WPB Anders (Lengyelország)

Mióta van beküldve az anyagom amit az Andersről csináltam? Esetleg de tényleg nagyon esetleg most már ezen hír apropóján is szerintem érdemes lenne legalább válaszolni. Köszöntem!

"Ahogy már írtam, nem értek hozzá, de a légierő mellett ilyen "tankvadászokkal" szerintem meg lehetne "spórolni" az MBT-ket."

Sajnos nem.

alfa74 said
<p class="new-blogpost-comment-notice">Komment ehhez a hírhez: Lánctalpas könnyű páncélosokat venne Lengyelország
Érdekes, hogy ahol van rá akarat, ott pénz is van.Illetve arra van pénz, amire akarat is van.
Hát Lengyelo. GDP-je 4x annyi, mint a miénk... De amúgy a lengyelek valóban nem sajnálják a pénzt a katonaságra, tényleg teljesen más a hozzáállás is.

silurusglanis said
Mióta van beküldve az anyagom amit az Andersről csináltam? Esetleg de tényleg nagyon esetleg most már ezen hír apropóján is szerintem érdemes lenne legalább válaszolni. Köszöntem!
Hagy jöjjön az a cikk !!!
sf-wink.gif

<p class="new-blogpost-comment-notice">Komment ehhez a hírhez: Lánctalpas könnyű páncélosokat venne Lengyelország
Amit lengyelül PHO angolul PDH kitol magából az igen szerény. Távolból minden igen szépnek tűnik, de ez a holding egy politikai elfekvő, a szakemberek elpárologtak onnan. Ha javasolhatom, akkor inkább a Huta Stalowa Wola (most 75 éves állami cég) vagy a WB Electronics (magáncég) "termékeit" propagálnám, mert naggyon komolyak :-)

És ezeket Igazi Mérnökök és igazi Szakmunkások alkották!

http://www.youtube.com/watch?v=O5ADBkRR1XE

http://www.youtube.com/watch?v=6uSiF5eXpSU

<p class="new-blogpost-comment-notice">Komment ehhez a hírhez: WPB Anders
khmmm... ez a könnyűpáncélos nagy ágyúval koncepció..... hmmm....
bár a 45 tonna...nem éppen pehelsúly...

de 32 lőszer?
védelem 25 mm-ig?

Gondolom ezt is fel lehet rácsozni, mint a többit komulatív töltetek ellen. De van hozzá aktív védelem is,ahogy látom. Így azért a 25mm ,már elégnek tűnik!
Ne tévesszük össze a dolgokat! Ez nem tank. Az áttörésekre ott vannak a Leo-2-ek. Ezek lánctalpas PSZH-k, illetve légvédelmi és tűztámogató páncélosok.
A hasonló kategóriát képviselő járművek nagy része ugyan ezt tudja. Az ára azért érdekes lehet ,összehasonlítás képen. A honvédségünkre is rá férne valami hasonló, ha nem is pont ez!
Számomra mondjuk szimpatikus lenne ugyan az az összeállítás ,mint a lengyeleknél ( Rosomak + Anders).

Jó a cikk és igen előremutató páncélos. Valahol volt linkelve, hogy az óceán túloldalán is kacérkodnak a "hybrid tank" gondolatával, amit számomra egy az egyben lefedett a cikkben említett típus. Ha jól belegondolunk, lassan nem igazán a páncél vastagsága számít már, inkább az önvédelmi rendszerek.

Jó a cikk gratulálok! Bár polákként megjegyzem, hogy a cucc technológiai demonstrátor maradt még a prototípusig sem jutott el. A fejlesztő OBRUM nem konzultált a tervezéskor a lengyel HM-el, aki nem is fog rendelni belőle. De sebaj az építéskor megszerzett tapasztalat nem vész el, csak az új típust (proto) a BAE - val fogja a PHO (benne obrum) elkészíteni. Bár szerintem amihez a PHO hozzányúl....

Amikor megcsináltam a fordításokat, az elérhető infók mind azt állították, hogy a lengyelek rendelnek belőle a jövőben (sajna nem tudok lengyelül, ezért csak az angol nyelvű oldalakra hagyatkozhattam). Tegnap derült ki, hogy másképp lesz :)

Bár úgy gondolom, egy ennyire kiforrott fejlesztés kb. a mostani formájában is át fog menni a tenderen. Izgatottan figyelek, miként alakul ;)

khmmm..hybrid tankot /GYHJ/ én linkeltem, igazából elméleti szinten még a dolog, de ami megfogott,hogy védettségben /súlyban az új számítások szerint majd nehézpáncélosnyi kell...

Végül is két példány van 120 és 30 mm toronnyal...

Ha tehdemó, akkor sem látok benne akkora rizikót. A fő vátozatnál (IFV) a fegyverrendszer és a motorral/hajtóművel nem lehet gond, mivel mindkettő már évek óta szolgál más platformokon.

Tényleg jó lett a cikk <a title="Profile" rel="nofollow">silurusglanis</a> írni is akartam emailt miután elolvastam csak jól elfelejtettem!

A lengyel HM azért nem fogadta el, mert nem úszóképes a platform, ott meg sok a folyó... ez elég komoly áttervezést igénylő meló, ennek már 1-2 éve. Személy szerint én ebben a lengyel holdingban semmilyen fantáziát nem látok az igazán komoly szakemberek hiánya miatt. De hál Istennek a lengyel hadiipar egy még megmaradt része, amely elkülönült ettől a politikai elfekvő állami-szakszervezeti holdingtól istenesen izmosodik.

Silurusglanis ha érdekel nézd meg a youtube-on: hsw krab, hsw rak, hsw langusta, wb electronics ezek rendszeresített műkődő cuccok, vagy pár hónapon belül rendszeresítik őket.