Csak ne útálná annyira Zoli az angolokatA Hét Tenger blogon idén nagyon jó írások jöttek ki az angol-holland, és a 18. századi angol-francia tengeri háborúkról.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Csak ne útálná annyira Zoli az angolokatA Hét Tenger blogon idén nagyon jó írások jöttek ki az angol-holland, és a 18. századi angol-francia tengeri háborúkról.
Nem utálja őket, csak nincs tőlük hasra esve. Nem egyszer ír róluk elismerően is.Csak ne útálná annyira Zoli az angolokat
Igen, a csőszàmok miatt kèrdezem.a man-o-war -t minden vitorlás, ágyús hadihajóra használják, sorhajóra és fregattra is.
Specifikusan nincs meghatározva.
A Royal Navy-nél 6 'rate' -et határoztak meg: 1st rate-nek volt a legnagyobb csőszáma, 6-nak a legkevesebb.
Sorhajók:
1st rate: 100+ ágyú
2nd: 80-98
3rd: 64-80
4th: 50-60
Fregattok:
5th: 32-44
6th: 20-24
Döfő orról ezeknél nem tudok, de nem is lenne praktikus, mert lékelés után hogyan tudna hátramenetet végezni.
Ilyenre emlékszem én is, csak a 2.-ban volt, nem az elsőben
Erős eufemizmus...Nem utálja őket, csak nincs tőlük hasra esve. Nem egyszer ír róluk elismerően is.
a 20 ágyús fregattot is hívják ígyIgen, a csőszàmok miatt kèrdezem.
Mert Fregatt, vagy Katonai fregatt az megàllt 44-45 csőben, a màsodosztàlyù csh meg kezdődött 80-tòl kb....
Ez a "Man-o-War" cat pedig 65-75 àgyùs valami volt.
Az első három egyértelmű, és már bocs, de igaz is. Fantáziátlannak nem dereng, hogy nevezte volna őket, de tévedhetek.Erős eufemizmus...
Gőgösnek, beképzeltnek, arrogánsnak, fantáziatlannak tartja őket.
Churchill-t meg kifejezetten utálja.
Azok külön hajókon voltak szvsz.Na akkor ezt tisztàztuk.
Következő kèrdèsem.
Igaz-e hogy a XVI - XVIi -ik szàzadban folytattak kisérleteket a "mozsàr" àgyù telepítèsère hajòkon?
Itt elsősorban a technikai rèszletek èrdekelnènek, pl a mozsàr "tàs" -alatt, miként erősítettèk meg a fedèlzetet.
Illetve, a kötèlzet, vitorlàzat kezelès milyen mértékben mòdosult?
Ugye a mozsàr, meredek röppàlyàn dolgozik.
Igen, ilyesmi.Azok külön hajókon voltak szvsz.
Bombahajó, vagy bom ketch.
Az orrban voltak rajtuk a mozsarak, pár darab.
Kisebb hajók voltak, parti célpontok ellen használták, ált. 2 árboca volt.
A fedélzetet meg gondolom jobban alátámasztották.
szerintem nemIgen, ilyesmi.
Akkor Fregatt, ès egyèb hajò osztàly a "Ketch"-eken kívül, korosztàlyosan nem mozsarazott?
Na akkor "Ketch" , előfedèlzet tervrajz-ketesès, "ON".szerintem nem
Nem tudom ki ez....Erős eufemizmus...
Ő írja a Hét Tenger Blogot (korábban az Acélmonstrum blogot).Nem tudom ki ez....
De ha Germànozik is, berùgatom ahànyszor talàlkozunk!
Hajós topikban ilyet mondani!!!! ÁÁÁÁÁÁÁÁNem tudom ki ez....
Még korábban a Zoli hajói-t.Ő írja a Hét Tenger Blogot (korábban az Acélmonstrum blogot).
Molnibalage anno összegyűjtötte, megmentette a régi blog cikkeit:
Nincs vele egyedül. Igaz hogy ritka vélemény, de ugye a történelmet a győztesek írjákErős eufemizmus...