légiharc,lv almafabékákkal,hanem a kommunikáció formályával,szókészletével.
Persze ez relatív.
Ez most személyes hangvételű..
- Az, hogy lehetőséged van valamire, nem jelenti feltétlenül azt, hogy kell is vele élned. Tegyük fel, hogy 3 agysebész beszélget mellettem.. Nem hiszem, hogy belefogok folyni a beszélgetésükbe, független attól, hogy egy agy tulajdonosa vagyok. Végighallgatom, esetleg kérdezek és örülök, ha válaszolnak. Nem fogom kioktatni őket arról, hogy "te figyi mán miért nem így operálsz, hanem..". Nem a területem. Nem tudok értelmes választ adni a kontextusban, így a kérdések szintjéig megyek el.
- Öreg hiba - nem csak itt, hanem máshol is, hogy vannak emberek, akik rendelkeznek a kirakós egy kisebb darabjával. Nem elvárható, hogy valaki messzemenő mélységekig képben legyen a csapat-légvédelmi dolgokkal (számomra ez kínai. Jah, van egy rakéta, vagy valami, aztán megpróbálunk lelőni valamit, ami meg ezt megpróbálja elkerülni. Nem tudom, hogy mit jelentenek dolgok. Azt mondjuk tudom, hogyan működik a relatív kinematika, meg tudok oldani komplex matek differenciál-egyenleteket, meg tudom mondani, hogy az anyagok hogy viselkednek, aztán ennyi. Ki tudok számolni erőket, terheléseket. A csapat-légvédelem pedig tudtommal nem erről szól, hanem másról...), ellenben elvárható lenne, hogy legyen egy reális képünk a saját tudásunkról, illetve legyen némi fogalmunk arról, hogy a vitapartner esetleg hol állhat. Attól, hogy tudsz ütni egy horgot meg jobb-csapottat meg esetleg láttál 4 bokszmeccset, nem hiszem, hogy odamész okoskodni egy pro szinten lévő MMA-s archoz. Hülye hasonlat, de a szinteket mutatja. Ott ez a fajta objektivitás egyértelmű, valahogy senkiben nem merül fel. Itt (máshol) miért!?
- Kommunikáció. Jaj. Ez számomra megint egy annyira lerágott csont, hogy lassan már fel sem veszem. Ha a kommunikáció tartalmával van bajod, akkor nem értelek. Nem ismered a témát a mélységig, de bajod van a kapott információval... Sok, kevés, mihez képest?! Bajod van a kommunikáció mikéntjével? Elképzellek - akárkit, ahogy sztoikus arccal áll, ugyanolyan nyugalommal és kedvességet sugalló szavakkal és hanglejtéssel mondja el ugyanarra a kérdésre huszonkettedik alkalommal ugyanazt az a választ, amit a) meg tudnia keresni angolul 2 perc alatt, b) vissza tudna keresni a fórumon 2 perc alatt, c) valószínűleg benne van a HT összefoglalóban. Az az igazság, hogy ezt senkiről sem tudom elképzelni. Jómagam a harmadik alkalommal elküldelek a tarka faszba. Ott van minden előtted. Fogod, elolvasod. Amennyi energiát némelyik fórumozó beleöl a szellemi faszverésbe meg a vég nélküli floodolásba, legalább 3 alkalommal el tudta volna olvasni a tetszőleges fejezeteket. Ez egy haditechnikai fórum. Nem horgász, vagy testépítő fórum. Nézz körbe más fórumon, hogy mikor kapsz ennyire összeszedett irodalmat - ANYANYELVEN. (a hajdani tesztoszteron.hu volt még hasonló, ahol jó cikkek voltak, magyar nyelven..). Szóval, még mindig nyugodtnak kell maradni és n+1 alkalommal is válaszolni!?
- Még nincs vége, ennyire gyorsan nem szabadulsz. Vegyünk szintén egy tetszőleges fórumozót... Belefeccöl valaki(k) ennyi munkát (kollektív vagy egyes személyben) egy ekkora mélységű írásba!? Nem. Jómagam biztos, hogy nem. Kapok érte pénzt, vagy valamit!? Nem, ellenben a szabadidőm terhére kellene megcsinálni. Te szintén kényesen ügyelsz a szabadidődre, mivel szemlátomást nem olvasod el, illetve n+1 alkalommal kéred a teljes választ, így n+2 alkalommal veszed a másiktól az idejét, majd n+3 alkalommal kapod meg ugyanazt a választ, amibe n+4 alkalommal okoskodik bele a nagy többség.
Most előre szólok, hogy a demokratikus maszlagot, meg szabadságjogokat ne keverjük ide. Igen, van jogod írni, de jogod van arra is, hogy csendes szemlélője maradj az eseményeknek. Nem leszel kevesebb, hogy félinformációk alapján nem állsz le okoskodni, hanem kérdezel. Néha, ha úgy jön ki valami repülőcsatlakozás vagy vonat, hogy van 2-3 óra üresjáratom. Ilyen mindig olvasok - ha már herótom van munkától vagy a programozástól, akkor rendszerint ez az oldal lesz. Meglepő, hogy egy-egy fórumtémát az elejét átolvasva, egyes fórumozók milyen magabiztosak lettek bizonyos témákban az idő múlásával. Ezzel nem is lenne gond, ha ez a tudás koherens lenne és nem csak egy téma alfejezetének albekezdésének első mondatáig tartó okoskodás lenne. Érdekes olvasmány ebből a szemszögből. Aztán az is érdekes, hogy ki, honnan és milyen gondolatokat tesz a magává, majd azzal megy tovább a szájkarate.
A szakmai fejlődést sajnos ugyanazok a nevek fémjelzik, ellenben ők egyre magasabb szinten, majd ezt követi 1 hónap átfutási idővel az ehhez a szinthez hozzáigazított, féltudáson alapuló okoskodás, majd ebből a besértődés...