Vontatott és önjáró lövegek, lőszerek

Csak találgatok, de szerintem az is gond lehet, hogy amint megnyitottad, azonnal elkezd nedvesedni. Ha néhány napig tartod a szabad levegőn a nedvességtartalma eltér majd azon lőszerekétől, melyeket épp akkor csomagolsz ki. Ez meg nagyobb szórást eredményezhet.

Egyesített lőszerrel nem megoldható ez a variabilitás. Ha megnézed a videót, a töltősegítő, a töltőnek átadás előtt ledobja a földre a hüvelyből kiszedett töltetzacskókat. Ugyanarra a távolságra eltérő töltetekkel, azaz különböző sebességgel és különböző röppályákon indíthatom a gránátot. Fix töltettel csak egy szögben, egy sebességgel, Nincs lehetőségem ezt variálni.
Kösssszi!
Én meg azt hittem, hogy a hüvelyben fixen vannak a töltet mennyiségek. A zacskókra meg azt, hogy azok párnák amik a biztonságos málházáshoz kellenek a ládába a lövedékek közé. A végük meg olyan biztosító feladattal kerül a töltet és a lövedék közé, mint a repülőknél a rakéták élesítését szolgáló piros szalagos biztosító szegek.
:D
Különben a lőpormennyiség kimérése után elvágják a madzagot, vagy belül annyi marad, amennyire szükség van, és mivel elrántja a kilógó felesleget a parancsnok, akkor szakad le?
Különben ezen 105-ösök tűzgyorsaságát elnézve - valamint a változtatható töltetnagyságot figyelembe véve -, egy kis rákészüléssel még a egy 3 lövéses MRSI sorozatot is simán el tudok képzelni, főleg a digitalizált GIAT LG1, meg a digitális irányzású Hawkeye esetén.

Kösssszi!
Különben a lőpormennyiség kimérése után elvágják a madzagot, vagy belül annyi marad, amennyire szükség van, és mivel elrántja a kilógó felesleget a parancsnok, akkor szakad le?
.

Igen. Bár a nálunk rendszeresítetteknél nem volt madzagra felfűzve. Simán kivettük a vezényelt töltetzacskókat. Amúgy a zacskóban ilyen spagettitészta szerű állapotban van, az indítótöltet. Mi is égetgettük a lövészet után, persze fusiba, kíváncsiságból mert le kellett adni a központba,

Különben ezen 105-ösök tűzgyorsaságát elnézve - valamint a változtatható töltetnagyságot figyelembe véve -, egy kis rákészüléssel még a egy 3 lövéses MRSI sorozatot is simán el tudok képzelni, főleg a digitalizált GIAT LG1, meg a digitális irányzású Hawkeye esetén.
Szerintem is menne. D-20-nál megcsinálták a 9-10/perc gyorstüzet. Ezzel akár a 15-18 is mehet egy hasonlóan összeszokott csapatnak, persze csak rövid idejű tűzcsapásnál.

Igen. Bár a nálunk rendszeresítetteknél nem volt madzagra felfűzve. Simán kivettük a vezényelt töltetzacskókat. Amúgy a zacskóban ilyen spagettitészta szerű állapotban van, az indítótöltet. Mi is égetgettük a lövészet után, persze fusiba, kíváncsiságból mert le kellett adni a központba,

Szerintem is menne. D-20-nál megcsinálták a 9-10/perc gyorstüzet. Ezzel akár a 15-18 is mehet egy hasonlóan összeszokott csapatnak, persze csak rövid idejű tűzcsapásnál.

Te látál olyan tüzért aki leadta?

Ez vagy valami nagyon durva melléfogás, vagy csak valami nagyon kezdetleges verzió.
Miért kellett ennyire "seggre ültetni" ezt a szerencsétlen járművet? Érdemes megnézni, hogy a túl hátrahelyezett löveg miatt a hátsó 2 tengelyen mennyivel kisebb a szabad magassága a futóműnek. Akár több mint 1 méterrel is előrébb rakhatták volna a löveget, és még akkor sem lógna túl a kabinon a cső vége. Ott tátong az űr, a löveg előtt.

Ez vagy valami nagyon durva melléfogás, vagy csak valami nagyon kezdetleges verzió.
Miért kellett ennyire "seggre ültetni" ezt a szerencsétlen járművet? Érdemes megnézni, hogy a túl hátrahelyezett löveg miatt a hátsó 2 tengelyen mennyivel kisebb a szabad magassága a futóműnek. Akár több mint 1 méterrel is előrébb rakhatták volna a löveget, és még akkor sem lógna túl a kabinon a cső vége. Ott tátong az űr, a löveg előtt.

Több oka is lehet,pl nem nyúlik a cső a fülke elé sem,és fölé sem :rolleyes:,a városi hidak,felüljárók,felsővezetékek,alatt simán elfér,erdőben is,ahol a fülke,annak tetjén lévő vetőcsövek átférnek,ott a cső is átfér.
A dönthetőség sokkal jobb mint a többi ilyen gépé,cirka 1.5 méterrel alacsonyabba súlypont,így kevésbé borulékony,jobban tűri a lövések erőhatásait az alváz,mert közvetlenül a löveg alatt talpal le,nem az alváz közepén van a löveg,és 2-3 méterre el kell vinnie az alváznak az erőket a talpakig.

Több oka is lehet,pl nem nyúlik a cső a fülke elé sem,és fölé sem :rolleyes:,a városi hidak,felüljárók,felsővezetékek,alatt simán elfér,erdőben is,ahol a fülke,annak tetjén lévő vetőcsövek átférnek,ott a cső is átfér.
Na ezt így szokták megoldani:
EVA-8x8_konstrukta-defence45.jpg

Ezért nem kell seggre ültetni.
Ha ekkora a terheléskülönbség a tengelyek között, akkor egy normális tervezés esetén szépen meg kellene erősíteni a hátsó 2 tengely felfüggesztését. Terepen nagyon durván felüthetnek ezek a kerekek, ha így hagyják.

A vietnámiak modernizáláták a d44 lőszerét. Érdekes
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Itt pedig tartalékosok lövészete a d44 el

• Tetszik
Reactions: Szittya
Egészen elképesztően megható, ahogy a rendszeresített harcászati kődarabbal ki van támasztva az első kerék, hogy a lövéstől le ne guruljon a támasztékokról. Gondolom, hogy egyúttal el is törné... :p:D

• Tetszik
Reactions: Szittya and Lator

Megnéztem ezt a videót a Bofors 155 mm-es vontatott(önvánszorgó) lövegéről. Ami leginkább lekötött, hogy a showban résztvevők vajon katonák, az egész csak poén akart lenni, vagy egy ekkora balfasz retek idióta a parancsnok, aki erre a hülye mozgásra kényszerítette őket? :D Vicces, de ha nem viccből nyomják így, akkor remélem, hogy egy falatka patkánymérget csempésztek a parancsnok ebédjébe, vagy rejtélyesen agyonverődött egy sötét estén...

Megnéztem ezt a videót a Bofors 155 mm-es vontatott(önvánszorgó) lövegéről. Ami leginkább lekötött, hogy a showban résztvevők vajon katonák, az egész csak poén akart lenni, vagy egy ekkora balfasz retek idióta a parancsnok, aki erre a hülye mozgásra kényszerítette őket? :D Vicces, de ha nem viccből nyomják így, akkor remélem, hogy egy falatka patkánymérget csempésztek a parancsnok ebédjébe, vagy rejtélyesen agyonverődött egy sötét estén...

Nem látod , hogy Indiai (vagy valamelyik hasonló színtársulat) katonái bohóckodnak !

• Tetszik
Reactions: Pogány

Köszi, hogy újra megnézhettem. Már rég láttam.
Ismét könnyesre röhögtem magamat rajta. Mintha Paprikajancsi ország hadserege lenne. :D